13 C
Campulung Muscel
02/12/2023

Ţâroiu n-a făcut mobilizarea, ci doar a supravegheat îmbarcarea protestatarilor care mergeau în Capitală

Un fost angajat la ARO

Musceleni la protestul de la Cotroceni. Primarul nostru neagă că s-a implicat în organizarea deplasării la Bucureşti

După debutul manifestaţiilor anti-Guvern, se pare că PSD s-a pus pe strângerea de semnături pentru susţinerea lui Sorin Grindeanu. Acţiunea s-ar desfăşura şi prin intermediul primarilor. Jurnaliştii de la HotNews.ro, pentru a demonstra că PSD se mobilizează, a contactat telefonic, incognito, mai mulţi primari din Argeş, printre care şi pe pesedistul Petre Andrei, de la Hârtieşti. După ce au primit la redacţie, de la cititori, informaţii că PSD face mobilizare pentru organizarea unui miting la Bucureşti, de susţinere a Guvernului Grindeanu şi de protest faţă de preşedintele Klaus Iohannis, redactorul de la HotNews.ro l-a sunat pe Petre Andrei, dându-se drept un susţinător al partidului, care vrea să participe la acest miting. Primarul i-a transmis: „Dacă e, tot la Bucureşti e treaba, pentru că la judeţ nu face. Să dea semnal Dragnea, ceea ce Dragnea nu dă semnal, că, vezi Doamne, e spontană.” După care a continuat, crezând că vorbeşte cu cineva de prin comună: „Nu ştiu, mă. N-am mai vorbit nimic cu nimeni, nu ştiu nimic. A fost vorba că, vezi Doamne, dar ăştia n-au mai zis niciunul nimic şi nu ştiu nimic. A fost vorba că la Bucureşti, dar nu mai ştiu nimic.” 

După această întâmplare, la Cotroceni chiar s-au strâns persoane care susţin Guvernul şi cer demisia lui Klaus Iohannis, printre ele remarcându-se şi musceleni, care, conform zvonurilor, sunt mobilizaţi de liderii din teritoriu ai PSD. Lavinia Năstase, pe site-ul Agressive.ro, a postat fotografii cu primari din Argeş, care au strigat în faţa Palatului Cotroceni. Primarul de la Aninoasa, Benonie Ştefan, s-a deghizat în cioban, cu ditamai şuba de oaie pe umeri şi căciulă de astrahan pe cap, care, trebuie să recunoaştem, îl prinde, mai ales că ştim că are o atitudine potrivită straielor. S-a auzit chiar că ar fi agresat nişte ziarişti ai unei televiziuni naţionale, care vroiau să-l filmeze. 

Nici câmpulungenii, susţinători ai PSD, nu au lipsit din mulţimea din faţa Guvernului. Aceştia au plecat la Bucureşti duminică, închiriind două autocare ale unei firme de transport din zonă. De bunul mers al operaţiunii s-ar fi ocupat chiar primarul Liviu Ţâroiu. L-am contactat ca să ne spună mai multe detalii, mai ales că pe internet a fost popularizat un filmuleţ, cu un mic comentariu, cu momentul îmbarcării susţinătorilor PSD către Capitală: „Primarul Liviu Ţâroiu stă la uşa autocarului să vadă cine se îmbarcă în maşini, să ştie cui dă banii. Le-au promis 120 de lei de persoană. Şi PSD-iştii spun că nu ştiu nimic despre implicările în aceste mitinguri.”, e o mică descriere a acţiunii filmate dintr-un autoturism parcat în apropiere. „N-am mobilizat eu pe nimeni, oamenii, membri şi câmpulungeni, au cerut să facă o deplasare. Nu am făcut eu mobilizarea, doar am fost să văd că sunt în regulă şi nu fac prostii. Am văzut şi eu ce s-a postat, că le-am dat bani, dar n-am dat niciun leu… Au închiriat o cursă la Montana, pe care şi-au plătit-o ca persoane fizice. Au zis că vin mai mulţi, dar s-au strâns mai puţini, o maşină şi ceva. Nu au fost numai din Câmpulung, ci şi din localităţile limitrofe. Nu a fost o acţiune pe linie de partid, ci o iniţiativă personală. Noi, ca partid, nu am luat încă hotărârea să facem o acţiune, pe care, dacă va fi, o vom face legal, asumată, cu aprobare.”, ne-a spus primarul Liviu Ţâroiu.

Numai că unii simpatizanţi PSD au uitat de ce s-au dus la Cotroceni şi au încurcat lozincile. Un câmpulungen, fost angajat la ARO, intimidat de microfoanele televiziunilor naţionale, care l-au întrebat de ce se află acolo, a spus: „Am fost la Revoluţie acum 27 de ani. Am trecut printre gloanţe, am trecut prin toate nenorocirile, am scăpat cu viaţă. N-am avut probleme. Acum, după 27 de ani, am venit să scandez din nou „Jos Guvernul!””. Numai că, la Cotroceni, trebuia să zică „Jos Iohannis!” Poate data viitoare! “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!