0.2 C
Campulung Muscel
04/02/2023

A fost condamnat bărbatul din Gura Pravăţ, care a încercat să dea cu căruţa peste un poliţist

Anul trecut, un tânăr de 23 de ani, din comuna Valea Mare Pravăţ, a fost trimis în judecată pentru ultraj, după ce, în toamna anului 2014, ar fi încercat să dea cu căruţa peste un poliţist, pe care l-a atacat şi cu toporul, după ce a fost prins cu lemne furate. Agentul a fost nevoit să facă uz de armă pentru a-l opri pe bărbatul care încerca să-şi piardă urma, împuşcându-i mortal calul. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Câmpulung, iar, la al patrulea termen de judecată, instanţa l-a condamnat la amendă penală, însă sentinţa nu este definitivă.

4.800 de lei, amendă penală

La sfârşitul lunii octombrie 2014, în timpul unui control de rutină, poliţiştii Secţiei Rurale Valea Mare Pravăţ l-au depistat pe Ionuţ Ciprian Onică, din cătunul de rudari Gura Pravăţ, în timp ce transporta cu căruţa trei buşteni de fag, pentru care exista suspiciunea că nu avea documente legale de provenienţă. Tânărul a refuzat să oprească atelajul la somaţia oamenilor legii şi a încercat să-şi piardă urma pe un drum mai puţin circulat. N-a reuşit, însă, să fugă prea departe, poliţiştii ajungâdu-l din urmă în apropierea unui podeţ, pe malul unui pârâu. Cum nici atunci Onică nu dădea semne că ar vrea să oprească atelajul, oamenii legii au făcut uz de armă şi i-au împuşcat calul. După ce şi-a văzut calul mort, Onică a pus mâna pe toporul pe care-l avea în căruţă şi a încercat să se apere de agenţii care încercau să-l încătuşeze. 

Pentru cele două fapte, că a încercat să dea cu căruţa peste poliţist şi că l-a atacat cu toporul, după aproape doi ani de cercetări, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung l-a trimis în judecată pe Ionuţ Ciprian Onică pentru ultraj. Dosarul penal a fost înregistrat la Judecătoria Câmpulung pe 15 iulie 2016, iar pe 9 noiembrie 2016 a început procesul, care s-a terminat după numai patru înfăţişări. La ultima, pe 10 februarie 2017, instanţa a dat verdictul, după ce pronunţarea a fost amânată de la data de 8 februarie 2017. „În baza art.257 alin.1 şi 4 Cod penal, condamnă inculpatul la 4.800 lei amendă penală, corespunzător unui număr de 240 zile de amendă. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 63 alin. 1 Cod Penal. În baza art. 112 alin. 1 Cod Penal, dispune confiscarea toporului folosit de inculpat la săvârşirea infracţiunii şi ridicat de organele de poliţie, conform procesului verbal de cercetare la faţa locului din 29.10.2014. În baza art. 274 Cod procedură penală, obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.02.2017.”, este hotărârea instanţei câmpulungene, care poate fi atacată cu recurs. De menţionat şi faptul că persoana vătămată, poliţistul Cosmin Ionuţ Niculescu, nu s-a constituit parte civilă în cauză. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!