19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

„Foresta Fălticeni” de Muscel

Microbiştii din târg ar avea, se pare, motive să pregătească şampania, în cinstea renaşterii fotbalului, într-o formulă, chipurile, diferită de dubiosul parteneriat al autorităţilor cu o asociaţie de apartament, care folosea ca paravan echipa de la „Dinicu Golescu”, pentru a stoarce bani de la buget. Mâncărimile de limbă, cu care s-a prezentat la şedinţa de Consiliu primarul nostru iubitor de sport, spectator şi practicant, nu i-au dat pace şi, înainte de a se strânge lumea în sală, a anunţat veştile „proaste”. Liviu Ţâroiu crede că irită pe cineva vorbind despre existenţa unei echipe de fotbal la Câmpulung, care, în condiţiile prezentate sumar de acesta, n-are decât să fiinţeze mult şi bine. Adică susţinută de întreprinzători care-şi permit să investească în fotbal, cărora Primăria să li se alăture doar cu logistica, adică stadionul. Şi-apoi nu s-a opus nimeni fotbalului la Câmpulung, ci manierei controversate în care era organizată activitatea: prin intermediul unor asociaţii obscure, ale căror cheltuieli erau decontate de la bugetul local, bănuim că în totalitate, de vreme ce contribuţia asociaţilor n-a fost făcută publică niciodată, ca să putem aprecia echitatea prestaţiilor fiecărei părţi a contractului. 

Aşa că veştile lui Ţâroiu, în varianta expusă succint de acesta, nu produc nicio indispoziţie dacă nu afectează rezervele comunităţii. Nu el se plângea, de curând, că dacă finanţează toate „ăstea” – cu referire la sport, în contextul transferării CSS „Dinicu Golescu” în subordinea Piteştiului – nu mai face nicio dezvoltare?! Să revenim la scurta cleveteală ante-şedinţă, întreţinută de primar, probabil, curios să testeze „piaţa”, răspândind noutăţile, pe care, face pe misteriosul, le-a ţinut la secret. „Am avut o întâlnire mai pe ascuns pentru fotbal.”, a fost încercarea lui Liviu Ţâroiu de a provoca întrebări, uluiri şi emoţii în rândul ascultătorilor microbişti, încercare zădărnicită de Cristi Creţu, care a spulberat nota de mister în care îşi învăluise subiectul oratorul. Adică atât de secretă a fost întâlnirea lui Ţâroiu, menită să readucă zâmbetele pe buzele încărcate de coji de seminţe, încât s-a aflat până la Bucureşti. „A preluat-o toată lumea, de ascunsă ce-a fost.”, l-a dezumflat Creţu pe Ţâroiu, care spera să dea pe spate audienţa cu breaking news-ul răsuflat.

Aflat în cumpănă dacă să continue sau nu subiectul cu care îşi propusese să impresioneze, a primit un imbold de la Gheorghe Sârbu, care a făcut legătura între prezenţa lui Tibor Selymeş în târg şi întâlnirea colegului Ţâroiu. Stilul ţanţos al celui dintâi microbist al urbei a încasat o a doua pălitură, de data aceasta, din partea presei, care i-a reproşat că „aţi desfiinţat echipa de Liga a III-a!” Şi că acum aduce pe altcineva, dar tot pe banii câmpulungenilor. Înaintea lui Liviu Ţâroiu, s-a grăbit să apere onoarea autorităţilor Cristi Creţu, până să crească în intensitate acuzaţiile pornite ghiulea către cei care au închis robinetul finanţării. N-a luat nimeni nicio decizie până acum, a îndemnat oarecum la calm Creţu. Nu l-a calmat şi pe Ţâroiu, posesorul unor plămâni zdraveni, căliţi pe pârtia de schi. „Sunteţi total în derivă!”, a orăcăit cel în mâna căruia fusese aşezată barda masacrării sărmanei echipe. O afirmaţie mai greşită nici că se putea! În derivă este Câmpulungul, graţie conducătorilor săi, care l-au ciocănit de stâncile unor rateuri de sute de miliarde, până l-au scufundat. Presa, din ce în ce mai multă, graţie dependenţei bolnave a unora de lăudători, n-a fost nicicând şi n-a ajuns deocamdată în derivă. 

Revenind la dialogul primarului cu ziaristul în „derivă”, adică în eroare, Liviu Ţâroiu a simţit nevoia să reia explicaţii prăfuite. În primul rând, Primăria şi Consiliul Local n-au avut echipă de Divizia a III-a. Bine, bine, dar nici asociaţia protejată a aleşilor n-a avut echipă în momentul în care a primit primul purcoi de bani. Să nu uităm cu câtă înfrigurare au sărit consilierii cu banii pe o asociaţie concepută la rapid, din pur interes, înainte ca între aceşti oportunişti şi Colegiul „Dinicu Golescu” să se semneze protocolul de predare-primire a echipei „patronate” de instituţia de învăţământ. Aici a fost o treabă putredă: să-ţi dai ok-ul de a pompa fonduri publice, în virtutea unei asocieri cu o asociaţie care nu avea nicio echipă! Pentru că nu apucase s-o ceară cu împrumut de la „Dinicu” atunci când s-au votat asocierea şi finanţarea în Consiliul Local. Despre ce a fost atunci şi despre ce va fi, dacă va fi, a glăsuit şeful poieţii cotcodăcite şi înfoiate rău pe tema fotbalului. „A avut cineva, o asociaţie privată, o echipă înscrisă în Liga a III-a, pe care noi am susţinut-o.”, a continuat Ţâroiu, convins că fotbalul va reveni în actualitate în municipiu. Chiar mai sus decât a fost. „Noi vrem să avem în Liga a II-a, dacă vă deranjează, ne ducem într-a IV-a.”, a dat-o pe glume şmechere acesta. Asta deşi terenul nu este omologat pentru Liga a II-a, după cum l-a anunţat Creţu.  

Jurnalistul, prudent să nu se repete la Câmpulung experienţa eşuată a musafirilor lui Ţâroiu într-o altă localitate, a declanşat o nouă repriză de descărcare de decibeli din partea primarului: „Aveţi o reacţie fantastică! Veniţi voi şi faceţi echipă! Au venit unii şi m-au întrebat!” După primar, contribuţia celor care au venit şi l-au întrebat va fi totală. Iar a Câmpulungului, redusă la baza sportivă. „Şi cu ce putem… cum i-am ajutat şi pe ăilalţi.”, a ieşit, sugrumată, vestea cu adevărat proastă.  Stai aşa, că, dacă este după cum au fost ajutaţi şi ceilalţi, tot cu bani va fi şi noua colaborare. 

Pe Cristi Creţu l-a interesat mai mult denumirea echipei. În prima fază, va fi cea cu care vor reuşi să vină, l-a lămurit Ţâroiu. Şi s-ar putea să fie Foresta Fălticeni. Când Creţu a răbufnit, pe bună dreptate, ce treabă are Foresta Fălticeni cu Câmpulungul, Ţâroiu a sugerat aplicarea extensiei „Muscel”. După care le-a cerut destinatarilor noutăţilor deloc bine primite să nu-l mai certe. „Bă, da’ ce săriţi repede ăştia cu fotbalul! Mă scuzaţi că v-am informat!”, a bombănit cătrănit, concluzionând că, decât să se enerveze el, mai bine îi enervează pe ceilalţi. Apoi, cu Foresta Fălticeni, plătită de câmpulungeni, şi cel mai bolnav după fotbal are motiv să se enerveze. Chiar să crape.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!