Câmpulungenii care locuiesc pe strada Valea Bărbuşii mai au de aşteptat să treacă februarie, posibil şi martie, dacă primăvara calendaristică va fi eclipsată de iarna de pe teren, până vor ajunge să beneficieze de apă potabilă graţie sistemului de alimentare cel nou. Evident că după atâţia ani, decenii chiar, în care au reclamat la Primărie lipsa celei mai importante utilităţi pe strada lor, răbdarea a ajuns la capăt şi insistă să fie racordaţi la reţeaua de apă introdusă anul trecut, dar nepusă în funcţiune, nefiind finalizată şi, evident, recepţionată. Din păcate pentru ei, nu se poate executa niciun racord cel puţin până în luna aprilie şi atunci dacă, cu ajutorul Celui de Sus, va fi vreme prielnică pentru lucrări. A spus-o primarul Liviu Ţâroiu, la prima şedinţă a Consiliului Local, întrunirea aferentă lunii ianuarie, când a explicat ce s-a întâmplat pe Valea Bărbuşii şi ce urmează să se întâmple în continuare.
„A fost o investiţie pe Valea Bărbuşii, unde s-a făcut o reţea de apă, care este încă în lucru. Spre sfârşitul anului, din cauza unei erori de proiectare, o automatizare la staţia de pompare, s-a amânat darea în folosinţă. Atunci nu s-au făcut branşamentele. Am avut şi eu discuţia cu cetăţenii de pe Valea Bărbuşii şi am intervenit. De două săptămâni (n.r. se fac trei săptămâni la data acestei relatări), în fiecare zi de vineri, se alimentează cartierul respectiv cu apă de la Edilul. Imediat după împrimăverare, căci acum nu se pot face branşamente, se vor branşa absolut toţi la reţeaua de apă. În martie-aprilie, dacă timpul ne va permite, vom da drumul la branşare.”, sunt cele mai noi informaţii transmise de edilul şef celor interesaţi să scape de povara alimentării în condiţii anevoioase.
Pe un tronson de stradă, cetăţenii beneficiau de apă, graţie unei conducte „private”, care, fiind introdusă la suprafaţă, a îngheţat. Se pare că acelaşi defect, după cum au reclamat liberalii, este valabil şi pentru noua aducţiune, care ar fi amplasată prea sus şi sunt şanse ridicate să îngheţe pe timp geros. „O să întrebăm constructorul şi va răspunde de ce este sus pusă sau jos pusă, că n-am stat eu, ca primar, să văd adâncimea conductei.”, a bombănit Liviu Ţâroiu, enervat de remarca din grupul PNL, după care a continuat: „La o investiţie se fac probe, ca să se vadă etanşeitatea, nu se fac branşamente până nu se recepţionează lucrarea. Este o aşa-zisă „magistrală”: un puţ, un foraj, se pompează apa într-un bazin şi se dă apa, prin cădere din bazin, pe toată reţeaua, până jos.” Deocamdată, apa este asigurată cu cisterna Edilului.