11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Altar în memoria Regelui Mihai, la Colegiul „Carol I”

Pentru a-i aduce un omagiu ultimului suveran al ţării noastre, ieri, 14 decembrie 2017, statuia Regelui „Carol I”, din curtea Colegiului Naţional Pedagogic, care-i poartă numele, s-a transformat în altar în memoria Regelui Mihai, fiind depuse flori, lumânări, dar şi un tablou cu chipul lui. Carol I, ctitorul liceului câmpulungean, a fost unchiul bunicului Regelui Mihai, Regele Ferdinand.

În acelaşi timp, elevii şi cadrele didactice ale Colegiului „Carol I” au primit de la conducerea şcolii CD-uri cu muzica preferată a Regelui Mihai, dar şi o carte, „Anul Regelui”. 

Cartea „Anul Regelui” este un album cu o prezentare amplă a vieţii Familiei Regale, aşa cum se desfăşoară ea pe parcursul unui an întreg, în fiecare anotimp, cu ocazia fiecărei sărbători sau vizite oficiale, dar şi în momentele de zi cu zi. Albumul a fost lansat în anul 2011 şi îl are ca autor pe Principele Radu al României. Principele Radu Duda a fost cel care a oferit şcolii aceste volume, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de activitate neîntreruptă, sărbătorită de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie 2017. Cu aceeaşi ocazie, în biblioteca şcolii au intrat şi CD-urile cu „Muzica Regelui”, pe coperta cărora scrie: „… muzica trebuie că însemna ceva cu totul ieşit din comun pentru Majestăţile Lor. Nu numai o sursă de frumos sau de artă pentru care aproape toţi avem slăbiciuni, ci un fel de a se regăsi, de a-şi vindeca sufletul, de a se cunoaşte mai bine pe sine şi unul pe celălalt.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!