4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Sfârşit cumplit pentru o femeie din Godeni A murit arsă de vie în casă

Sfârşit groaznic, miercuri de dimineaţă, pentru o femeie în vârstă de 86 de ani, din comuna Godeni. Bătrâna a ars de vie într-un incendiu devastator care i-a cuprins locuinţa. Poliţiştii şi pompierii fac acum cercetări pentru a stabili cauzele care au stat la baza acestei tragedii.

Flăcările au fost semnalate la ora 6.30, într-o gospodărie situată în centrul localităţii Godeni, în apropierea Primăriei, de câţiva vecini, care au şi dat alarma la 112 , încercând, totodată, fără succes, să stingă ei focul. La locul dezastrului au sosit, în scurt timp, două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul din Câmpulung, lupta cu focul durând aproximativ o oră. Flăcările au distrus casa pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi, elemente de mobilier din locuinţă, bunuri casnice, haine şi alte textile. Pompierii au reuşit să evite producerea unui dezastru şi mai mare, izolând focarul şi împiedicând extinderea incendiului la un alt imobil situat în prelungirea locuinţei bătrânei. Din păcate, femeia de 86 de ani nu a putut să iasă din casă şi a ars de vie. Din primele verificări ale pompierilor pare-se că incendiul a izbucnit de la jarul care a căzut din sobă, în timp ce bătrâna încerca să mai bage câteva lemne. Aproape instantaneu au luat foc covorul şi câteva materiale textile aflate în apropiere, după care flăcările au cuprins întreaga încăpere şi s-a extins în toată casa. Bătrâna, care se deplasa cu greutate, a fost surprinsă de vâlvătaie şi n-a avut nicio şansă de supravieţuire. A fost găsită carbonizată chiar lângă sobă, cu un lemn în mână. Poliţia a deschis în acest caz dosar de cercetare penală, urmând să stabilească cu certitudine cauzele care au generat această tragedie.

Casă în flăcări şi la Capu Piscului

Alarma sunase pentru pompierii câmpulungeni şi cu aproximativ şapte ore în urmă de la nenorocirea relatată anterior, tot pentru stingerea unui incendiu în comuna Godeni. Prima intervenţie s-a derulat, însă, în satul Capu Piscului, într-o gospodărie în care locuiesc două familii. Un adolescent în vârstă de 14 ani, simţind un puternic miros de fum, a ieşit din casă să vadă ce se întâmplă. Băiatul a observat că locuinţa unchiului său (fratele tatălui) ardea la nivelul acoperişului şi, îngrozit, a sunat imediat la 112. La faţa locului au fost direcţionate două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD de la Detaşamentul de Pompieri din Câmpulung. Intervenţia a fost dificilă şi a durat mai bine de două ore, în condiţiile în care în podul casei cuprinse de flăcări se aflau circa cinci tone de fân care s-au făcut scrum. Imobilul a fost distrus pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, focul mistuind mai multe bunuri casnice care nu au mai putut fi scoase din casă. Din primele verificări se pare că incendiul ar fi fost provocat de nişte scântei ieşite de pe un coş de evacuare a fumului deteriorat, care au aprins fânul din podul locuinţei.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!