Se înmulţesc evenimentele la Dâmbovicioara, de a căror impulsionare, mediatizare, dar şi organizare, în bună măsură, se ocupă responsabilele Centrului de Informare şi Promovare Turistică din localitate, Raluca Busioc şi Costina Pantea. Redăm pe scurt calendarul următoarelor acţiuni, în desfăşurarea cărora sunt implicaţi localnicii cu drag pentru obiceiurile acestor locuri minunate, cu accent pe portul de o frumuseţe aparte şi bucătăria tradiţională, care îi face pe străini să-şi lingă degetele după o masă îmbelşugată, pregătită după reţete din vechime. Adăugăm cântecul şi jocul muscelean şi avem un tablou complet al promovării adevărate a unei zone care merită a fi vizitată de turişti, mai cu seamă că au unde trage. Şi din ce alege unde să tragă pentru sejurul de Paşte, de pildă, fiind prima sărbătoare, cu liberele aferente, care bate la uşă.
Pe agenda C.I.P.T. Dâmbovicioara, principalele acţiuni, cu public, sunt: Şezătoarea „Învierea Tradiţiei” – 17 aprilie, „Ziua Costumului Tradiţional” – 14 mai, Ziua Comunei „Tradiţie şi Legendă” – 21 mai, un proiect „surpriză” – 27 mai, Ziua Iei „Purtăm IE cu mândrIE” – 24 iunie. Să nu uităm activitatea în care meritul fetelor de la C.I.P.T. nu poate fi trecut cu vederea: „Sejurul de Paşte” – 14-17 aprilie, în cadrul căreia se ocupă de a face cunoscute ofertele cu care ies pe piaţă pensiunile din Dâmbovicioara. Că munca acestora nu este în van o dovedeşte gradul de ocupare a locurilor de cazare, care creşte şi graţie eforturilor de punere în valoare a pregătirilor întreprinse de managerii acestora. Astfel, potenţialii clienţi află unde găsesc o sanie cu cai sau de unde pot închiria un ATV. Ori unde se pot delecta la o cramă sau de unde pot cumpăra delicatesele care au făcut Muscelul vestit: pastrama de miel, brânza de burduf, caşcavalul afumat, telemeaua de toate neamurile ş.a.m.d.
Nu sunt omise din demersul de atragere a turiştilor nici obiectivele turistice din zonă: Peştera Dâmbovicioara, Cheile Dâmbovicioarei, Cheile Brusturetului (La Turnuleţ), Peştera Urşilor (intrare), Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Podu Dâmboviţei, Ruinele Cetăţii Oratia, Parcul Statuar „Paul Everac”, Podul de Piatră, Muzeul de la Centrul de Informare şi Promovare Turistică, traseele montane: Dâmbovicioara – Brusturet – Funduri – Vlăduşca sau Şaua Funduri; Podu Dâmboviţei – Vârful La Om; Podu Dâmboviţei – Dâmbovicioara – Brusturet; Podu Dâmboviţei – Peştera Dâmbovicioara; Podu Dâmboviţei – Valea Cheii – Valea Ghimbavului; Podu Dâmboviţei – Valea Dâmboviţei – Sătic – Cojocaru; Dâmbovicioara – Ciocanu – Piatra Galbenă – Valea Seacă a Pietrelor – Vlăduşca; Brusturet – Valea Seacă a Pietrelor – Grindu sau Vlăduşca; Podu Dâmboviţei – Valea Cheii – Valea Crovului – „Sfântul Ilie” – Curmătura Fiarelor. Şi nu doar cele din Dâmbovicioara sunt de văzut, odată ajunşi în zonă, ci şi atracţiile naturale, istorice, religioase din împrejurimi, prezentate în compania legendelor şi poveştilor din bătrâni, care dau savoare unui tur întreprins într-o duminică de primăvară.