Prezent la „raport” în faţa câmpulungenilor, directorul ADP Câmpulung, Liviu Popescu, a expus ce intenţii de investiţii şi reparaţii are în 2017 serviciul pe care îl conduce. Lucrările denumite generic „investiţii” sunt susţinute financiar din bugetul local al municipiului, în timp ce intervenţiile încadrate la „reparaţii” se fac consumându-se bugetul propriu al Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Câmpulungului. În privinţa investiţiilor, a precizat directorul Popescu, lista conţine atât continuări ale unor acţiuni care trebuie finalizate, cât şi noutăţi, fie că este vorba despre documentaţiile prealabile unor achiziţii şi lucrări, fie de execuţia propriu-zisă a lor şi dotările planificate de această structură aflată sub coordonarea viceprimarului Mărgărin Blidaru. Însă nu acesta a prezentat cu ce se va ocupa ADP-ul în acest an, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi, ci şeful direct al echipelor de muncitori de la Drumuri, Seră şi Salubritate.
Locuri de joacă la Apa Sărată – Pescăreasa şi în Vişoi
La capitolul „Întreţinere Spaţii Verzi”, poate, cel mai vizibil deziderat al serviciului public îl constituie echiparea a două locuri de joacă, unul în cartierul Apa Sărată – Pescăreasa, celălalt, în cartierul Vişoi, pentru care a fost prevăzută finanţarea: 80.000 de lei, respectiv 600.000 de lei. „Avem proiectarea şi autorizaţia de construire pentru execuţia unui parc în cartierul Vişoi, în zona bisericii de lemn.”, a anunţat Liviu Popescu. S-au prevăzut 10.000 de lei pentru documentaţia necesară reabilitării clădirii administrative a Cimitirului „Flămânda” şi, eventual, a gardului împrejmuitor, documentaţie constând în D.A.L.I. şi proiect tehnic. Aceeaşi documentaţie, cu aceleaşi costuri, a fost luată în calcul pentru reabilitarea modulelor serei de flori, plus 30.000 de lei pentru renovarea clădirii administrative a serei.
„La „Salubritate”, am prevăzut pentru iarna care vine două echipamente pentru tractorul lamă, pentru deszăpezire, şi o sărăriţă (20.000 lei, respectiv 35.000 lei). La Capitolul „Întreţinere Drumuri şi Străzi” există un proiect tehnic executat şi autorizaţie de construire pentru amenajarea locurilor de parcare şi alei pietonale pe strada Alexandru cel Bun, de la „Dulcica”, până la Podul Gobej, tot ce înseamnă parcări (722.500 lei). Avem lucrări cu covor asfaltic în continuare pe Grigore Alexandrescu (80.000 lei) şi reabilitarea Fundăturii Richard (50.000 lei). Acestea au fost construite în proporţie de 80-90%, mai este nevoie de sume relativ mici pentru finalizarea lucrărilor.”, a precizat Liviu Popescu.
Pe agenda ADP-ului se află şi două staţii de maxi-taxi, una în cartierul Valea Româneştilor, cealaltă, în cartierul Grui (30.000 lei). „Vrem să ne dotăm, pentru un buldoexcavator, cu o cupă trapezoidală, pentru executarea de şanţuri şi rigole (5.500 lei). La fel, licenţe pentru calculatoarele pe care le deţinem (10.000 lei). Ne-am propus să facem un studiu de fezabilitate şi un proiect tehnic pentru o punte pietonală în cartierul Valea Româneştilor (40.000 lei). Vrem să luăm un modul de vestiare pentru salariaţii de la Întreţinere Străzi (35.000 lei).”, sunt alte dotări ţintite de ADP.
În ceea ce priveşte capitolul „Iluminat”, unul dintre obiective este trecerea intersecţiei semaforizate de la Gardă în sistem led (20.000 lei). „La solicitarea cetăţenilor, am prevăzut bani şi pentru extinderea reţelei de iluminat în anumite zone ale municipiului (20.000 lei).”, a încheiat acesta enumerarea lucrărilor şi achiziţiilor finanţate din bugetul local.
Pe unde ajunge cu asfaltul ADP-ul
În bugetul propriu al serviciului s-au prevăzut bani pentru reparaţii de străzi, trotuare, şanţuri şi rigole. „Ne-am propus şi vă propunem şi dumneavoastră această listă, care poate suferi modificări, completări, ajustări.”, a precizat Liviu Popescu, dând citire arterelor şi parcărilor care urmează a fi asfaltate în 2017: Avram Iacu, Horia (Vişoi Nord); la Spitalul TBC, două obiective: parcarea de la Vila Stătescu şi drumul de acces de la Vila Drăghiceanu; o bretea de la Măgurii la Dragalina, vizavi de bazinul de înot din Grui; strada Zăvoiului va fi lăsată la toamnă, pentru că intră într-un proces de realizare a reţelei de canalizare; modernizarea parcărilor din cartierul Grui, în sensul de a reface stratul de calcar existent şi a le asfalta; strada Decovilului, situată vizavi de Liceul Tehnologic Auto; strada Gării; strada Profesor Gheorghe Mitu; asfaltarea unor parcări din Vişoi; turnare de covor asfaltic în cartierul Grădişte; fundătura Emil Gârleanu; strada Constantin Noica, tot în apropierea Gării; strada Mirceşti, o legătură între Grigore Alexandrescu şi varianta municipiului, la intrarea în Câmpulung.
Reparaţii înseamnă şi demontare şi montare de borduri, cu aşternere de covoare asfaltice. „Ne-am propus finalizarea trotuarelor de pe strada Grigore Alexandrescu vechi, varianta de tranzit a oraşului, pe Valea Unchiaşului, Theodor Aman – deja am început reabilitarea lângă cartierul Flămânda -, strada Mareşal Antonescu, în zona Liceului Tehnologic urmează să amenajăm un trotuar, strada Revoluţiei, strada Fundătura Muzeul Fundeni, în zona Gării, Minerului, Dragalina, urcarea spre Grui, Maior Giurescu şi strada Rahovei. Ne-am mai propus betonarea unor şanţuri şi rigole pe străzile care au fost reabilitate, prin Serviciul Investiţii al Primăriei, dar n-au fost proiectate la vremea respectivă şi vrem să le finalizăm prin resurse proprii, pe străzile Doctor Fălcoianu, Valea Unchiaşului şi Calea Pietroasă.”, a încheiat Liviu Popescu.