-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

Poliţia, înghesuită de grupurile care se acuză reciproc de ameninţare, şantaj şi prostituţie

De Valentine’s Day, una dintre fetele care se declară hărţuite sexual de un aşa zis proxenet din Bughea de Jos s-a confesat opiniei publice că a primit „cel mai frumos cadou”. Iar „cel mai frumos cadou” pentru Mădălina D., care nu renunţă la campania iniţiată pe cea mai populară reţea de socializare împotriva „peştelui” nedovedit şi a unei fete care ar lucra pentru el, îl reprezintă un răspuns primit de la Direcţia Generală Anticorupţie – Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, care îi indică instituţia căreia să i se adreseze: Centrul Regional al Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane Piteşti, responsabil de situaţiile din judeţ, de genul celor reclamate de Mădălina. „Cel mai frumos cadou! Au răspuns de 10 ori mai repede decât Poliţia din Câmpulung pentru anchetarea hărţuitorilor sexuali şi şantaj!”, a scris fata, marţi, 14 februarie 2017, pe contul său de Facebook, deschis tuturor celor care vor să-i vizualizeze mesajele. „Bravo, fată, ai reuşit!”, o felicită Oana, cea care a declanşat scandalul în mediul virtual, abandonat de ea şi preluat de cealaltă, care, din câte lasă să se înţeleagă, s-ar fi adresat şi Poliţiei Câmpulung între timp. 

“Acum, că a intrat Poliţia pe fir, îţi este frică să nu se afle că eşti implicat în asta” 

„Ajutaţi-mă, vă rog! Sunt ameninţată, hărţuită şi înjurată de către acest Răzvan D., pus de către Alexandra C., din Vişoi! Atât eu, cât şi alte colege suntem ameninţate şi şantajate de către acest proxenet şi înjurate în numele Alexandrei C., pretinzând că toate fetele din Câmpulung, care nu i-am cedat avansurilor, suntem mincinoase, târfe şi în cele mai cumplite jigniri! Share, vă rog! Vă mulţumesc!”, este mesajul care se repetă obsedant pe pagina tinerei, unde aceasta îi ţine la curent pe cei conectaţi la tămbălăul on-line cu ce s-a mai întâmplat în relaţia dintre ea şi instituţiile cărora li s-a adresat. Cea mai recentă sesizare este către D.G.A. – Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, de unde a fost direcţionată către colegii din teritoriu. Chiar şi cu un sprijin modest în această fază, Mădălina D. a fost din cale-afară de fericită că solicitarea i-a fost luată în seamă şi că i s-a acordat o mică speranţă, răspunzându-i-se. Reamintim că, anterior, cealaltă fată, Oana G., iniţiatoarea “cruciadei” virtuale împotriva Alexandrei şi a lui Răzvan, împroşcaţi cu acuzaţii de fapte penale grave, proxenetism, prostituţie, hărţuire sexuală, şantaj şi ameninţare, a depus mai multe sesizări la Finanţele Publice, atât la Piteşti, cât şi la Câmpulung, pentru a li se verifica averile celor doi.

În afară de aceştia, mai sunt şi alţii puşi la zid în scandalul care nu dă semne că se stinge, deşi a mai scăzut în intensitate. Unul dintre aceştia este Alex F., tot din Câmpulung, care îi recomandă Mădălinei, în subsolul mesajului expus mai înainte: „Ai început iar cu postările, distruso! Du-te şi spânzură-te, că eşti varză!” Iar răspunsul destinatarei comentariului violent nu se lasă aşteptat, fiind exprimat în aceeaşi manieră: „Marş, băi, zdreanţă de bărbat, care la bloc râdeai şi ne povesteai tot ce zice Răzvan despre aia, iar aici te dai mare zmeu! Ruşine să-ţi fie, te dai bărbat în faţă şi eşti femeie pe la spate. Halal macho, se vând pentru o bere!”

Şi tot aceasta îl anunţă: „Eşti implicat şi acum, că a intrat Poliţia pe fir, îţi este frică să nu se afle că eşti implicat în asta, Alex F.!” O altă Mădălina sare în apărarea lui Alex: „Dacă ai probleme, te rog frumos să ţi le rezolvi. Nu-l implica pe Alex F. Stai liniştită, poate să-l caute Poliţia. Înainte de toate, arată măcar ceva concret din ceea ce ai afirmat, nu doar vorbeşti, cum faci de un an.”            

