31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Tratativele dintre Financiar Urban şi Ecovalor ţin gunoiul pe loc, în Grui, de câteva luni

Cele sesizate de cetăţeni, în mediul virtual, mai ales, căci asta este moda, dar şi de consilierul Constantin Staicu, la şedinţa ordinară de Legislativ, din 28 februarie 2017, au rămas neschimbate o lună mai târziu. În incinta rampei de transfer a gunoiului adunat de Financiar Urban de pe teritoriul Muscelului, mormanele au atins dimensiuni îngrijorătoare, semn al unei depozitări peste termenul firesc scurs între preluarea de la cetăţeni şi transportarea stocurilor la groapa de la Albota. La sfârşitul iernii, fostul director al Sportivului a prezentat în faţa Consiliului un inconvenient, care circula pe buzele locuitorilor Gruiului, nemulţumiţi că vântul le aduce pe proprietăţi mizerii din incinta staţiei.  

Trecând prin zonă, alesul s-a convins de gravitatea situaţiei, de care primarul părea străin, la acel moment. „Din punctul meu de vedere, groapa de gunoi este nefuncţională, în momentul de faţă, căci nu este altceva decât un depozit imens de gunoi.”, a descris Constantin Staicu ce a văzut. Liviu Ţâroiu a încercat să-l convingă că n-a văzut altceva decât nişte crăci şi „nişte d’ăstea care se colectează din toată zona, după care se toacă, se face un compost şi se transferă la Albota.”, au fost explicaţiile primarului, la şedinţa din 28 februarie. Asta deşi lui Staicu nu i s-a părut când a afirmat că n-a sesizat nicio mişcare, ci o încremenire a geografiei locului, compusă din mormane din ce în ce mai semeţe. Galant, nu a intrat în contradicţie cu primarul, care s-a documentat mai bine, până la următoarea întrunire a aleşilor, despre ce se întâmplă la staţia de transfer din Grui, unde parcă mai nimic nu se transferă, ci rămâne ţintuit locului. Deci, ceva se întâmpla, de vreme ce părea că resturile nu se mai compactează, dimpotrivă, urmau o traiectorie pe verticală.                                  

Pe 30 martie 2017, la întrunirea aferentă lunii trecute, primarul Liviu Ţâroiu a informat Consiliul Local că a fost prezent în cartierul Grui, la rampa de transfer, unde bănuim că, în afara „munţilor” de gunoi înălţaţi la fosta groapă a Câmpulungului, a văzut şi haitele nervoase de maidanezi, care înconjoară spaţiul de depozitare temporară a resturilor colectate din toate comunele zonei de Nord. „Temporar” a căpătat un caracter de permanenţă în ultimele luni, din cauza unor probleme, care au făcut ca stocurile să zacă în staţie, în loc să fie transportate la Albota, conform proiectului de management al gunoiului în judeţ, în care a fost prins şi municipiul nostru. „Am discutat cu cei de la Financiar Urban, care sunt în tratative – şi de aici s-a întârziat foarte mult – cu cei de la Holcim, Ecovalor (n.r. actuala Geocycle), ca să nu-l mai transporte la Piteşti, iar de acolo să se întoarcă cu ele (n.r. la Valea Mare), şi să se facă acest transfer direct. Gunoiul selectat să-l ducă direct de aici (n.r. din staţia de transfer), pentru ardere, la Ecovalor. Şi din acest motiv s-a întârziat foarte mult. Mai au şi foarte multă tocătură, acoperită cu o prelată… n-au transportat-o la groapa de gunoi de la Albota şi urmează să găsească ceva în zonă, ca să cheltuiască mai puţin.”, au fost lămuririle primarului. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!