23.5 C
Campulung Muscel
09/08/2022

Primăria Valea Mare Pravăţ a contractat un curs, care se ţine în plin sezon pe litoral, timp de o săptămână Boncoi îşi trimite jurista la perfecţionare, cu o ofertă pentru doi adulţi şi un copil, la un hotel de lux din Mamaia

Ca dovadă că primarul Ion Boncoi nu se uită la bani, atunci când vine vorba de grija pentru subalternii săi din instituţie, pe care îi doreşte instruiţi de profesionişti în domeniul administraţiei publice, acesta n-a stat pe gânduri când s-a ivit o ofertă de nerefuzat în materie de cursuri de perfecţionare. Care se ţin fie la munte, fie la mare, cu durata, de regulă, de o săptămână, ca funcţionarul să aibă timp să asimileze cunoştinţele livrate în scopul desăvârşirii sale profesionale. Primăria Valea Mare Pravăţ s-a aliniat şi ea instituţiilor care îşi trimit angajaţii la perfecţionare, nu singuri, fireşte, ca să-i apuce dorul de casă, ci cu familia, căci cu alt chef se instruieşte funcţionarul când îi are pe cei dragi alături.

Pe 10 mai, Comuna Valea Mare Pravăţ, ca autoritate contractantă, a cumpărat direct, prin Serviciul Electronic de Achiziţii Publice, „servicii de formare profesională” de la ofertantul Asociaţia Universitară „Columna”, „furnizor de cursuri de perfecţionare de şapte zile pentru administraţia publică şi mediul de afaceri”, după cum aflăm de pe site-ul său, comunicat ca sursă de documentare şi partenerului de contract. Asociaţia organizează aceste instruiri fie la munte, la Sinaia, fie pe litoral. Primarul Ion Boncoi a ales litoralul, unde va fi trimis consilierul juridic al Primăriei, Alina Fica, la cursul intitulat „Achiziţiile publice – noile reglementări şi proceduri în domeniu”, care se ţine în perioada 30 iulie – 6 august 2017, la Mamaia, la Hotelul „Astoria”, hotel de trei stele. Mai spunem că, din cele 12 săptămâni pe durata cărora cursanţii sunt specializaţi la mare, cel contractat de administraţia publică locală de la Valea Mare pică în săptămâna a şaptea, adică în plin sezon, când vin cei mai mulţi turişti pe litoral. Per total, cheltuielile cu cele şapte zile de training ale angajatei se ridică la 730 de lei, valoarea cursului, la care se adaugă 2.450 lei, nota de plată pentru cazare la hotel. Important, oferta hotelului ales de superiorii cursantei este valabilă pentru doi adulţi şi un copil.             

2.450 lei pentru 7 nopţi de cazare, cu masă bonus, pentru doi adulţi şi un copil

Primăria Valea Mare Pravăţ a găsit avantajoasă oferta de 613,45 lei (134,80 euro), sumă care, cu TVA, ajunge la 730 lei, tariful practicat pentru toate cursurile organizate de Asociaţia Universitară „Columna”. Potrivit portalului de prezentare, activitatea principală a asociaţiei este axată pe participarea şi organizarea de conferinţe, simpozioane, seminarii, grupuri de lucru în ţară şi în străinătate. Perfecţionările destinate funcţionarilor publici din administraţia publică, personal contractual şi aleşi locali, derulate pe litoral, în perioada iunie-septembrie 2017, sunt organizate în staţiunile Mamaia, Olimp, Jupiter, Venus, Cap Aurora, Neptun şi Saturn. Beneficiile cu care asociaţia organizatoare îi tentează pe cei interesaţi: „8 zile/7 nopţi de cazare – singur în cameră, tarife de la 1.700 de lei şi cel mai mic tarif de curs în domeniu, doar 730 de lei”.

Oferta postată în S.E.A.P. de către Asociaţia Universitară „Columna” le cere celor interesaţi de serviciile oferite pe parcursul celor 42 de ore de instruire, precum şi de tarifele hotelurilor partenere, să precizeze „în notificare, la condiţiile de livrare, perioada cursului, hotelul, conform ofertelor de pe site, litoral sau mare, şi numele participantului sau participanţilor la curs”. Pentru uşurarea alegerii celor care accesează oferta asociaţiei, sunt enumerate hotelurile partenere: Hotel „Astoria”*** Mamaia; Complex „Argentinia”*** Saturn; Hotel „Ammon”*** Venus; Hotel „Rio”*** Jupiter; Hotel „Capitol”*** Jupiter; Hotel „Olimpic”*** Jupiter; Hotel „Recif”*** Neptun; Hotel „Blaxy”*** Olimp; Pensiunea „Popasul Haiducilor”*** Sinaia; Hotel „Marami”*** Sinaia; Hotel „Gabriela”*** Maramureş.

Primăria Valea Mare Pravăţ, interesată de contractul cu asociaţia precizată, pentru a o trimite pe jurista instituţiei la cursul menit să o ajute să se pună la curent cu noutăţile în materia achiziţiilor publice, s-a conformat cerinţei şi şi-a comunicat opţiunea: „Hotelul „Astoria”, în perioada 30 iulie – 6 august 2017; contravaloarea serviciilor hoteliere – 2.450 lei cu TVA inclus, pentru 7 nopţi de cazare, cu masă bonus, doi adulţi şi un copil (mic dejun şi 850 lei bonuri de masă); nume participant – Fica Alina Georgiana”.               

Hotelul care găzduieşte cursul se află în zona de lux a Staţiunii Mamaia 

În materialul de prezentare a hotelurilor partenere aflăm ce cuprinde oferta locaţiei pentru care a optat Primăria Valea Mare Pravăţ. „Hotel „Astoria” ***, 850 lei, bonuri de masă, pentru prânz şi cină şi, suplimentar, micul dejun, bonus, doi adulţi, un copil; este situat în partea centrală a Staţiunii Mamaia, la circa 25 de metri de plajă, în apropierea Hotelului „Iaki”; se află în zona de lux a staţiunii, este renovat, cu camere generoase şi o mâncare excelentă la restaurant!” Facilităţile enumerate constau în: 850 de lei, bonuri de masă/participant la curs; un însoţitor adult – cazare gratuit, cu mic dejun inclus; primul copil cu vârsta până la 7 ani – cazare gratuit, cu mic dejun inclus; pentru al doilea copil cu vârsta până la 7 ani – se achită 15 lei/zi, cu mic dejun inclus; pentru copiii cu vârsta peste 7 ani – se achită 23 lei/zi, cu mic dejun inclus. Decontarea cheltuielilor cu achiziţionarea serviciilor hoteliere aferente ofertei se face simplificat, prin facturarea integrală a contravalorii serviciilor achiziţionate direct către instituţia unde lucrează participantul la curs.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!