2.3 C
Campulung Muscel
11/12/2024

După ce au tâlhărit un bărbat din Stoeneşti, făptaşii condamnaţi.Doi în puşcărie, doi liberi

Miercurea trecută, pe 22 martie, elevii care participau la activităţile organizate de Poliţia Câmpulung, cu prilejul Zilei Poliţie Române, au avut ocazia, după ce au primit explicaţii teoretice, să vadă şi practic la ce folosesc cătuşele din dotarea oamenilor legii. Pe când şcolarii coborau din sediul instituţiei, din clădirea Judecătoriei Câmpulung erau scoşi şi urcaţi în dubă trei dintre tinerii care au tâlhărit un bărbat din Stoeneşti. 

Cei patru tâlhari, originari din comuna Cetăţeni, Iacob Boca, de 18 ani, fraţii Jan Florin Avel, de 24 de ani, şi Adelin Costinel Avel, de 18 ani, plus un puştan în vârstă de 14 ani, Alexandru Ionuţ Cornea, au furat lanţul de peste 30 de grame de aur, a cărui valoare este de aproximativ 5.000 de lei, de la un bărbat din Stoeneşti, pe care l-au luat la ocazie. După ce omul şi-a plătit cursa, a coborât din maşină, dar unul dintre tineri a mers după el şi i-a smuls bijuteria de la gât. Păgubitul a mers la Poliţie, dar nu a putut da ca indiciu decât că cei patru erau cu o dubă albă.

La sfârşitul săptămânii trecute, băieţii au fost condamnaţi

O lună le-a luat poliţiştilor musceleni ca să dea de urma tâlharilor, fiind ajutaţi şi de cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care le-au ascultat telefoanele indivizilor. După ce s-a stabilit cu certitudine care sunt făptaşii, cei trei, care erau majori, au fost reţinuţi preventiv, iar minorul a fost lăsat liber. După mai multe termene, derulate la Judecătoria Câmpulung, la care li s-au prelungit mandatele de reţinere, au fost trimişi în judecată. Iacob Boca, de 18 ani, pentru tâlhărie calificată şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere; Adelin Costinel Avel, de 18 ani, pentru tâlhărie calificată; Jan Florin Avel, de 24 de ani, pentru complicitate la tâlhărie calificată; Alexandru Ionuţ Cornea, de 14 ani, pentru complicitate la tâlhărie calificată.

La înfăţişarea de miercuri, 22 martie, Completul Penal a amânat pronunţarea sentinţei în acest caz pentru ziua de vineri, 24 martie.

-Iacob Boca a fost condamnat la patru ani de închisoare, pentru tâlhărie calificată, şi un an de închisoare, pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, stabilindu-se ca, în final, inculpatul să execute patru ani şi patru luni cu executare. Din această pedeapsă i se va scădea perioada cât a fost reţinut preventiv (începând cu data de 22 noiembrie 2016, ora 19.00, la zi). Pe perioada cât va fi închis, lui Iacob Boca îi vor fi suspendate mai multe drepturi: de a fi ales în autorităţi sau funcţii publice; de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat; de a alege, din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa va fi executată sau considerată ca executată.

-Adelin Costinel Avel a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, pentru tâlhărie calificată, şi cinci ani, interzicerea drepturilor: de a fi ales în autorităţi sau funcţii publice; de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat; de a alege. Şi în cazul lui, din condamnarea totală va fi eliminată perioada arestului preventiv.

-Jan Florin Avel, pentru complicitate la tâlhărie calificată, a primit pedeapsa de trei ani de închisoare, cu suspendare, pe o perioadă de supraveghere tot de trei ani, calculată de la momentul rămânerii definitive a sentinţei. Pe parcursul termenului de supraveghere, bărbatul are de respectat mai multe măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, conform programării efectuate; să primească vizitele consilierului de probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş; să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare ce depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi informaţii şi documente necesare a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe lângă acestea, magistraţii au recomandat ca inculpatul să urmeze un curs de calificare profesională şi să frecventeze un program de reintegrare socială stabilit de Serviciul de Probaţiune Argeş.

-Lui Alexandru Ionuţ Cornea, minor fiind, i-a fost aplicată măsura educativă a supravegherii pe o durată de şase luni sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Argeş. Instanţa i-a impus adolescentului să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională şi să nu se apropie şi să nu comunice cu participanţii la săvârşirea infracţiunii.

Pentru că bărbatul care a fost tâlhărit şi-a recuperat bijuteria din aur, nu s-a constituit parte civilă în proces. Pe lângă condamnări, cei patru au fost obligaţi de instanţă la plata a câte 2.000 de lei, cheltuieli de judecată. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!