15.7 C
Campulung Muscel
13/10/2024

„Lehamitea şi nesimţirea” fotbaliştilor îi lasă fără banii de la bugetul local

Jucătorii le-au întors ameninţărilor consilierilor că suspendă finanţarea dacă nu-şi îndreaptă atitudinea jenantă a opta înfrângere din campionat!  

 
La o zi distanţă de momentul în care unul dintre sponsorii echipei câmpulungene de fotbal le propunea colegilor consilieri suspendarea subvenţiei de la bugetul local, până la revizuirea atitudinii de „lehamite şi nesimţire” a jucătorilor, aceştia se întorceau acasă cu a opta înfrângere din acest campionat! 8 înfrângeri, 6 victorii şi 8 partide încheiate la egalitate este palmaresul catastrofal de până acum al fotbaliştilor, cărora câmpulungenii le asigură, în procent de aproape 50%, bugetul necesar funcţionării echipei. Comportamentul deplorabil al componenţilor CN Dinicu Golescu Câmpulung, tradus în cifre, în campionatul aflat în derulare, arată astfel: 26 de puncte acumulate în 22 de partide disputate; -7 la clasamentul adevărului şi un golaveraj negativ, 23 de goluri date şi 32 încasate. Vineri, 1 mai, colecţiei de dezamăgiri produse microbiştilor musceleni i s-a adăugat a opta, în meciul cu Inter Clinceni, în care „Dinicu” nu a rezistat decât o repriză fără să încaseze vreun gol. În cea de-a doua le-au „permis” adversarilor să-i snopească în bătaie, dându-le trei goluri care au umplut paharul amărăciunii celor conectaţi la acest sport. După rezultatul penibil de acum trei zile, echipa Câmpulungului a căzut pe locul 10 în clasament, ajungând la numai 5 puncte distanţă de primul loc retrogradabil. Exclus ca motivaţia financiară să influenţeze prestaţia de pe teren a muscelenilor, deoarece, la sfârşitul lunii martie, Consiliul Local le-a aprobat o finanţare de 1,1 miliarde de lei vechi numai pentru returul de campionat. La schimb, fotbaliştii au răsplătit generozitatea aleşilor cu o victorie, 3 scoruri la egalitate şi 5 înfrângeri! Etapa viitoare, „Dinicu Golescu” va juca în deplasare la FCM Târgovişte, echipa aflată pe primul loc retrogradabil, cu care ai noştri se luptă pentru a evita căderea din Liga a III-a. Până la finalul campionatului mai sunt 4 etape, pe care consilierii municipali nu mai vor să le susţină din bani publici.   
 

„Vă propun oprirea subvenţiei noastre către această echipă care nu-şi face deloc datoria. În loc să fie o mândrie, este o ruşine!”

