-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

O infirmieră din Câmpulung, acuzată că maltrata bătrâni în Italia

O câmpulungeancă de 46 de ani, împreună cu alţi doi angajaţi ai unui azil din Italia, este anchetată de autorităţi, după ce a ieşit la iveală că îi insultau şi îi brutalizau pe bătrânii de care aveau grijă. Elenei Stoica i s-a ridicat dreptul de profesa pe o perioadă de 12 luni. În rechizitoriul procurorilor se arată că, în azil, bolnavii erau frecvent pălmuiţi, loviţi în cap sau peste picioare. Unii erau lăsaţi dezbrăcaţi, murdari de urină sau de fecale. Imaginile publicate de mass-media italiene au fost surprinse de camerele de supraveghere şi arată tratamentul inuman aplicat bătrânilor de româncă şi ceilalţi doi angajaţi ai azilului. Antena 1, la Observator, a prezentat secvenţe cu câmpulungeanca, filmată în timp ce înjură şi loveşte persoanele instituţionalizate, dialogul, tradus, fiind reprodus astfel:

Infirmieră: „Uită-te şi la acesta, vrea să stea fără pampers!”

Supraveghetor: „Data viitoare, îţi dau un pumn în cap dacă îi mai scoţi! Ai înţeles?”

Pacient: „Nu, nu îmi faci rău aşa. Mă doare!”

Supraveghetor: „Ce rău? Eu te omor! Te omor, nenorocitule, dacă nu ai făcut baie!”

„Nu mai fii nemernic, îţi dau un pumn în nas! Mori sau te ridic de c…e!”

„Ce, te-ai decis să mori azi? Vezi fereastra de acolo? Aruncă-te! Ţi-am spus să te arunci, dar tu eşti c…ă!”

Dialogul reprodus este doar o parte din frazele îngrozitoare interceptate de anchetatori, în cadrul unei anchete privind maltratarea mai multor bătrâni aflaţi în azilul „Il Cicalotto”, din Pornassio, de către angajaţi ai instituţiei. O moarte suspectă şi mai multe cazuri de incitare la sinucidere sunt detaliile şocante care apar în decizia de condamnare semnată de judecătorul de instrucţie al Tribunalului din Imperia. „După un episod violent, în care a fost lovit în mod repetat la cap, pacientul a murit.”, se arată în ordinul de arestare emis pe numele lui Massimo Deperi, asistent social în vârstă de 48 de ani, şi principalul suspect în anchetă. De asemenea, în custodia autorităţilor italiene se află şi albaneza Vjollca Ferhati, de 45 de ani. „Deseori, pacienţii erau loviţi puternic cu palma peste faţă, la cap şi cu picioarele. Nu le era asigurată igiena intimă, erau lăsaţi goi, murdari cu urină şi fecale. Apoi, profitând că nu se puteau apăra, angajaţii îi jigneau şi torturau.”, se arată în rechizitoriul procurorilor italieni.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!