2.3 C
Campulung Muscel
11/12/2024

Încă trei „peşti” trimişi în judecată la Tribunalul Argeş

Spre finalul anului trecut, dosarul proxeneţilor din Câmpulung a făcut vâlvă în ţară. Pe 5 octombrie 2016, mai mulţi „oameni de afaceri” au ajuns în arest, fiind acuzaţi că au făcut bani pe urma iubitelor şi soţiilor, pe care le puneau să practice prostituţia. Ca să arate cât prosperă de pe urma „fetelor”, indivizii se afişau cu maşini de lux, dădeau petreceri impresionante şi deţineau imobile scumpe. Din cauza complexităţii şi a numărului mare de inculpaţi, 25, dosarul a fost împărţit în două. 13 bărbaţi, judecaţi la Judecătoria Câmpulung, suspecţi de proxenetism, iar ceilalţi 13, la Tribunalul Argeş, pentru proxenetism şi spălare de bani în formă continuată.

Încă trei „peşti”, trimişi în judecată pentru proxenetism

În prima fază, pe 17 februarie 2017, trei bărbaţi, inculpaţi în dosarul de la Judecătoria Câmpulung, au fost trimişi în judecată pentru proxenetism, în prezent fiind sub măsura arestului la domiciliu: Cezar Marius Nicolae Dragnea (36 ani), Ionuţ Cătălin Bejan (28 ani) şi Eduard Mihai Lică (26 ani). Primul termen a fost stabilit pentru 5 aprilie 2017.

Al doilea dosar, în care Constantin Bogdan Stroe (29 ani), Ionuţ Alexandru Gaşcu (27 ani) şi Bogdan Andrei Bădulici (25 ani) au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, fiind acuzaţi de proxenetism, a ajuns pe rolul Tribunalului pe 27 martie. A doua zi a fost şi primul termen la care prim procurorul Marius Ştefan a cerut recuzarea judecătorului, dar care a fost respinsă. Din rechizitoriu rezultă că, între 2010 şi 2016, cei în cauză au determinat mai multe femei să practice prostituţia în state ale Uniunii Europene precum Italia, Belgia, Olanda, iar de pe urma prestaţiilor sexuale ale fetelor indivizii au obţinut 140.000 euro. În aceeaşi perioadă, pentru a ascunde ori disimula provenienţa ilicită a banilor, din sumele astfel dobândite, inculpaţii au achiziţionat autoturisme de lux, care, ulterior, au fost vândute succesiv, precum şi imobile, de regulă, în numele altor persoane (rude, prieteni sau oameni de încredere). În vederea confiscării speciale a bunurilor dobândite din proxenetism şi spălare a banilor, procurorii au aplicat sechestrul asigurător în valoare de 100.000 euro.

Constantin Bogdan Stroe, Ionuţ Alexandru Gaşcu şi Bogdan Andrei Bădulici vor fi judecaţi sub măsura preventivă a controlului judiciar, după ce miercuri, 29 martie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a cerut să le fie înlocuit arestul la domiciliu cu aceasta. Pe durata controlului judiciar, judecătorul de caz a stabilit pentru ei mai multe obligaţii, pe care să le respecte, în caz contrar, se va revoca această măsură: să se prezinte la judecătorul de Cameră Preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Poliţia Municipiului Câmpulung conform programului de supraveghere stabilit sau ori de câte ori sunt chemaţi; să nu depăşească limita teritorială a României; să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, inculpaţii între ei şi cu martorii din dosar. 

Bogdan Constantin Stroe, condamnat şi pentru că a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice

Tânărul Bogdan Constantin Stroe, de 29 de ani, acuzat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş de proxenetism, a fost condamnat, la începutul lunii februarie 2017, pentru că a refuzat sau s-a sustras de la prelevarea de mostre biologice, necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a unor substanţe psihoactive. Completul 7 Penal al Judecătoriei Câmpulung a stabilit ca pedeapsă 8 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Astăzi, la Tribunalul Argeş, se stabileşte dacă proxeneţii rămân în arest la domiciliu

După ce „soarta” celor trei câmpulungeni, Constantin Bogdan Stroe, Ionuţ Alexandru Gaşcu şi Bogdan Andrei Bădulici a fost stabilită, urmând să fie judecaţi sub măsura controlului judiciar, restul „găştii” va fi prezentă astăzi la Piteşti. Petru Raia (39 ani), Florin Oprea (31 ani), Cristian Preda (37 ani), Alexandru Florin Costea (27 ani), Eusebi Samir Lăcătuş (33 ani), Robert Mădălin Costea (25 ani), Valentin Rădulescu (28 ani), Viorel Dâmbu (33 ani) şi Petre Bogdan Pîrlici (25 ani) vor afla astăzi dacă arestul la domiciliu (care le expiră pe 3 aprilie 2017) le va fi înlocuit cu controlul judiciar, toţi fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi spălare de bani în formă continuată. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!