“Dacă cine trebuie să te găsească nu te-a găsit încă, promitem că o să te găsim noi!”

Alt mesaj repetat cu insistenţă pe internet de cele două tinere îl vizează pe un apropiat al fetei denigrate: „Sper să se facă dreptate! Dan C., din Vişoi, ameninţă şi înjură, punându-l şi pe Răzvan D., spunând că au relaţii prin prisma Alexandrei C., această profitoare care trage ţepe şi fură băieţii altor fete, care este damă de companie, ocupându-se cu webchat şi prostituţie, alături de peştele ei, Răzvan D., din Bughea de Jos. Alexandra C. are multe relaţii prin ceea ce se ocupă, lucru spus de ea la ANAF Câmpulung. (…) Alexandra C. aduce la adresa (…) din cartierul nostru, Vişoi, persoane de etnie romă din Mlăci şi proxeneţi cunoscuţi în oraş, persoane pe care aceasta le alimentează să hărţuiască şi alte fete, întreţinând relaţii sexuale noaptea, în maşină, la scara blocului, fără a ţine cont că poate suntem şi vecini prezenţi la balcoane. (…)”

Mădălina D. dezvăluie adresa de domiciliu unde pot fi găsiţi „aceşti hărţuitori de fete”. Moment în care, probabil, nemairezistând să asiste la terfelirea reputaţiei propriului copil, intră în dialog mama Alexandrei, Melania, conversaţia cu aceasta nefiind protejată de opţiunea „privat”. Dimpotrivă, Mădălina D. îi face publice comentariile lansate în apărarea fiicei sale. „=Pe 24 februarie este fix un an de când tot hărţuieşti! Zi de zi, ori de câte ori ţi se face foame! =Ultimul gunoi al Câmpulungului, D. Mădălina, nu mai pune poza copilului meu peste tot! Sper să nu ai şansa de a ne întâlni vreodată! =Dacă cine trebuie să te găsească nu te-a găsit încă, promitem că o să te găsim noi! =Retard mintal ce eşti! =Nici nu realizezi ce persoană eşti! O incultă fără Dumnezeu şi părinţi, care nu au ştiut să-ţi dea o educaţie! Trăim în ţara unde hoţii, peştii şi prostituatele fac legea cu oameni care, cât de cât, au ce demonstra! Şi voi vă bateţi joc de bunul simţ şi onestitatea oamenilor! =Stai liniştită, că următorul pas este o televiziune din Bucureşti şi Parchetul General. =Analfabeto! Nu eşti în stare să scrii o frază!”

La care Mădălina D. îi asigură pe cei care au lecturat mesajele transmise, pe 2 februarie, de doamna Melania că este „o fată onestă, hărţuită de cei pe care îi pui să hărţuiască sexual pentru prostituţie!” „Prostituată eşti tu, cu tot neamul tău infect! Mai vedem noi cum o să se încheie această mizerie cu care arunci ori de câte ori ţi se face foame!”, ripostează interlocutoarea Mădălinei D. 

“Chiar este nevoie să ajungem la Haga, la Drepturile Omului, să facem sesizare că nu faceţi nimic?!”

Mădălina este convinsă că „se face dreptate! Alexandra C. va ajunge la închisoare pentru prostituţie!” Asta după ce, după cum mărturiseşte pe 26 ianuarie, a fost chemată la Poliţie. „Pentru asta am fost chemate la Poliţie! Despre postările cu Cezar şi prostituata Alexandra C., din Vişoi, cu care s-a culcat (…).” „Poliţia a sesizat adevărul din oraş şi de la restul fetelor care am depus sesizări!”, se manifestă încrezătoare în succesul acţiunilor sale această tânără, căreia sigur nu-i lipsesc nici timpul, nici energia de a conduce acţiunea pe reţeaua de socializare, unde postările se succed cascadă.

