12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Ce cred câmpulungenii despre conducătorii lor, foşti şi actuali, şi despre proiectele lor „Vedeţi, dragi conducători, că vă pleacă tinerii! Nu cred că oamenii în vârstă o să se îmbulzească să facă plajă!”

„Amenajările” sunt sifonări şi furturi de bani, clientela politică e călare! Nişte bonusuri pentru camarazii de partid cu firme de construcţii? Nişte adunături de consilieri! Oraşul ăsta n-a avut un plan de sistematizare, un arhitect, un gospodar care să-l conducă! Numai hoţi şi lepădături! Când intrăm în oraş de sărbătorile de iarnă, parcă am intra în Cimitirul „Belu şi Fiii” De ce nu se aleg primarii şi restul pe bază de CV, plus probă: proiecte, test IQ.”

Nostalgie, revoltă, neîncredere, dezamăgire, asta simt câmpulungenii faţă de propunerile de investiţii ale actualei administraţii şi faţă de proiectele ratate ale trecutului, cu consecinţe asupra prezentului şi viitorului. Pe o pagină de socializare intitulată „Musceleni”, câmpulungenii nu-şi reţin părerile despre ce se face şi ce nu se face într-un municipiu, pe care nu toţi s-au grăbit să-l părăsească. Concluziile le vor trage, sperăm, cei vizaţi de opiniile critice şi foarte critice la adresa aleşilor, fie ai puterii, fie ai opoziţiei, opinii care reflectă, în mare, gândirea unei comunităţii decepţionate cu repetiţie. Din păcate, foarte puţini dau o şansă iniţiativelor anunţate, dat fiind şirul de eşecuri plătite din bani publici, fără ca vreunul dintre responsabilii de catastrofele locale să fi fost tras la răspundere. Iată în continuare câteva puncte de vedere exprimate pe marginea unor subiecte de actualitate.              

Despre parcarea din spatele Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”

#Mihăiţă Iulian Ghiţă: „Cea mai mare parcare din Europa! Au distrus toată arhitectura oraşului! Câte amintiri frumoase am avut în acea grădină de vară! Am învăţat la Nr.1. Ruşine, bă!”

#Andreea Săvescu: „Trist.”

#Dragoş Zamă: „Dacă îmi aduc bine aminte, nu era PSD-ul la putere când a început demolarea Teatrului de Vară!”

#Deasupra Lui Hans: „Dacă îmi aduc bine aminte, nu ştiu cine era la putere când s-a început demolarea Casei de Cultură.”

#Mihai Cristudor: „Din observaţiile cotidiene, au dispărut grilajele de pe Bulevardul „Pardon”, din jurul vechii Primării (Casa de Cultură), parcarea din spatele acesteia se face cu dale (bănuiesc, foarte scumpe), în loc să se toarne o pojghiţă bituminoasă. Să fie nişte bonusuri pentru camarazii de partid cu firme de construcţii? Aşteptăm să ne convingem.”

#Liana Sanda Iacomin: „La un oraş cu tradiţie şi istorie, parcarea trebuia să fie făcută cu piatră, să pară veche, de pe vremea romanilor, nicidecum cu dale lângă două clădiri monument. Topism.”

#Andreea Săvescu: „Frumos era să fie parcarea subterană şi să fie părculeţ lângă şcoală, lângă Casa de Cultură.”

#Răzvan Ionaşcu: „La cât de înapoiaţi mental suntem, ce ne mai trebuia teatru de vară? Parcări fără număr pentru cocalarii şi parveniţii musceleni. Asta este noua cultură.”

#Liviu Mădălin Moise: „Primăriile sunt ca nişte organizaţii de tip mafiot! Se sifonează bani la greu! Să veniţi pe strada Mihai Tican Romano să vedeţi până unde au pus asfaltul! O prietenie a unui vecin cu fostul primar Buta a adus asfaltul pe o jumătate de stradă! Acum au mai prelungit asfaltarea cu 20 de metri, să nu mai bată la ochi! Nişte hoţi!”

#Marian Sandu: „E voie să faci parcare aşa aproape de clădirea de patrimoniu? Ruşine! Au dărâmat teatrul de vară din incompetenţă şi prostie! Ar trebui daţi în judecată şi obligaţi să-l refacă pe banii lor!”

#Iulian Nania: „Păi, ce nevoie e mai mare? De cultură sau un loc unde să îţi laşi maşina, să nu mergi mult pe jos? A urlat cineva că nu are suficientă cultură în oraş? Sau că nu sunt locuri de parcare suficiente? Aşa că să nu ne mai mirăm că o să dărâme şi şcolile în final.”

