31.9 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Mai mulţi cetăţeni din Grui îi cer primarului Liviu Ţâroiu: Începeţi curăţenia de primăvară cu demolarea garajelor de pe spaţiul verde dintre blocuri!

Spaţiul interior al câtorva blocuri din Grui, care formează, cu indulgenţă, un careu întrerupt de garaje şi împrejmuiri, a constituit subiectul unei reclamaţii transmise primarului Liviu Ţâroiu. Neinspirat, petentul, care semnează Andrei, a postat sesizarea pe site-ul conceput sub forma unei audienţe on-line pentru toţi cetăţenii României, care pot apela cu încredere la platforma domnuleprimar.ro, pentru a se adresa primarilor din localităţile lor. În majoritatea cazurilor, edilii-şefi ai administraţiilor publice locale din România răspund întrebărilor şi doleanţelor adresate. Nu este cazul primarilor de la Câmpulung, care nu-i bagă în seamă pe contribuabilii nemulţumiţi, în cea mai mare parte a situaţiilor, de infrastructura din cartiere: drumuri şi reţeaua de utilităţi. Pe podium este cocoţată şi mizeria generalizată numai şi numai din vina oamenilor, în condiţiile în care Salubritatea locală n-are oameni nici cât să dovedească centrul, la ce „râuri” de navetişti rurali se scurg zilnic prin Câmpulung, cu treabă la A.L.O.F.M. şi Fisc, pentru îndeplinirea formalităţilor legate de ajutoarele sociale, după care, în grupuri împrăştiate pe bulevard şi pe trotuarele străzilor Negru Vodă şi Republicii, se duc ghiulea la masă, la cantina privată din vecinătatea Terasei „Gladiola”. 

De vreme ce firava dotare umană a serviciului public este cantonată la „fundul” acestora, ca să strângă tot ce zboară în timpul marşului pe traseul cuprins între Primărie – Piaţă, este lesne de înţeles de ce cartierele nu „pupă” mătură de ADP-ist cu luna. Şi-atunci, ar trebui să intre în acţiune asociaţiile de proprietari, acolo unde există, ca să-i mobilizeze pe membri la treabă, în zona blocurilor în care domiciliază. Or acest lucru nu se întâmplă, administratorul având rol de încasator al contravalorii utilităţilor decât de motor al treburilor edilitar-gospodăreşti pe lângă casă. 

Astfel, se ajunge la situaţii precum cele reclamate de câmpulungeanul căruia îi aparţine cea mai recentă petiţie pe portalul creat în scopul unei legături rapide între cetăţean şi primar. Situaţii în care se impune inclusiv intervenţia Poliţiei Locale, care, probabil, tot de puţină ce este şi ea (şi bine hrănită, graţie suplimentului la salariu acordat în acest scop), nu ajunge în Grui ori Vişoi. Dar să aflăm ce-l irită pe plătitorul de taxe şi impozite, care apelează la ajutorul conducătorului localităţii.                                                   

„Domnule primar, locatari din blocurile P33, P36 şi P38, vă solicităm să începeţi curăţenia de primăvară cu demolarea garajelor de pe spaţiul verde dintre blocurile noastre, ocupat de aşa numitele garaje (în realitate, magazii, care au şi un aspect foarte urât), demolare care a fost promisă de foarte mult timp. Nu este normal ca, în faţa blocului, să ai noroi şi la geam să ai garaj. Avem nevoie de spaţiul verde aferent fiecărui bloc în parte, trăim în secolul XXI. Săptămânal, la garaje se fac grătare, de nu putem deschide geamurile, nu putem să uscăm rufele, din cauza fumului şi a gălăgiei. Nu înţelegem de ce nu se vrea rezolvarea acestei situaţii, pentru că şi noi plătim taxe şi avem drepturi, pe care ni le încălcaţi. Nu cred că cunoaşteţi situaţia în teren, de aceea, vă invităm să vedeţi cum arată acest spaţiu verde şi să luaţi măsurile necesare cât mai urgent posibil. Vă rugăm, nu ne mai ignoraţi.”, scrie expeditorul doleanţei on-line, pe 28 martie 2017. 

La un tur al zonei descrise, noi am găsit ceva mai grav decât cele povestite de câmpulungean. La un colţ de bloc, a fost încropită o şandrama cu aspect şocant, unde se înghesuie puzderie de resturi de orice. Parcă tot ce au aruncat vecinii a strâns acest cetăţean, care nu se îndură să renunţe la mormanele de lucruri inutile, într-o cantitate suficientă cât să umple un apartament. Insul a transformat acest focar de paraziţi, care este musai să dispară de pe spaţiul cu pricina, în atelierul său de lucru, în aer liber, în care meştereşte te miri ce, fix ca la ţară, sub şopronul casei, în liniştea dimineţii de weekend, când, teoretic, lumea se odihneşte. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!