4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Primarul Ţâroiu, la întâlnirea cu premierul Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a fost, miercuri, în Argeş la Institutul de Cercetări Nucleare, cu ocazia celei de-a zecea ediţii a Conferinţei Anuale Internaţionale Nuclear 2017 – Sustainable Development Trough Nuclear Research and Education. Sala a fost plină de oficialităţi şi invitaţi speciali, iar premierul a fost primit cu aplauze de cei prezenţi la eveniment. Acesta a fost întâmpinat de ministrul Cercetării şi Inovării, Şerban Valeca, preşedintele Consiliului Judeşean Argeş, Dan Manu, vicepreşedintele CJ, Ion Mânzână, prefectul Emilian Dragnea, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu şi secretarul de stat în Ministerul Energiei, Robert Tudorache. Apoi, primul ministru a făcut prima sa vizită la Uzina Dacia din Mioveni, urmată de o întâlnire cu autorităţile locale ale judeţului Argeş, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” din Mioveni, unde au participat şi parlamentari, primari, consilieri judeţeni şi locali. Primarul Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, a stat la prezidiu chiar în spatele lui Grindeanu şi al ministrului argeşean Şerban Valeca.

Prezent la Mioveni, premierul a declarat că, în luna iunie, vor fi lansate licitaţiile pentru proiectarea şi construcţia capetelor Autostrăzii Piteşti – Sibiu, dar şi pentru drumul expres Piteşti – Craiova. De asemenea, şeful Executivului a vizitat reactorul Triga şi laboratorul de analiză post iradiere de pe platforma ICN. Cu această ocazie au fost semnate două documente foarte importante. Primul îl reprezintă constituirea unui consorţiu naţional, care va lucra în cooperare cu cel internaţional, dedicat proiectului ALFRED, estimat la un miliard de euro. Din el, pe lângă ICN Mioveni, fac parte şi cele două universităţi din Piteşti. Un al doilea consorţiu vizează promovarea cercetării demonstrative cu cea aplicativă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!