#Alin Zeamă: „Dar nu mai au bani! I-au furat pe toţi!”

#Cătălin Zăbavă: „Respect pentru domnul (…), în rest, nişte adunături de consilieri!”

Despre Piaţa Primăriei

#Maria Alina şi Adrian Sârbu: „Frumos, dacă ar fi adevărat.”

#Denisa Pavăl: „În ce secol? Hai să fim serioşi!”

#Marian Sandu: „Mi-e silă!”

#Pompa Motorina: „Sper să nu strice ceva, e suficient de urât ce au făcut în Grădina Publică şi „Kretzulescu”!”

#Marina Irimia: „Să dea Dumnezeu să se împlinească! „Să nu uiţi, Darie!”, pentru cei care au dat Bac-ul în secolul trecut. Am mai văzut poze cu terase cochete şi am primit tarabe cu chiloţi!”

#Elza Marina Ambruş: „Poveşti, poveşti, poveşti. Am auzit de prea multe ori promisiuni deşarte.”

#Răzvan Ionaşcu: „Vor să distrugă şi ce a mai rămas. Ei îşi vor umfla şi mai mult buzunarele şi noi ne vom rupe în continuare încălţămintea prin gropile şi mizeria oraşului. Încep, nenorociţii, cu alte „studii de fezabilitate”, prilej de a-şi umfla iar buzunarele! Doamne, în ce lume trăim! Pentru câţiva lei în pungile bugetarilor şi pensionarilor, aceştia aplaudă şi vor aplauda jaful ţiganilor care ne conduc urbea.”

#Aida Gheorghiţoiu: „Mi-aş asuma riscul să nu-l mai recunosc. Nu cred, până nu văd.”

#Mihai Cristudor: „Dacă desfiinţaţi şi caracatiţa din Piaţa Centrală, „Cracii Lucicăi” (folclor câmpulungean), îmi fac „mea culpa” pentru cât v-am criticat.”

#Gabriel Gab: „Am mai avut o reabilitare. (…) M-am exprimat greşit. „O fraudă de reabilitare”.

#Rodica Dobre: „Vom trăi noi să-l vedem? Cred că nici copiii noştri. Poveşti de adormit copiii! Cu Parcul „Olga Bancic” ce se aude? Vine iarăşi fostul primar ca să-l termine?”

#Mirela Ciortan: „Să nu uitaţi să începeţi cu bordurile! În toţi anii de după revoluţie, nu a contat culoarea politică, doar bordurile s-au schimbat!”

#Marian Sandu: „Păi, le-au tot schimbat, de pe o parte pe alta, pentru că e cea mai simplă metodă de furat bani. Cine, naiba, poate norma munca şi materialele folosite? E ca la gropi în asfalt şi câini pe străzi.”

#Gabriela Răducu: „Ar fi cazul, de când eram copilă în oraş, nu am văzut nicio schimbare, în 40 de ani nu s-a schimbat nimic. Ar fi o magie să vezi ceva nou.”

#Marian Sandu: „Ba da, schimbări sunt. Oraşul arată ca după bombardament. Gropi în asfalt, clădiri în ruină, trotuare crăpate şi la fel, cu gropi. Oraşul ăsta n-a avut un plan de sistematizare, un arhitect, un gospodar care să-l conducă! Numai hoţi şi lepădături!”

#Nicu Almaşi: „Sper să rămână în proiect şi Bulevardul „Pardon”.”

#Geo Bugheanu: „Aşa va arăta pe proiect, dar să nu uităm, e mult până ajung banii în conturile cui trebuie, apoi totul o să fie lăsat în paragină.”

#Sorina Gancea: „Frumos proiect, dar realitatea lasă de dorit, suntem dezamăgiţi de conducere!”

#Paula Ionela Bărcuţean: „Parcul „Olga Bancic” când îl termină?”

#Viorica Şain: „PSD, în 2100.”

#Paul Trîmbiţaşu: „Numai pe hârtie, în realitate, nimic.”

#Alina Vlăduca: „În ce an? Nu mai credem până nu vedem!”

#Ioana Văleanu: „Să sperăm că nu va rămâne la stadiul de şantier permanent! Doar există antecedente!”

#Flavian Şerbănoiu: „Să mai stau 30 de ani în Anglia şi tot aşa îl găsesc.”

