Conducerea Consiliului Judeţean Argeş a continuat seria deplasărilor în teritoriu pentru a analiza la faţa locului stadiul implementării proiectelor. Astfel, preşedintele Dan Manu, vicepreşedintele Ion Mânzână şi administratorul judeţului, Maria Dinu, au efectuat o vizită de lucru în mai multe localităţi din Muscel, la Schitu Goleşti, Mihăeşti, Stâlpeni şi Ţiţeşti. Anul 2019 este anul implementării proiectelor, asta după ce, din 2016 şi până în prezent, Consiliul Judeţean Argeş a alocat fonduri pentru realizarea investiţiilor în cele trei domenii prioritare: sănătate, educaţie şi infrastructură.
La Dispensarul din Schitu Goleşti funcţionează un cabinet stomatologic şi un punct farmaceutic
În comuna Schitu Goleşti, CJ Argeş a investit în infrastructura şcolară. Aici au fost alocaţi bani pentru execuţia instalaţiilor de încălzire şi apă caldă menajeră la Grădiniţele Valea Pechii şi Lăzăreşti şi pentru anveloparea Şcolii Gimnaziale Schitu Goleşti. S-au alocat fonduri şi pentru racordarea sistemului de alimentare cu apă a satului Loturi la reţeaua magistrală Câmpulung – Schitu Goleşti. Tot aici, este în implementare un proiect cu finanţare europeană, „Soluţii concrete pentru probleme reale”, ce are drept scop incluziunea socială şi profesională a 600 de persoane prin reconversie profesională. Prin PNDL II, a început implementarea proiectului privind reţeaua de canalizare menajeră şi staţia de epurare. „În comuna Schitu Goleşti am vizitat cele mai importante obiective în care a investit şi Consiliul Judeţean Argeş. Am mers în unităţile de învăţământ, toate sunt în normalitate şi au toaletele în interior. Am mers şi la dispensar unde, pe lângă medicul de familie, funcţionează şi un cabinet de stomatologie şi un punct farmaceutic. De asemenea, au început şi lucrările la proiectul finanţat prin programul guvernamental PNDL II.”, a declarat Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.
S-au făcut investiţii majore în unităţile de învăţământ din Mihăeşti
Şi în comuna Mihăeşti s-au făcut investiţii majore în infrastructura şcolară. Astfel, au fost alocate fonduri pentru reabilitare Şcolii Generale din satul Valea Popii şi a Şcolii Drăghici. Au fost construire grupuri sanitare şi amenajate cabine speciale pentru persoanele cu handicap la şcolile din comună, plus grup sanitar la Şcoala din cătunul Rudeni. La Şcoala Furnicoşi s-a realizat acces din exterior, dar şi la toalete.
Consiliul Judeţean a alocat fonduri şi pentru infrastructura de apă potabilă şi canalizare în satele Mihăeşti şi Drăghici. În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, a fost asfaltat DC 316, Drăghici – Lunguri. La Mihăeşti a fost reabilitat şi dispensarul uman cu fonduri alocate de la bugetul judeţean, care a redirecţionat bani şi pentru refacerea Căminului Cultural de la Drăghici.
Prin PNDL II, a demarat proiectul de canalizare ape uzate menajere şi staţie de epurare în satul Drăghici. „Am vizitat principalele obiective asumate în 2016 de Consiliul Judeţean, în colaborare cu Consiliul Local şi cu Primăria, şcolile, grădiniţele, dispensarul, care este acum renovat, dar şi proiectul de canalizare se ce realizează prin PNDL II. Şi noi, Consiliul Judeţean Argeş, avem aici o investiţie pe PNDL II, podul de la Drăghici, iar într-un interval scurt de timp, vom demara lucrările şi la acest obiectiv.”, a transmis Dan Manu.
Şi la Stâlpeni, toate şcolile au toalete în interior
Referitor la infrastructura şcolară, CJ Argeş a alocat fonduri pentru construirea şi modernizarea grupurilor sanitare de la Şcoala Livezeni. S-au achiziţionat trei centrale termice, la Şcoala Rădeşti şi Grădiniţa cu Program Prelungit Stâlpeni. Au mai fost modernizate toaletele Colegiului Tehnologic „I.C. Petrescu”.
În ceea ce priveşte reţeaua de alimentare cu apă şi cea de canalizare, au fost alocate fonduri de la bugetul judeţean pentru staţii de clorinare (pentru patru bazine de apă); pentru cofinanţare la realizarea reţelei publice de apă uzată în zonele Rădeşti, Cotoreni şi uliţa „Cicu Preoteasa”; pentru reabilitarea canalizării şi staţie de epurare în zona centrală de blocuri; pentru construire bazin apă. Au fost direcţionate fonduri pentru regularizarea Râului Târgului.
Prin PNDL II, dar şi prin cofinanţare de la Consiliul Judeţean Argeş, la Stâlpeni sunt finalizate sau sunt în stadiu avansat de execuţie mai multe proiecte. Este vorba despre „Reabilitarea canalizării şi înfiinţarea staţiei de epurare în zona centrală „Blocuri vechi”; „Extinderea reţelei publice de apă uzată în Cotoreni şi Uliţa Cicu Preoteasa”; „Extinderea reţelei publice de apă uzată în satul Rădeşti”; „Prima înfiinţare de reţea publică de apă uzată în satul Rădeşti”.
„(…) Şi aici toate şcolile au toaletele în interior, am văzut reţeaua de apă şi canalizare, staţiile de epurare, dar şi drumurile comunale ce au fost asfaltate, toate investiţii de anvergură realizate în echipă.”, a fost de părere preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.
La Ţiţeşti, a fost cumpărată o centrală termică pe lemne, pentru Şcoala Valea Mănăstirii
La unităţile şcolare din Ţiţeşti, Consiliul Judeţean a alocat bani pentru construirea unui gard şi a unei parcări la Grădiniţa Ţiţeşti, pentru lucrări de refacere şi modernizare a acestei grădiniţe, dar şi pentru achiziţionarea unei centrale termice, pe combustibil solid (lemn), la Şcoala Primară Valea Mănăstirii.
Prin PNDL II, a fost asfaltat un drum comunal. „Şi în comuna Ţiţeşti am fost interesaţi de investiţiile ce au avut cofinanţare de la Consiliul Judeţean Argeş, dar şi de proiectul realizat prin programul guvernamental PNDL II, de asfaltare a unui drum comunal, finalizat deja. Este o comună puternică, ce are multe venituri proprii, o localitate care are canalizare, apă, gaze.”, a spus Dan Manu. “E.M.”