11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Colegiul „Carol I”, răsplătit de preşedintele Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Comandor

Mai multe unităţi de învăţământ din ţară, dar şi cei mai promiţători tineri cercetători pe care îi are România au fost decoraţi de Administraţia Prezidenţială în cadrul unei ceremonii desfăşurate miercuri, 10 ianuarie, la Palatul Cotroceni. Printre şcolile şi liceele care îşi sărbătoresc centenarul s-a numărat şi Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”.

Cu prilejul aniversării a 150 de ani de la înfiinţare, în semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului românesc, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Comandor, Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” din municipiul Câmpulung. Alături de colegiul din Câmpulung au mai primit distincţia şi Colegiul Naţional „Ferdinand I” din municipiul Bacău; Colegiului Naţional „B.P. Haşdeu” din municipiul Buzău; Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” din municipiul Caracal, judeţul Olt.

Cu această ocazie a primit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Mare Ofiţer, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din municipiul Bucureşti, cu prilejul aniversării a 200 de ani de la înfiinţare.

Numeroase şcoli din ţară, în semn de apreciere pentru rezultatele obţinute în procesul de formare a tinerelor generaţii, au primit de la Preşedintele României Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Ofiţer sau în grad de Cavaler. Din delegaţia care a reprezentat Colegiul „Carol I” la Palatul Cotroceni, alături de directorii George Radu şi Sebastian Cialâcu, au mai făcut parte Andreea Gobej, care este şi preşedinta Consiliului Elevilor, Gabriel Bidilică, Horia Bârloiu, Luiza Maria Şofri Duţescu şi Cătălina Vlad. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!