#Nicoleta Panait: „Să dea Dumnezeu! Noi, cetăţenii, merităm să vedem o schimbare în bine. Aşteptăm faptele.”

Despre Râul Târgului 

#Aniela Neagu: „De-abia aştept să merg la plajă pe malul gârlei amenajate!”

#Melania Frigură: „Şi eu.”

#Nika Vera: „Întâi să adune şerpii!”

#Florian Ghe. Angheluţă: „Unde-i prundul de altădată?”

#Cornelia Popescu: „Oare, când se va întâmplă o aşa minune?”

#Magda: „Era şi timpul. Acum 28 de ani, când am plecat din Câmpulung, era mult mai curat.”

#Ionela Matei: „Era cazul să cureţe albia râului, de atâta amar de vreme, nu au făcut nimic.”

#Florian Ghe. Angheluţă: „Era plin de sticle şi pungi? Pe vremea mea, puteai bea apa din râu, peştii îi prindeam cu furculiţa.”

#Răzvan Bădescu: „Vedeţi, dragi conducători ai acestui oraş, că vă pleacă tinerii, nu prea cred că oamenii în vârstă o să se îmbulzească să facă plajă. Chiar acestea sunt principalele probleme în acest oraş?”

#Marina Irimia: „Aşa arată azi albia Râului Târgului în zona centrală! Care amenajări? Unde se lucrează? Îmi amintesc cu mare plăcere şi nostalgie de verile petrecute la râu, cu gaşca de prieteni, cu picnicuri, scăldat şi plajă de dimineaţă până seara… Ce vremuri frumoase şi ce copilărie minunată am avut!”

#Cornelia Popescu: „Oare se va finaliza această minune? Se va termina cu mizeriile celor care cresc păsări şi porci şi le aruncă seara în râu?”

#Cristina Sima Enescu: „Amenajarea ar fi trebuit să se realizeze anual şi fără atâta mediatizare.”

#Marian Sandu: „De fapt, „amenajările” sunt sifonări şi furturi de bani, clientela politică e călare!”

Despre Zilele Câmpulungului

#Ortansa Birthelmer: „Ce de bani de aruncat aveţi!”

#Cătălin Zăbavă: „Ăsta e PSD, am crezut că domnul Liviu Ţâroiu se va implica mai mult în activitatea de primar, pentru bunul mers al oraşului Câmpulung, dar, deocamdată, nu a făcut nimic.”

#Mihăiţă Iulian Ghiţă: „Vrea să facă port pe Râul Târgului! (…) A demolat mai rău gropile prin oraş. Scumpeşte apa şi gunoiul. Când intrăm în oraş de sărbătorile de iarnă, parcă am intra în Cimitirul „Belu şi Fiii”.”

#Marian Sandu: „Aţi observat? Împopoţonări de prost gust şi noi ne rupem picioarele prin gropi! Bomboana pe coliva e kitsch-ul de la intrarea în Câmpulung, din centrul giratoriului… e culmea prostiei şi a fandoselii.”

#Iulian Nania: „Păi, nu mulţi dintre voi votaţi? Cine vă pune? Voi sunteţi de acord cu votatul. Oricine apare în faţa voastră cu nişte promisiuni şi un partid, gata, puneţi ştampila pe el. Cum ar fi să facem angajările la locurile de muncă tot pe bază de vot? Nu pe bază de CV + probă practică. De ce nu se aleg primarii şi restul la fel? Pe bază de CV, plus probă: proiecte, test IQ, etc.”

#Tatiana Grecu: „Cu banii ăştia mai bine s-ar face ceva mai bun pentru acest oraş. E o vorbă: „Ţiganului, când îi este foame, cântă.” Da, când totul e ok, ţi-ai rezolvat toate problemele, e bine să te şi relaxezi, să te distrezi puţin. Dar după ce să ne relaxăm? După neputinţă?”

Despre licitaţia Pieţei Vişoi

#Răzvan Ionaşcu: „Suntem la mâna ţiganilor. Primar, viceprimar, consilieri… bandiţi la drumul mare.”

#Mihăiţă Iulian Ghiţă: „Foarte adevărat, domnul Răzvan! Felicitări pentru aceste cuvinte. (…) Un batalion de tâlhari.”

#Liviu Mădălin Moise: „Cu dedicaţie! Atâta timp cât prostimea plăteşte impozite si taxe, şmecherii prosperă! Fiecare cetăţean să nu-şi mai plătească impozitele în semn de protest faţă de jigodiile care lucrează în sistemul bugetar!”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!