3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

49 de copii cu părinţi plecaţi în străinătate, monitorizaţi de Serviciul Social, în 2016

Munca celor patru funcţionari ai Compartimentului Prestaţii Sociale, Protecţia şi Promovarea Drepturilor Copilului, structură a Serviciului Public de Asistenţă Socială, include, pe lângă atribuţiile prezentate – ajutoare sociale, alocaţii pentru susţinerea familiei şi ajutoarele pentru încălzirea locuinţei – şi stabilirea dreptului la alocaţia de stat, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului şi stimulentul de inserţie. În  2016, au fost înregistrate: 8264 de dosare de alocaţii de stat; 877 de dosare de modificări de alocaţii de stat; 8221 de dosare de indemnizaţii a creşterii copilului şi stimulente de inserţie.

În ceea ce priveşte activitatea de protecţie şi promovare a drepturilor copilului: 849 de dosare de monitorizare a minorilor, conform prevederilor legislative referitoare la copiii cu părinţii plecaţi în străinătate; 89 dosare de monitorizare a minorilor care au săvârşit fapte penale şi nu răspund penal; 82 dosare de minori reintegraţi în familie; 830 dosare de monitorizare a copiilor cu autoritate părintească delegată de instanţă; 832 de dosare de minori pentru care s-au întocmit documentele referitoare la procedura delegării temporare de autoritate părintească; 8anchete sociale: reevaluare copii aflaţi în plasament familial sau solicitate de către alte instituţii; 84 dosare de stabilire a măsurii de protecţie specială pentru minori; 85 dosare de monitorizare a copiilor solicitate de către DGASPC Argeş; 850 de dosare de acordare a stimulentului educaţional sub formă de tichete, conform Legii nr.248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate; 8500 cereri de acordare de beneficii sociale, conform H.C.L nr. 92/14.12.2016; 8situaţii trimestriale referitoare la situaţia statistică a copiilor cu părinţii plecaţi în străinătate.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!