De o săptămână, fostul Billa, îi putem spune deja, siglele fiind înlocuite cu noua denumire sub care va funcţiona de acum înainte, este închis, spaţiul suferind importante lucrări de recompartimentare, care îi vor schimba complet interiorul. Produse marca Carrefour se puteau găsi în vitrinele de la Billa şi înainte de debutul intervenţiilor prin care magazinul va căpăta un „look” nou, însă, de la 1 iunie, după cum sunt informaţi clienţii, experienţa la cumpărături va fi cu totul alta, graţie multitudinii de produse noi, la preţuri mai mici. Lucrările întreprinse în cazul magazinului deschis în 2014, pe amplasamentul altui supermarchet desfiinţat, Minimax, fac parte dintr-un proces început de Carrefour la 1 martie, în care sunt incluse toate cele 86 de spaţii din reţeaua Billa de pe cuprinsul României, achiziţionate de la grupul Rewe, în decembrie 2015. Odată cu magazinele, au fost preluaţi şi cei aproximativ 3.000 de angajaţi.
Lumea s-a învăţat repede cu Billa, preferat magazinaşelor de cartier cu marfă puţină şi scumpă
La acel moment, Billa funcţiona de un an şi câteva luni şi atrăsese clienţii punctelor comerciale din Vişoi, care l-au ales pentru aprovizionare, datorită varietăţii mărfurilor găsite într-un singur loc. Nu mai vorbim despre preţurile sub cele ale alimentarelor de cartier, care, procurând marfa din acelaşi loc cu persoanele particulare, normal că o vând cu un plus adăugat preţului din supermarchet, ca să se aleagă şi ei cu ceva. Cunoscând practica incorectă a patronilor de a umfla valoarea produselor cumpărate de la complexele comerciale din Câmpulung, lumea a abandonat cumpărăturile la prăvăliile de cartier, orientându-se către acest magazin binevenit. Mai cu seamă că poziţia este în vecinătatea blocurilor, aşadar, inconvenientul distanţei a picat din start. Pentru cumpărătorii cu serviciu, care n-au timp de gătit după program, Billa a fost mană cerească, graţie mâncăturilor deja pregătite, fripturi, garnituri, sosuri şi salate. Fie în drum spre serviciu, fie venind de la serviciu, prânzul la muncă ori cina acasă erau asigurate datorită meniurilor satisfăcătoare găsite la Billa.
În cei aproape trei ani de funcţionare, câmpulungenii din această parte a municipiului – şi nu numai ei, căci de aici îşi fac aprovizionarea şi locuitori din alte cartiere, şi musceleni de la ţară, şi şoferii de TIR-uri, care tranzitează şoseaua de centură, din cauza traseului acesteia prin Vişoi – s-au obişnuit cu Billa, preferată, aşa cum am precizat, magazinaşelor cu mărfuri puţine şi scumpe, din considerentele arătate mai înainte. Dacă, până acum, patronii alimentarelor deschise la parterul blocurilor au rezistat cum au rezistat, de la 1 iunie, vor încasa încă o lovitură prin ofertele cu care anunţă că va intra pe piaţă noul Market.
Transformarea Billa Câmpulung, produsă la trei luni distanţă de debutul procesului de remodelare a magazinelor
Deschiderea noului complex comercial este anunţată pentru data de 1 iunie, moment de la care începe o săptămână cu facilităţi constând în reduceri şi oferte pentru clienţi, în timp ce promoţiile fiecărei săptămâni vor fi amplasate la intrare, în „zona roşie”. Market Câmpulung anunţă peste 2.920 de produse noi, dintre care peste 2.000 „în gamele: produse proaspete, refrigerate, mic dejun, snacking, băcănie, băuturi, cosmetice, detergenţi şi întreţinerea casei”, iar restul „în gamele nealimentare: textile, menaj, sezon, electronice şi electrocasnice mici.”
Deocamdată, lucrările de amenajare sunt în desfăşurare, exteriorul fiind în acord cu noua titulatură a magazinului. Primul magazin Billa sub brandul Market a fost inaugurat la începutul lunii martie, în mall-ul Liberty Center din Bucureşti. Potrivit News.ro, care a preluat declaraţiile directorului general al Carrefour România, Jean Baptist Dernoncourt, „termenul de remodelare rămâne până la finalul acestui an. În prima fază, vom remodela 10 magazine. Pe parcursul acestui proces, vom închide, pe rând, câte o serie de magazine pentru două săptămâni, astfel încât să le remodelăm. Vom anunţa când vom închide şi vom deschide fiecare unitate în parte.”
Reţeaua retailerului francez Carrefour cuprindea, la sfârşitul anului 2016, 298 de magazine în România, din care 32 de hipermarketuri, 213 supermarketuri şi 53 de magazine de proximitate. Creşterea numărului s-a datorat celor 3 hipermarketuri şi 103 supermarketuri, preluate în cursul anului trecut.