1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Un peisagist, profesor la Facultatea de Agronomie din Bucureşti, va supraveghea plantarea florilor pe bulevard

Septembrie a fost luna care a îmbunătăţit substanţial imaginea Bulevardului „Pardon” prin montarea celor 32 de jardiniere, 70 de bănci şi 40 de coşuri de gunoi. Totodată, în perspectiva apropiată a reluării traficului rutier pe străzile Negru Vodă şi Republicii, marginile trotuarelor şi ale aleii pietonale au fost protejate cu stâlpişori, pentru a împiedica pătrunderea maşinilor pe spaţiul destinat pietonilor. Urmează plantarea florilor şi aranjarea cu piatră cubică a capătului bulevardului de la Biserica „Sfântul Nicolae”, cum s-a făcut în partea cealaltă, la Biserica Catolică.

  • Peisagistul va fi prezent la Câmpulung în prima jumătate a lunii octombrie  

De când s-a primenit bulevardul cu mobilierul stradal, câmpulungenii, dar şi cei străini de oraş şi-au umplut paginile de socializare cu fotografii realizate în centrul oraşului. Şi-au schimbat imaginile de profil, unde apare noul „look” al aleii centrale. Se pozează oamenii pe bănci, pozează asfinţitul pe bulevard, răsăritul pe bulevard, iluminatul bulevardului, semn că le-a fost dor să revină pe „pastila” pietonală, care se gătea mai repede, dacă nu blocau liberalii, timp de un an, şantierul cu un proces politic. Nu este numai dorul de „vină” pentru asaltarea bulevardului de mulţimea de oameni, pe care o vedeţi aproape în permanenţă pe timpul zilei şi seara, căci trebuie să recunoaştem că, înainte de înnoire, nu era atâta puhoi pe bulevard.

Oamenilor le place, sunt curioşi de bunurile proaspăt apărute, sunt nerăbdători să vadă continuarea şi sunt mulţumiţi de schimbarea produsă în „inima” Câmpulungului. Dovadă sunt aprecierile cu sutele şi cu miile la postările legate de noul Bulevard „Pardon”, prin comparaţie cu puţinele reacţii de care beneficiază comentariile negative.

Amenajarea va continua cu plantarea florei ornamentale, care va fi, cu siguranţă, ceva deosebit, şi pavarea cu piatră cubică a capătului bulevardului, de la Biserica „Sfântul Nicolae” – Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”, aşa cum s-a făcut la Bărăţie. Toate dotările urbane au fost procurate prin sponsorizare, fără a fi afectat bugetul local, şi prin acelaşi sistem va fi susţinută financiar operaţiunea de înfrumuseţare a alveolelor bulevardului cu flori.

„Încercăm, prin două ONG-uri, să cumpărăm florile, pentru că sunt foarte scumpe, ca să le plantăm în această toamnă. Probabil că, până la mijlocul lunii octombrie, va veni pe teren şi peisagistul. Am lucrat cu un peisagist profesionist, care predă la Facultatea de Agronomie din Bucureşti. Va veni personal pe bulevard, pentru că ţin foarte mult la acest proiect, ca să urmărească exact cum se plantează, unde se plantează şi să fie conform proiectului.”, a precizat primăriţa Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!