2 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Albeştii de Muscel rămâne fără primar

Cătălin Manta, noul primar ales al comunei Albeştii de Muscel din partea PNL, riscă să-şi piardă mandatul, după ce, pe 26 octombrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pus punct dosarului între primar şi Agenţia Naţională de Integritate, din cauza unei scăpări: nu şi-a timbrat recursul în procesul cu ANI, în care era acuzat de incompatibilitate. În condiţiile în care Cătălin Manta a pierdut procesul, va pierde şi mandatul de primar. Prefectul Cristian Soare va fi cel care va da ordinul de demitere, după încheierea procedurilor administrative ulterioare hotărârii luate în justiţie.

Procesul cu ANI a început în 2012, când Manta era viceprimar la Albeştii de Muscel şi a fost găsit în conflict de interese, deoarece, „deşi deţinea funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi Proprietarilor de Păduri din Albeştii de Muscel (în perioada 2007-2011), a participat la deliberarea şi adoptarea unor proiecte de hotărâre având ca obiect concesionarea unor terenuri de către administraţia locală către Asociaţie”. 

Şi fostul primar Ionel Năftănăilă a fost găsit incompatibil de ANI şi apoi condamnat cu suspendare pentru fapte de corupţie, după ce a folosit fondurile europene în alt domeniu decât cel pentru care le primise. 

Deşi au trecut cinci luni de la alegerile locale, Primăria Albeştii de Muscel nu are viceprimar, din cauză că nu s-a ajuns la niciun consens în alegerea lui. Prin urmare, dacă Manta pleacă, comuna va fi condusă de un consilier local, care poate prelua atribuţiile primarului până când se vor organiza alegeri. 

În Argeş mai sunt două comune care nu au primar în exerciţiul funcţiunii: Valea Danului (edilul şi-a dat demisia imediat după alegeri) şi Bradu (Dan Stroe nu poate intra în Primărie, aflându-se sub control judiciar, după ce a fost acuzat că a încercat să mituiască un consilier, pentru a forma o majoritate PSD în Consiliul Local, pentru alegerea unui anumit viceprimar). 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!