13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

PSD-iştii Andreea Fărcăşanu şi Florin Pană, retraşi de partid de la fostele licee Industrial şi Minier

Grupul PSD din Consiliul Local şi-a retras doi oameni din Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ liceal cu profil tehnic, pe fondul modificărilor intervenite în legislaţia aplicabilă în domeniu, care stabilesc un anumit număr de membri ai acestui for de conducere a şcolii.

Prin urmare, legiuitorii locali s-au conformat dispoziţiilor Ordinului nr.3160/01.02.2017 privind modificarea şi completarea Metodologiei – Cadru de organizare şi funcţionare a Consiliului de Administraţie din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi au „tăiat” numărul celor desemnaţi, vara trecută, să dea o mână de ajutor managerilor de instituţii şcolare. Şi, totodată, să urmărească maniera de consumare a banului public, de care bugetarii din acest domeniu au beneficiat an de an, graţie generozităţii bugetului şi a autorităţilor locale. Astfel, prin votul acordat joi, 30 martie 2017, la şedinţa ordinară, consilierii municipali au modificat anexa Hotărârii 18/2016, la cererea expresă a conducerilor Colegiului Tehnic şi Liceului Tehnologic Auto, care au solicitat finanţatorilor desemnarea a câte doi reprezentanţi în C.A. Potrivit ordinului citat, „în cazul unităţilor de învăţământ, care şcolarizează în învăţământul profesional şi tehnic, Consiliul de Administraţie cuprinde doi reprezentanţi din partea Consiliului Local”. Hotărârea adoptată vara trecută, pe 28 iulie 2016, la prima şedinţă ordinară după constituirea Consiliului Local 2016-2020, a stabilit câte trei reprezentanţi, întrucât aşa prevedea Ordinul 4619/2014. Ca să se încadreze în condiţiile impuse de noua normă adoptată în acest an, au fost eliminaţi câte un ales de la fiecare unitate liceală, ambii de la PSD, care, fiind majoritar în Consiliu, domină şi Consiliile de Administraţie la şcoli. De la Colegiul Tehnic a fost retrasă Andreea Fărcăşanu, pe motiv că a lipsit de la şedinţă şi nu avea posibilitatea să obiecteze, a argumentat Liviu Ţâroiu. Au rămas alături de directoarea Adriana Nedelcu Gheorghe Sârbu şi Bogdan David. Iar de la Liceul Tehnologic Auto s-a renunţat la serviciile lui Florin Pană, director de Îngrijiri la Spitalul Municipal, fiind păstraţi, ca ajutoare de nădejde ale directorului Stelian Anastasie, Sergiu Cicu şi Ion Iliescu. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!