0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Poliţia Municipală şi-a deschis porţile pentru elevii câmpulungeni

De Ziua Poliţiei Române, poliţiştii din Câmpulung au ales să înceapă activităţile dedicate acestei zile cu elevii de la şcolile din Muscel. Zeci de elevi au fost prezenţi, în dimineaţa zilei de miercuri, la sediul Poliţiei Municipale, pentru a cunoaşte activitatea poliţiştilor. „Ziua Porţilor Deschise” este o manifestare care a fost inclusă în acest an în calendarul acţiunilor derulate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, pentru a marca împlinirea a 196 de ani de la atestarea Poliţiei moderne.

La invitaţia Poliţiei Municipiului Câmpulung, zeci de elevi de la Şcolile Gimnaziale „Nanu Muscel”, „Sfântul Iacob” şi „Oprea Iorgulescu”, însoţiţi de cadrele didactice, au participat la o prezentare dedicată zilei Poliţiei Române. Reprezentanţii Poliţiei Municipale au prezentat elevilor aspecte privind profesia de poliţist şi le-au vorbit despre avantajele şi dezavantajele acestei meserii, activităţile pe care le desfăşoară un poliţist în fiecare zi, punctând şi câteva exemple din rezultatele acţiunilor întreprinse. 

Vizibil încântaţi, elevii de la cele trei şcoli s-au familiarizat cu tehnica şi modul de lucru al poliţiştilor musceleni. La început, a fost prezentat armamentul din dotare al poliţiştilor. Principala atracţie, după caschetele poliţiştilor, a fost laboratorul mobil folosit de către poliţiştii criminalişti în rezolvarea cazurilor specifice. 

De asemenea, elevilor li s-au mai prezentat tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional. 

După aceste prezentări, elevii au avut ocazia să îşi facă poze cu caschetele poliţiştilor şi, astfel, să se simtă, pentru o clipă, mici poliţişti. 

Pentru ei, punctul final de atracţie au fost maşinile poliţiştilor. Au stat alături de un poliţist permanent, care le-a prezentat dotările maşinilor şi i-a lăsat să încerce. Copiii au fost încântaţi de activitatea la care au participat şi au rămas cu gândul la o viitoare meserie de poliţist. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!