11.6 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Au intrat în clasă cu telefoane şi căşti La proba de Bac de miercuri, trei elevi au fost eliminaţi

 

Astăzi, ultima probă a Bacalaureatului 2017. Elevii care au terminat clasa a XII-a sau a XIII-a au început luni probele scrise la prima sesiune din acest an a Bacalaureatului. Pe 26 iunie s-a derulat testarea la Limba şi Literatura Română, miercuri, 28 iunie, proba obligatorie a profilului şi specializării (Matematică sau Istorie), iar astăzi, 30 iunie, proba la alegere a specializării şi profilului.

Rezultatele acestei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate miercuri, 5 iulie, până la ora 16.00, iar în aceeaşi zi vor putea fi depuse şi contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată pentru luni, 10 iulie 2017. 

În Argeş, la examenul de luni, la Limba Română, totul a decurs normal, dar miercuri, la cel de la Matematică sau Istorie, au apărut primii elevi eliminaţi la Bacul din acest an. Este vorba de trei elevi care au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudare a examenului, unul din centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu” Piteşti şi doi elevi de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” Curtea de Argeş. În ciuda faptului că elevilor li s-a explicat faptul că nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile sau alte mijloace electronice, doi nu au ţinut cont şi au intrat cu telefoanele şi cu căşti, fiind depistaţi de către supraveghetori şi scoşi din examen. Inspectorul general adjunct al ISJ Argeş, Eugenia Jianu, a spus că unul dintre ei a atras atenţia supraveghetorilor, fiindcă venise îmbrăcat gros, cu o vestă. Cel de-al treilea elev a încercat să copieze de pe o ciornă a unei alte candidate şi acesta fiind eliminat. Toţi cei trei elevi au picat Bacul nemaiavând posibilitatea să susţină ultima probă care va avea loc astăzi, cea la alegere a profilului şi specializării. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!