20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

La ce evenimente vă distraţi în 2017

Pentru câmpulungenii – şi nu numai pentru ei, căci şi locuitorii comunelor muscelene sunt la fel de interesaţi, poate, chiar mai interesaţi decât cei ai municipiului – dornici să afle care sunt cele mai atractive evenimente ale anului 2017, vom prezenta agenda creionată odată cu bugetul, pentru ca aleşii să ştie ce fonduri alocă. Trebuie să spunem că, spre deosebire de anii trecuţi, Executivul lui Liviu Ţâroiu a împărţit bugetul alocat manifestărilor de peste an în două. Prima secţiune, care beneficiază de o alocare de 540.000 lei, cuprinde acţiunile organizate de Primărie şi colaboratorii săi, instituţiile de cultură subordonate (Muzeul Municipal, Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” şi Biblioteca Municipală „Ion Barbu”) sau partenere, aşa cum sunt Casa de Cultură a Sindicatelor şi Holcim, ca să-i nominalizăm pe cei mai apropiaţi. A doua secţiune, pentru care s-au prevăzut în bugetul acestui an 350.000 lei, include acţiunile organizate de alţii, cu ajutorul financiar al Primăriei Câmpulung, care, până în acest an, se asocia cu diverşi, ca să le poată plăti distracţiile din bani publici. În 2017, regula se schimbă: Primăria pune banii la bătaie şi cine îi vrea se înscrie, cu proiecte şi justificări „beton”, dintre care autorităţile le vor alege pe cele care respectă „regula jocului”: promovarea Câmpulungului ca destinaţie turistică, în primul rând, şi atragerea de public cât mai numeros, de la noi şi de la alţii, la respectivele acţiuni. Aşadar, cine are în cap un proiect social, sportiv, cultural sau pe teme privitoare la tineret, 3,5 miliarde de lei vechi sunt în bugetul local disponibile cofinanţării. Asta înseamnă că solicitantul banilor are şi el ceva rezerve financiare sau măcar o contribuţie în natură. 

Până se va decide, în urma selecţiei, care sunt evenimentele provenite din sfera „privată”, le prezentăm în continuare pe cele ţinute de Primăria Câmpulung, ca organizator ori co-organizator. Până în acest moment, adică până la aprobarea bugetului local, au avut loc Sărbătoarea de Dragobete – Aniversarea cuplurilor cu 50 de ani de căsnicie, pe 24 februarie, acţiuni de Mărţişor, activităţi dedicate Zilei Femeii – 8 Martie (la care Primăria a fost co-organizator), Ziua Internaţională a Protecţiei Consumatorilor, toate în luna martie. Urmează: 

=Sărbători Pascale – Târg de Paști: aprilie;  

=Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului Popular „Sus la munte, la Muscel” (co-organizator): 20-24 aprilie;

=Ziua Veteranilor de Război: 29 aprilie; 

=Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Stars of Song” (co-organizator): 25-28 mai;

=Ziua Internaţională a Copilului: 1 Iunie; 

=Atelier de Arhitectură: iunie; 

=Evenimentul „Împreună pentru Câmpulung” – Zilele Municipiului Câmpulung: iulie;      

=Tabăra de Matematică: iulie; 

=Festivalul Internaţional de Folclor „Carpaţi 2017”, în cadrul Zilelor Argeşului şi Muscelului: august; 

=Concursul Naţional al Rezolvitorilor din Gazeta Matematică (co-organizator): august; 

=Festivalul de Muzică Rock „Posada”: septembrie;

=Festivalul de Umor „Tudor Muşatescu”: septembrie;  

=Festivalul Naţional de Romanţe şi Poezie „Rapsodii de Toamnă – Nae Leonard” (co-organizator): octombrie; 

=Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice: octombrie; 

=Festivalul „Toamna Musceleană”: septembrie – octombrie;  

=Ziua Naţională a României: 1 Decembrie; 

=Sărbători de Iarnă: decembrie. 

Pe durata anului 2017, Primăria va susţine cheltuielile ocazionate de participarea unor elevi, sportivi, grupuri, etc., la diverse competiţii, festivaluri, concursuri naţionale şi internaţionale.   

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!