Angajaţii Primăriei Câmpulung sunt afiliaţi la două formaţiuni sindicale, „Primus” şi „Forţa Legii”. Municipalitatea a apelat la serviciile unei case de avocatură după ce juriştii Primăriei, înscrişi în „Forţa Legii”, au dat-o în judecată pentru punerea în aplicare a unei decizii a Curţii Constituţionale, prin care se prevede egalizarea salariilor la nivelul maxim al salariului de bază, care trebuie să includă şi drepturile stabilite prin hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile, prin raportare la aceeaşi funcţie, grad, gradaţie, vechime în muncă şi în specialitate, aceleaşi condiţii de studii, din cadrul aceleiaşi categorii profesionale, respectiv familii ocupaţionale, indiferent de instituţie sau autoritate publică. În schimb, cei de la „Primus” au ales calea protestului, nemulţumiţi fiind de proiectul legii salarizării unice.
Primarul Câmpulungului este chemat în judecată, la Tribunalul Dolj, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca pârât în procesul cu câteva zeci de angajaţi ai administraţiei publice locale. Primul proces, pentru care Ţâroiu a cerut ajutorul avocaţilor profesionişti, pentru că cei care trebuie să reprezinte Primăria în instanţă sunt chiar juriştii care au reclamat-o, a fost deschis pe 13 martie, la Tribunalul Dolj. Cei care îşi cer drepturile sunt: Marilena Claudia Vrabie, Valentina Vasilescu, Iuliana Ungureanu, Anişoara Polexe, Elena Nicoleta Oprea, Romeo Norel Nicula, Mariana Ştefănescu, Dănuţ Iosif, Antonia Veronica Ioniţescu, Mihaela Bădiţă, Nicoleta Iosif, Cristina Chirvasiu, Daniel Safta, Maria Clara Ferigeanu Moroe, Emiliea Ilie şi Mihaela Filipescu. Lor li se alătură Elena Şerbănel şi, încă o dată, într-un dosar separat, Emiliea Ilie, Antonia Veronica Ioniţescu şi Iuliana Ungureanu. Pe rolul Tribunalului Dolj a fost înregistrată încă o cauză, în care reclamantă este Camelia Minciună, membră a Sindicatului Administraţiei Publice „Forţa Legii”, dar pârât este Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat Câmpulung.
Salariaţii Primăriei Câmpulung, care sunt înscrişi în Sindicatul „Primus”, dar nu numai ei, s-au aflat săptămâna trecută, miercuri, 24 mai, în grevă japoneză, iar a doua zi, joi, au întrerupt lucrul, între orele 8.00 şi 10.00, alăturându-se protestelor colegilor lor din ţară, nemulţumiţi fiind de proiectul legii salarizării unice. Revendicările au făcut, în principal, referire la faptul că în noul proiect al legii salarizării, administraţia locală nu are o astfel de grilă. Sindicatele vor ca noul sistem de remuneraţie să fie format din două componente, una fixă, care să fie prin lege, şi o componentă mobilă, prin care să existe un fond de 30%, mai mare sau mai mic, din care primarul să-i stimuleze pe cei care au rezultate deosebite în activitate. „E.M.”