0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

„Firezu”, taxator în parcarea de la Primărie

În vremurile în care reabilitarea centrului istoric era scenariu de film Science Fiction, nu de groază, precum în timpurile noastre, la Câmpulung existau parcări cu plată. 555 la număr, iar şoferii plăteau doar un leu. Exista şi o firmă care concesionase de la Primărie serviciul de amenajare şi pază a locurilor de parcare, Agromec pe denumirea ei, iar treburile au mers bine o jumătate de vară şi o jumătate de toamnă. Anul 2009. Apoi totul a fost la liber, iar părţile implicate în contract au început tot felul de certuri şi de procese, până când totul a fost dat uitării. La început de 2016, an electoral, subiectul a intrat din nou în actualitate, însă la nivel de teorie, căci, în practică, n-am sesizat vreun demers în acest sens din partea autorităţilor locale.

„Nu stau numai aici. Mă duc şi la Piteşti, şi la Rucăr 

Anul trecut, la dezbaterea publică a bugetului local, senatorul Gheorghe Marin, atunci deputat, a insistat asupra unui sistem de parcări organizate în municipiul Câmpulung. „Mi-aş fi dorit să facem şi noi cum au făcut alţii, parcări cu automate, care nu costă foarte mult şi ne-ar situa şi pe noi în rândul celorlalte municipii.”, preciza acesta. Ca răspuns, colegul de partid, Liviu Ţâroiu, ne asigura că, în 2016, gândul va deveni realitate. „Anul acesta (n.r.  2016), sigur vom relua parcarea cu plată, posibil în sistem propriu, prin intermediul unui serviciu care să gestioneze activitatea. Ne-am demonstrat că am eşuat în privinţa concesionării lui. S-ar putea să fi fost un eşec doar cu societatea care a preluat acest serviciu (n.r. Agromec), dar o soluţie trebuie să-i găsim şi vom relua. Cinstiţi să fim, noi, de fapt, credeam că, datorită proiectului (n.r.  de reabilitare a centrului istoric), nu mai prezintă interes această parcare, întrucât pe bulevard nu mai existau locuri de parcare. Atunci, am renunţat la acest obiectiv, dar acum reluăm.”, afirma Ţâroiu înainte de alegerile locale. Din păcate, subiectul a rămas la stadiul de promisiune. Recent, problema taxării parcărilor a fost ţinta unor ironii locale, după ce persoane necunoscute l-au pus pe „Firezu”, un personaj „pitoresc” al Câmpulungului, om al străzii, cu probleme psihice, să-i taxeze pe toţi cei care-şi parcau maşina în jurul Primăriei. Bărbatul şi-a luat rolul în serios, mai ales că fusese înzestrat de cei care au pus la cale această farsă şi cu o legitimaţie, cu ştampilă şi poză. Mai mult decât atât, „Firezu” dădea şi bon pentru taxa de parcare, spunând tuturor că „primarul m-a angajat. Mi-a dat legitimaţie, mi-a dat bilete şi strâng bani, ca să iau mâncare. Nu stau numai aici, mă duc şi la Piteşti, şi la Rucăr”. Culmea e că unii şoferi, probabil din milă sau din necunoştinţă de cauză, chiar i-au dat bani lui „Firezu”, însă circul n-a durat mult, fiind oprit de poliţiştii locali, care i-au luat taxatorului de ocazie legitimaţia şi „biletele”, spre amuzamentul trecătorilor. Operaţiunea de colectare a taxei de parcare a lui “Firezu” a fost remarcată joia trecută, când administraţia locală a premiat 38 de cupluri, care sărbătoresc anul acesta 50 de ani de la căsătorie şi chiar mai mult. Când familiile s-au strâns pe scările din faţa Primăriei pentru poza de grup, hop şi “Firezu”, care a uitat de conducătorii auto şi i-a „taxat” pe cei care ieşeau din instituţie, chiar şi pe primarul Ţâroiu. Liviu Ţâroiu l-a amânat după şedinţa foto, iar Firezu a aşteptat cuminte ca să-şi primească suma de bani promisă. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!