18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

S-a schimbat conducerea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş Un argeşean la comanda jandarmilor

După ce generalul Marian Stoica s-a pensionat începând cu data de 15 martie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş are şef nou. De luni, 23 mai, conducerea este asigurată colonel dr. Gheorghe Lupescu, care a venit din poziţia de şef de Stat Major al Batalionului 7 Jandarmi Protecţie Instituţională din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. „Începând cu data de 22 mai 2017, domnul colonel dr. Gheorghe Lupescu, şef de Stat Major al Batalionului 7 Jandarmi Protecţie Instituţională din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, a fost detaşat la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş, fiind împuternicit de Inspectorul General al Jandarmeriei Române, domnul general de brigadă Marin Andreiana, să îndeplinească, pe o perioadă de 6 luni, atribuţiile specifice funcţiei de inspector şef.”, se precizează într-un comunicat de presă IJJ Argeş. Colonel dr. Gheorghe Lupescu îl înlocuieşte la comandă pe locotenent colonel Marius Cezar Toma, cel care a asigurat interimatul de pe data de 15 martie, până la 22 mai. Locotenent colonelul Toma a revenit pe funcţia de prim adjunct al inspectorului şef, cea pe care o ocupase înainte de pensionarea generalului Marian Stoica. 

Cine este noul şef?

Colonelul doctor Gheorghe Lupescu s-a născut în Argeş, pe 19 iulie 1973. Potrivit CV-ului său, din octombrie 1994, până în 2004, a fost comandant de pluton, din 2004, până în 2009, comandant de detaşament, din 2009, până în octombrie 2016, şef de Stat Major, prim-adjunct al comandantului Unităţii Militare 0456 Bucureşti. În octombrie 2016, a fost numit şef de Stat Major la Batalionului 7 Jandarmi Protecţie Instituţională din cadrul  Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, funcţie pe care a ocupat-o până în prezent. Noul comandant este la bază inginer, fiind specializat în Inginerie şi Management Agroturistic. De asemenea, a absolvit şi Facultatea de Drept. Este absolvent al numeroase cursuri de formare, deţinând şi un doctorat în domeniul ordine Publică şi Siguranţă Naţională” la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. În prezent, este şi lector universitar la Universitatea Bioterra Bucureşti. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!