1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Ca să-i accepte preţurile, Edilul a dat în judecată Consiliul Local Valea Mare Pravăţ

La Valea Mare Pravăţ, preţul apei a fost impus ca urmare a unui proces deschis Consiliului Local de societatea Edilul CGA SA. În toamna anului 2015, pe 15 octombrie, mai precis, reclamantul, adică furnizorul de utilităţi câmpulungean, a chemat în judecată Legislativul comunei învecinate, cu o cerere având ca subiect „obligaţia de a face”. Mai exact, obligaţia de emitere a Hotărârii de Consiliu privind preţurile percepute populaţiei beneficiare a serviciilor oferite de operatorul din municipiu. Litigiul a cărui judecată a început la şase luni distanţă de momentul înregistrării acţiunii s-a derulat la Tribunalul Argeş, Secţia Civilă – Contencios Administrativ şi Fiscal. După trei termene, 18 aprilie 2016, 24 aprilie 2016 şi 3 mai 2016, magistratul argeşean s-a pronunţat în favoarea părţii care a deschis procesul. Astfel, în primăvara trecută, acţiunea formulată de reclamantul SC Edilul CGA SA, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al comunei Valea Mare Pravăţ, a fost admisă. Aleşii au fost obligaţi de instanţă să emită o Hotărâre de Consiliu pentru aprobarea modificării următoarelor preţuri: =2,90 lei/mc fără TVA (3,16 lei/mc cu TVA) – preţul pentru serviciul de furnizare a apei potabile; =2,09 lei/mc fără TVA (2,51 lei/mc cu TVA) – preţul pentru serviciul de canalizare-epurare. În sarcina perdantului au intrat şi cheltuielile de judecată, în sumă de 50 de lei, achitate reclamantului. Consiliul Local avea la dispoziţie un termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii Tribunalului Argeş pentru promovarea recursului, drept la care a renunţat. 

Astfel stând lucrurile, după alegerile locale, noul Legislativ a fost solicitat să aprobe tarifele impuse prin hotărâre judecătorească, fiind promovat în acest sens, de către Executiv, un proiect de hotărâre în cadrul şedinţei din 22 august 2016. Cu acea ocazie, consilierul juridic al Edilului, prezent la întrunirea ordinară a aleşilor, a expus o adresă din partea societăţii şi Hotărârea civilă a Tribunalului Argeş, care îi dădea câştig de cauză. Fără nicio obiecţie, consilierii locali au aprobat Hotărârea nr.9/2016, cu unanimitate de voturi, care stabileşte tarifele serviciilor de furnizare a apei potabile şi de canalizare-epurare, propuse de Edilul CGA SA pentru comuna Valea Mare Pravăţ, tarife care s-au aplicat populaţiei începând cu 1 septembrie 2016. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!