10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Condamnată pentru evaziune fiscală şi trafic de droguri, Lilianei Văcaru i s-au contopit pedepsele

În timpul unei percheziţii la persoane bănuite că făceau contrabandă şi vindeau ilegal ţigări contrafăcute, poliţiştii au descoperit că doi musceleni cultivau în grădina casei canabis. În acest fel, Liliana Văcaru şi Emanuel Claudiu Chircioagă, după verificările din 2 august 2016 la locuinţa femeii, din Cetăţeni, au fost „protagoniştii” a două dosare penale, care s-au finalizat cu condamnări. Unul s-a judecat la Judecătoria Câmpulung, pentru săvârşirea infracţiunii de fabricare de produse accizabile, care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut la titlul VIII, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, iar celălalt la Tribunalul Argeş, cei doi fiind acuzaţi de trafic de droguri de risc.

Liliana Văcaru, de 50 de ani, a primit o condamnare de un an şi patru luni, în cazul infracţiunii judecate la Câmpulung, şi doi ani, pentru cea tranşată la Tribunalul Argeş.

În octombrie 2017, femeia a contestat executarea uneia dintre sentinţe, motiv pentru care Judecătoria Câmpulung a dispus suspendarea executării celor două hotărâri penale, contopindu-le, rezultând în final o pedeapsă de doi ani, cinci luni şi 10 zile închisoare. Aceeaşi perioadă a fost stabilită şi ca pedeapsă accesorie, timp în care Lilianei Văcaru i-au fost interzise mai multe drepturi: de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a deţine, folosi orice categorie de armă; dreptul de a părăsi teritoriul României; de a fi tutore sau curator; de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. 

Judecătorul de la Câmpulung a mai hotărât ca executarea pedepsei femeii să fie suspendată, fiind stabilit un termen de supraveghere tot de doi ani, cinci luni şi 10 zile, calculat de la data rămânerii definitive a Sentinţei penale nr. 663, din 24 octombrie 2016 a Tribunalului Argeş, pronunţată în dosarul nr. 5083/109/2016.

Pe durata termenului de supraveghere, femeia din Cetăţeni trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune; să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. În acest timp, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de120 de zile în cadrul Primăriei comunei Cetăţeni, urmând ca eventualele zile prestate de la data rămânerii definitive a Sentinţei penale nr. 663, din 24 octombrie 2016 a Tribunalului Argeş, dată în dosarul nr. 5083/109/2016, până în prezent, să fie scăzute.

Lilianei Văcaru i s-a atras atenţia că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, i se revocă amânarea şi se dispune aplicarea şi executarea pedepsei.

În cadrul aceleiaşi hotărâri, instanţa a dispus deducerea din pedeapsa aplicată Lilianei Văcaru a perioadei reţinerii şi arestării preventive, respectiv de la 2 august 2016 şi până la data de 24 octombrie 2016, data punerii în libertate.

Hotărârea nu este definitivă, în termen de 10 zile de la comunicare putând fi atacată cu apel. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!