6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Câmpulungeanul Dan Niculescu, „spion” în platourile de filmare a videoclipurilor artiştilor pe val

„Salutare! M-am născut şi am crescut în Câmpulung Muscel, un oraş cochet şi într-o continuă schimbare. Am fost crescut de nişte părinţi care m-au susţinut şi mă susţin în tot ceea ce fac. Drept răsplată, am terminat liceul, am luat bacul şi am intrat la Universitatea Naţională de ARTE din Bucureşti, secţia FOTO-VIDEO. Cred în vise împlinite, în oameni şi mai cred că viaţa e un mix între muncă multă, noroc, momente şi decizii cheie. Cred că poţi găsi frumosul în aproape orice situaţie şi poţi învăţa ceva de la fiecare persoană pe care o întâlneşti. Crede în visul tău! Am început să fiu atras de artă de când eram mic, desenam pe fiecare colţişor de hârtie pe care îl găseam prin casă şi nu numai! Pasiunea pentru fotografie a apărut mai târziu, pe la vârsta de 14 ani, când am primit primul meu aparat foto compact, după care, pe la vârsta de 17 ani, a urmat şi primul meu DSLR, cu care îmi place să surprind şi să regizez momente din viaţa oamenilor. Aş putea scrie romane, dar prefer să las pozele să spună mai multe despre mine!”, astfel îşi întâmpină artistul Dan Niculescu, care, pe bună dreptate, şi-a dobândit supranumele de „fotograful vedetelor”, vizitatorii site-ului de promovare, lansat înainte de încheierea anului 2016, ca un bilanţ al realizărilor de până acum. Celebrităţi din industria muzicală, din industria modei şi a frumuseţii în general, aflate în prezent în lumina reflectoarelor, au investit încredere în talentul câmpulungeanului, creatorul unor albume cu totul speciale. Mai ales cele ai căror protagonişti îi sunt şi prieteni, aşa cum este cazul lui Dorian Popa, Claudia Iosif, chiar şi cunoscutul interpret Faydee, ale cărui hit-uri sunt prezente de câţiva ani în topurile muzicale din România şi din afară. 

Celebrităţi din industria muzicală şi a frumuseţii au încredere în Dan 

Unul dintre modelele masculine „pe val”, care au trecut prin faţa camerei foto a talentatului artist cu origini câmpulungene, este Cătălin Mihalache, coleg cu Lavinia Grigore la Agenţia „Rue de Modeles”. Bucureştean de fel, Cătălin i-a devenit prieten lui Dan, care apare în fotografii alături de el, împărtăşindu-i pasiunea pentru acest domeniu tentant, modelling-ul. Trăsăturile deosebit de expresive ale manechinului l-au determinat pe fotograf să folosească imaginea acestuia pentru promovarea secţiunii de „beauty” a site-ului său (www.danniculescu.ro), la care a lucrat intens şi care, trebuie să recunoaştem, arată foarte bine. Mai cu seamă că portofoliul tânărului, care abia a absolvit liceul vara trecută, este unul de-a dreptul impresionant. Este suficient să spunem Dorian Popa – şi îl menţionăm primul, datorită prieteniei legate cu câmpulungeanul nostru -, Lora, Ami, Faydee şi Kat De Luna, Alina Eremia şi fratele ei, Mircea Eremia, Dragoş Syko, Ana Baniciu, Mellina, Sandra N, Oana Radu, Kaira, Mihai Gruia, unul dintre componenţii trupei Akcent, actorul George Burcea, Tara Holtea, Bogdan Boantă.   

Unele dintre cele mai recente realizări ale sale sunt cadrele surprinzând-o pe Ruby la filmările videoclipului „Sare pe rană”, o nouă colaborare între brunetă şi Dorian Popa. În general, imaginile „furate” în culisele filmărilor sunt printre cele mai reuşite, datorită spontaneităţii gesturilor protagoniştilor. „Prima dragoste” – Tara şi Kalif, „Drame şi Iubiri” – Mircea Eremia, „Aromă de Iarnă” – Ana Baniciu, „Rujul meu” – Alina Eremia, „Nişte dragoste” – Ami, „Buze” – Dorian Popa şi What’s Up, „Ne împotrivim” – Lora, „Interzis” – Mircea Eremia şi Bianca, „Mă dor ochii, mă dor” – Sandra N şi Adrian Sînă, „Fantoma din viitor” – Two (trupa formată de doi dintre foştii componenţi Akcent) şi Theea l-au avut pe Dan Niculescu în preajmă, cu aparatul pregătit să surprindă orice emoţie, zâmbet, retuşuri de machiaj ori o strâmbătură ştrengărească.                   

Reviste renumite au ales fotografiile sale pentru prima pagină 

Fotografiile sale au apărut fie pe coperta, fie în interiorul unor reviste gustate în special de publicul tânăr, dar nu numai. Pe prima pagină a ediţiei din septembrie 2016 a publicaţiei „Slab sau gras – Te învaţă să slăbeşti” a fost folosită imaginea lui Dorian Popa imortalizată de Dan Niculescu. Tot lui Dan Niculescu îi aparţine prima pagină a ediţiei din 13 septembrie 2016  a revistei „Bravo”, care l-a ales pe celebrul cântăreţ Faydee, care lansase la acel moment piesa „Nobody”, în colaborare cu Kat De Luna şi Leftside. Artistul fotograf a profitat de filmările la videoclipul piesei, realizate în Bucureşti, pentru a-şi îmbogăţi portofoliul de celebrităţi cu protagoniştii, nume prezente în topurile muzicale internaţionale. De altfel, interviul acordat de Faydee este ilustrat cu imagini din timpul videoclipului, avându-l ca autor pe acelaşi Dan Niculescu. Tot în “Bravo” a vorbit despre piesa „Buze” şi Dorian Popa, la rubrica „Cover Story”, fotografiile inserate în textul interviului purtând semnătura lui Dan. 

De asemenea, mai multe numere ale revistei „Trend Drive Magazine” a apelat la serviciile lui Dan Niculescu, un împătimit al fotografiei de modă, dovadă fiind albumul realizat cu ocazia evenimentului Fashion Week 2015. „OK Magazine!” şi „Ciao”, unde au apărut Dorian Popa şi Amy, fotografiaţi de câmpulungeanul stabilit la Bucureşti, fac parte din palmaresul unui tânăr artist intrat într-o industrie fascinantă, în care arta fotografică se îmbină cu muzica, actoria, frumuseţea, culoarea şi spectacolul.

Fotografia Oanei Radu de pe afişul de promovare a piesei „Topeşte-mi iarna”, despre care Dan Niculescu mărturiseşte că îi provoacă „pielea de găină” de fiecare dată când o ascultă, este tot opera sa. Şi chiar dacă ne-am axat în această relatare mai mult pe colaborările cu vedete din lumea muzicală, Dan Niculescu a ajuns să fie căutat de stilişti şi designeri vestimentari, care apelează cu încredere la serviciile sale profesioniste.  

Ce vrea tânărul a cărui carieră se conturează frumos, rapid şi sigur de la noul an? „2017, te aştept cu noi provocări!”, este dorinţa exprimată public de Dan în ultima zi a lui 2016, un an pe care l-a gustat din plin, graţie oportunităţilor invite, fructificate la maximum, de a deveni cineva în branşă. “E.M.” 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!