 
Autorul ideii de închidere a „robinetului” pentru fotbal, în al cărui înfocat susţinător s-a erijat din momentul intrării în Consiliului Local, în 2012, pesedistul Nicolae Dumitrescu s-a declarat, la recenta întrunire a Legislativului, „atât de mâhnit şi de contrariat de ceea ce se întâmplă” cu jucătorii noştri. El însuşi „umil sponsor al echipei de fotbal”, căreia îi asigură, gratuit, transportul la partidele jucate în deplasare, Dumitrescu şi-a construit alocuţiunea pe baza rezultatelor „nu proaste, ci devastator de proaste, jenante”. „Noi am fost de acord să alocăm această finanţare, dar rezultatele nu sunt deloc pe măsura finanţării, care nu este extraordinară, dar este suficientă.”, a precizat acesta. În afară de rezultat, care este cel care contează, până la urmă, Nicolae Dumitrescu a condamnat atitudinea tinerilor. „Faptul că te bate o echipă mai bună decât tine nu este o ruşine. E mai bun, mă bate. Dar aceşti oameni nu au nici cea mai mică atitudine de a da pe teren tot ceea ce pot. Sunt de o lehamite şi de o nesimţire dusă la extrem.”, a scos în evidenţă principalele „calităţi” ale fotbaliştilor care, pur şi simplu, îşi bat joc de banii rupţi de la investiţii cu adevărat importante pentru Câmpulung. 
Consilierul local PSD mai spunea că el verifică de fiecare dată deconturile depuse de echipă la Contabilitatea Primăriei. „Nu am obiecţiuni la ce scrie acolo. Sunt unele lucruri pe care nu mi le explic, însă domnul antrenor mi-a promis că o să-mi dea explicaţiile cuvenite. Însă până la schimbarea atitudinii jucătorilor – fiindcă asta este esenţa – vă propun oprirea subvenţiei noastre către această echipă care nu-şi face deloc datoria. În loc să fie o mândrie, este o ruşine în momentul de faţă.”, a adăugat acesta.
A treia nemulţumire a alesului care le-a acordat cea mai mare încredere fotbaliştilor, de aici şi decepţia pe măsură, este misterul care planează asupra contribuţiei băneşti a preşedintelui asociaţiei sportive care patronează echipa. „În afară de nume, pentru că pe acel contract scrie doar numele finanţatorului, nu ştim nimic, absolut nimic, despre acest finanţator, privind aportul său la această echipă. Nimic, absolut nimic.”, a reluat Nicolae Dumitrescu o idee lansată cu o lună în urmă de liberalul Ion Dumitraşcu.
Prin urmare, în opinia lui Dumitrescu, membru al Comisiei de Sport a Consiliului Local, subvenţia de la Primărie nu poate fi reluată decât după îndeplinirea a două condiţii. Prima: preşedintele echipei, un întreprinzător particular, prezintă public aportul financiar la susţinerea ei. A doua: atitudinea schimbată a jucătorilor plătiţi din banul public. „Dacă era ban privat, puţin îmi păsa. Este ban public. Trebuie să dea socoteală dacă merită acest ban public. La acest moment, nu-l mai merită. Categoric nu.”, a conchis Dumitrescu. 
 

Până să se vadă cu bani, “în tur, jucau de-şi dădeau sufletul pe teren”

Ca să-i demonstreze încă o dată că nu merită miliardul acordat recent, echipa a mai încasat o bătaie, sporind mâhnirea mărturisită în plen şi de Cristi Creţu, membru al aceleiaşi comisii, alături de Nicolae Dumitrescu şi Bogdan David. Din partea lui a plecat propunerea ca, la începutul acestei săptămâni, să aibă loc o discuţie fermă cu antrenorul Alecsandru Popovici, Dorin Horvat Marin, preşedintele Asociaţiei Club Sportiv „Muscelul 2015 Câmpulung”, membrii Comisiei de Sport a Consiliului Local şi cei trei membri ai comisiei care monitorizează maniera în care se cheltuiesc fondurile alocate din bugetul local. Component al acestei comisii cu o misiune ingrată, alături de Nicolae Dumitrescu şi Marin Ciobanu, Iustinian Stănescu a anunţat că el nu mai semnează pentru nicio sumă până nu va avea loc discuţia cu responsabilii de la fotbal. „Ar trebui să le fixăm nişte ţinte, de care să se ţină, pentru că sunt nişte semnături acolo şi sumele sunt mărişoare. Să semnezi pentru 300-400 de milioane pe lună, cum semnez eu cu domnii Dumitrescu şi Ciobanu…”, şi-a motivat poziţia Stănescu. 
Bogdan David spunea că, în sâmbăta dinaintea şedinţei de Consiliu Local, pe 25 aprilie, a fost la meci. Rezultatul era previzibil, deoarece învingătorii au o echipă mult mai bună. „Nu ştiu cum fac cei de la Ştefăneşti, pentru că aveau jucători împrumutaţi de la Viitorul. Şi era tot echipa Primăriei. N-avem cum să ne ridicăm vreodată la nivelul lor.”, a scuzat David seria de bătăi încasate de ai noştri. Totuşi, i-a dat dreptate lui Nicolae Dumitrescu, în privinţa atitudinii jucătorilor. „Mai joc şi eu, mai fac mişcare, dar eu joc din pasiune. Dar ei se pare că nu joacă din pasiune, o parte dintre ei.” „În tur, i-am văzut la câteva meciuri, la Bradu, la Piteşti, în mai multe locuri. Jucau de-şi dădeau sufletul pe teren. Ce s-a întâmplat?”, a revenit în discuţie cel care a deschis-o. „Aveau incertă finanţarea.”, a concluzionat David pe marginea schimbării în rău a jucătorilor după ce s-au trezit cu traista plină.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!