12.8 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Ceremoniale militare şi religioase, de Ziua Eroilor

Ministerul Apărării Naţionale a organizat, ieri, manifestări comemorative prilejuite de Ziua Eroilor, care este marcată de sărbătoarea Înălţării Domnului, în toate localităţile din ţară în care se află cimitire de război şi monumente ridicate în memoria celor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei.

În Garnizoana Câmpulung, manifestările s-au derulat, cu începere de la ora 9.30, la Monumentul Eroilor din Cimitirul „Flămânda”, Monumentul Eroilor din Piaţa Jurământului, Mausoleul Mateiaş şi la cimitirele eroilor din Lereşti, Rucăr şi Dragoslavele, unde au fost depuse coroane şi jerbe de flori, în cadrul unor ceremoniale militare şi religioase. La festivităţi au participat reprezentanţi ai unităţilor militare din municipiu, reprezentanţi ai administraţiilor locale şi ai instituţiilor publice, politicieni, revoluţionari, veterani de război şi alţi invitaţi. Reamintim că, prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească.

Au fost prezenţi reprezentanţi ai unităţilor militare care alcătuiesc Garnizoana Câmpulung, iar primarul Liviu Ţâroiu a primit onorul militar, alături de locotenent colonelul Ovidiu Nicolae Stănescu, comandantul Unităţii CBRN din Câmpulung. Au mai participat adjunctul şefului Poliţiei Câmpulung, comisarul Marius Şendroiu, căpitanul George Tănase, comandantul Detaşamentului de Pompieri Câmpulung, maiorul Romeo Viliman, comandant de pluton la Detaşamentul de Jandarmi Câmpulung, viceprimarul Mărgărin Blidaru şi consilierii Cornel Băjan, Gheorghe Sârbu, Ion Iliescu, Sergiu Cicu, Lucian Ionescu.

„Curajul şi devotamentul celor care s-au jertfit pentru apărarea gliei străbune nu va fi uitat de poporul nostru, iar fiecare dintre noi vom purta în suflete pururea recunoştinţă eternă eroilor neamului, acest sentiment ieşind la iveală în fiecare an de Ziua Eroilor şi, de ce nu, ori de câte ori simţim că trebuie să-i dăruim simţămintele.”, se arată într-un comunicat al comenduirii Garnizoanei Câmpulung.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!