Nici Alexandrei nu-i lipsesc susţinătorii, care văd în ea o fată bună. =„Am citit şi eu mizeriile scrise despre tine, dar nu cred absolut nimic, trebuie să ţi se facă dreptate!” =“Roagă-te Maicii Domnului să te ocrotească şi să te ajute să depăşeşti toate clipele grele din viaţa ta. Curaj! Crede în minunile Maicii Domnului şi vei avea pace în suflet şi vei fi păzită de tot răul. Mergi la un preot şi te spovedeşte curat şi mergi pe drumul drept al adevăratei credinţe ortodoxe şi vei fi protejată.” =„Alexandra, tu eşti o fată bună, iubitoare şi bine educată. În viaţă vei avea parte de multe nedreptăţi, numai că tu trebuie să fii puternică şi nu te da bătută. Mergi mai departe cu acţiunea pe care ai început-o şi bate cât mai des la uşile instituţiilor. Din păcate, legile sunt nedrepte şi sunt făcute pentru cei puternici. Tu eşti o fată puternică, continuă lupta şi duşmanii nu vor avea sorţi de izbândă. Şi nu uita, deasupra tuturor este Dumnezeu, care va face şi el dreptate. Fii puternică şi la final vei fi învingătoare. Eu am încredere în tine, eşti o fată deşteaptă. Cât despre cei care scriu urât despre tine, sunt nişte nimeni fără caracter.” =„Eşti o fată deosebită! Capul sus! Sunt alături de tine!” =„Eşti un om frumos şi la suflet, şi la chip! Curaj, toţi avem momente când ne pierdem, dar întotdeauna ne vom regăsi, pentru că toate au un rost şi nimic nu este întâmplător!” =„Nimeni nu merită aşa ceva! E o traumă asupra ta! Şi sper să te ajute Dumnezeu să treci peste toate momentele astea urâte!” =„E îngrozitor cât de răi pot fi unii oameni! Fii tare!” =„Noi ştim cum eşti şi asta contează!” =„În calitate de prieten de vreo 11 ani, aş vrea să îţi spun că eşti o femeie care merită tot respectul şi atât cât te cunosc, mult sau puţin, pot menţiona că eşti o femeie cu un mare bun simţ în tine. Îţi sunt alături mereu şi nu ar trebui să pui la suflet aceste calomnii… cei care te vorbesc de rău sunt nişte oameni slabi.” =„Ştii şi tu, cum ştiu şi eu, că ameninţarea este una dintre cele mai grave forme de violenţă asupra unei persoane. După părerea mea, fă ceva mai mult. Sunt soluţii! Fă scris la Avocatul Poporului, mergi la Parchet, Alex. De la o simplă ameninţare, se poate trece la fapte. Nici dacă ar fi pornit în glumă aşa ceva nu trebuie să stai liniştită. Sunt acuzaţii foarte grave, unde, după părerea mea, Poliţia ar trebui să ia măsuri! Dacă nu le-au luat încă, mergi mai departe la superiori!” 

Alexandra i-a informat pe cei aflaţi de partea sa că a depus, acum un an, două plângeri penale, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti – ea locuind în prezent la Piteşti -, în care a menţionat numerele de telefon şi conturile de Facebook, unde sunt proferate injurii şi ameninţări la adresa ei, dar, deocamdată, n-a primit un răspuns. Inclusiv Răzvan D. a reacţionat, dând vina pe lucrătorii statului că n-au soluţionat plângerile Alexandrei: „Din păcate, acesta este crudul adevăr despre organele statului, nimeni nu face absolut nimic! Oameni buni, ce vă trebuie ca să vă faceţi treaba? Şpăgi colosale, promisiuni cu nu ştiu ce vacanţe? Oare, este normal să treacă mai mult de un an de când sunt aceste dosare de urmărire penală la dumneavoastră pe birouri? De câte ori mai este nevoie să venim la dumneavoastră ca să vă faceţi treaba? Această femeie, Alexandra C., nu doar că este o persoană cu bun simţ, este o persoană extraordinară, care nu merită arătată niciodată cu degetul, provine dintr-o familie foarte educată, cu o soră care, întotdeauna, a avut bun simţ şi, efectiv, aceşti nemernici, cu aceste conturi false, aruncă cu noroi cât vor ei degeaba, din cauza autorităţilor care încurajează neimplicarea lor în diferite cazuri, aşteptând clasarea lor! Este posibil aşa ceva? Chiar este nevoie să ajungem la Haga, la Drepturile Omului, să facem sesizare că nu faceţi nimic?! V-am cerut doar să vă faceţi treaba! Nu v-am cerut nimic altceva! Ruşine să vă fie!”

În afară de acuzaţiile de prostituţie cu care a înroşit reţeaua de socializare tandemul Mădălina D. – Oana G., care, între timp, şi-a schimbat contul de Facebook (oare, de ce?), Alexandra a primit ameninţări cu moartea, la adresa ei şi a familiei, care au determinat-o să ceară ajutorul autorităţilor. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!