19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Amfiteatru, amenajat în fosta centrală termică din curtea Şcolii 3

Conducerea Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” intenţionează să transforme fosta centrală termică aflată în curtea instituţiei într-un amfiteatru. În acest scop, a înaintat Primăriei Câmpulung o adresă, prin care solicita să i se dea în folosinţă gratuită clădirea, pentru a o amenaja, potrivit textului supus atenţiei consilierilor locali, într-o sală destinată activităţilor extracurriculare. Până la falimentul societăţii Centrale Termice SA, Centrala Termică „Râului” a furnizat agent termic şcolii, Policlinicii şi blocurilor din zonă. În prezent, clădirea se află în domeniul privat al Municipiului Câmpulung, fiind în conservare. 

În condiţiile existenţei acestei cereri din partea unităţii de învăţământ, Executivul a propus Legislativului municipal să aprobe casarea şi valorificarea ca fier vechi a echipamentelor şi instalaţiilor aferente, apoi s-o predea cu titlu gratuit şcolii în incinta căreia se află, pentru punerea în aplicare a proiectului. La şedinţa de la finele lunii iulie, Constantin Ivan, alesul care a prezidat dezbaterile – care este şi preşedintele Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget-finanţe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului, în analiza şi avizarea căreia s-a aflat materialul respectiv – a oferit câteva explicaţii. „Personal, împreună cu membrii Comisiei nr.1 (Andreea Fărcăşanu, Anca Dumitrescu, Cristi Creţu şi Victor Bână) am studiat toată documentaţia, cu solicitarea acestei instituţii de învăţământ. Chiar am făcut deplasarea acolo, ca să vedem în ce stadiu este centrala termică şi care sunt dorinţele concrete referitoare la activităţile extracurriculare solicitate de conducerea şcolii. Într-adevăr, spaţiul trebuie valorificat, mai ales că sunt depozitate materiale inutile, iar instalaţiile termice care sunt nefuncţionale de atâţia ani nu-şi au rostul. Casarea şi valorificarea sunt chiar oportune şi nu ştiu de ce nu s-au făcut până acum. Oricum, cei de la şcoală, care au avut iniţiativa de a face un spaţiu pentru diferite activităţi extraşcolare, integrate în programele lor cu elevii, ne-au spus că implicarea este directă şi printr-o sponsorizare din partea Holcim-ului. Dacă rezultă ceva din valorificarea fierului vechi, ca sumă, să fie folosit pentru reabilitarea construcţiei.”, a susţinut Constantin Ivan, cu menţiunea că fierul vechi se va colecta după procedurile care sunt conforme legii în vigoare. 

Se pare că Primăria mai deţine patru centrale termice care nu sunt dezmembrate, vândute, concesionate sau închiriate. „O să facem o propunere în viitor şi pentru soluţionarea lor.”, a precizat Liviu Ţâroiu, secondat de Ivan: „Există inventarul mijlocului fix în seama administratorului şi cred că această treabă trebuie rapid dusă la capăt pentru casare.” 

Intenţia Şcolii 3 este de a transforma sala, după reabilitare – operaţiune pentru care are nevoie de bani – într-un amfiteatru. Aleşii au fost de acord să transfere clădirea fostei centrale către Şcoala „Nanu Muscel”, pe durata de funcţionare a instituţiei de învăţământ.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!