6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Parcul Ştefănescu, transformat în “Aventura Parc”

Dacă patronul de la „Ciobănaşu” reuşeşte să acceseze finanţarea necesară printr-un proiect cu fonduri europene, Parcul Ştefănescu va fi transformat în „Aventura Parc”, în cadrul unei investiţii de amploare, care va schimba complet atât partea din faţa restaurantului, cât şi cea din spatele localului. În total, 4,7 hectare de teren sunt luate în calcul pentru a trece printr-o transformare menită să creeze un parc de agrement în jurul Complexului „Ciobănaşu”. Un prim pas în scopul transferării planurilor omului de afaceri Constantin „Ţil” Popescu de pe hârtie în teren s-a realizat pe 28 decembrie 2016, când Consiliul Local a aprobat de principiu asocierea dintre Municipiul Câmpulung şi SC Complex Panoramic SRL, în vederea iniţierii proiectului „Aventura Parc”. Documentaţia înaintată consilierilor municipali nu precizează, din păcate, ce se va realiza în cadrul investiţiei care va face Parcul Ştefănescu de nerecunoscut, ci se specifică sec că obiectivul care i-a pus laolaltă pe cei doi parteneri, municipalitatea şi firma lui „Ţil” Popescu, îl reprezintă „îmbunătăţirea infrastructurii turistice din municipiu”. Şi că Liviu Ţâroiu, în calitate de primar, va fi împuternicit să negocieze contractul de asociere care va fi înaintat Consiliului Local spre aprobare. 

Aleşii au aprobat încheierea acordului de asociere cu Complex Panoramic SRL

Din puţinele informaţii furnizate în plen, am reţinut că investiţia, una foarte mare, va cuprinde şi o secţiune de activităţi destinate publicului larg fără a se percepe un tarif, o taxă de acces. Altfel spus, nu tot ceea ce va realiza în parcul de agrement va fi contra cost. Şi că, procedându-se astfel, vor dispărea maidanezii şi gunoaiele care au umplut frumuseţe de natură, sarcină de care Primăria ar fi trebuit să se achite şi fără să fie nevoie de “metamorfozarea” lui în cadrul unei iniţiative private.

Pe 5 septembrie 2016, reprezentanţii societăţii Complex Panoramic, care patronează Restaurantul „Ciobănaşu”, au depus la Primărie o cerere, prin care şi-au făcut cunoscută dorinţa de a iniţia proiectul amintit la începutul articolului, „Aventura Parc”. Redăm din raportul întocmit de Constantin Vâlsănescu, de la Compartimentul Urbanism al Primăriei, care susţine proiectul de hotărâre: “Realizarea structurii de agrement vine în completarea infrastructurii de turism existentă şi are ca obiective: =promovarea zonei ca potenţial turistic; =susţinerea, împreună cu administraţia publică locală, a acţiunii de stimulare a activităţilor economice; =susţinerea administraţiei publice locale în creşterea gradului de coeziune socială şi creare de locuri de muncă; =promovarea unui mod de viaţă sănătos şi îmbunătăţirea nivelului de trai. 

Structura nou organizată va fi specializată în activităţi de agrement individuale şi de grup. Dotările bazei vor sta la dispoziţia tuturor unităţilor de învăţământ, activităţile desfăşurate contribuind la promovarea potenţialului turistic al zonei. Principalii potenţiali clienţi vor fi: membrii comunităţilor din zonele limitrofe municipiului Câmpulung; turiştii cazaţi sau aflaţi în tranzit; participanţii la diverse evenimente, competiţii, etc.

Sustenabilitatea financiară se va realiza prin: autofinanţare, identificarea unor beneficiari de abonamente, parteneriat cu firme organizatoare de evenimente sau competiţii. Sustenabilitatea locurilor de muncă se va asigura pe întreaga perioadă de derulare a contractului.”

Fără alte amănunte despre ce va conţine efectiv „Aventura Parc”, măcar în linii mari, aleşii au aprobat încheierea acordului de asociere dintre municipalitate şi firma Complex Panoramic. 

Ţâroiu zice că se gândea şi el la un proiect în Parcul “Ciobănaşu”

La şedinţa de Consiliu Local, ultima din 2016, Liviu Ţâroiu a simţit nevoia să spună că iniţiativa asocierii au avut-o managerii societăţii comerciale. „Dânşii au venit cu solicitarea. Dacă nu veneau, şi noi gândeam o dezvoltare a acelui parc cu un proiect. Dar având solicitarea din partea Panoramic…”, a precizat primarul, care putea măcar să asigure curăţenia permanentă în Parcul „Ştefănescu” şi era suficient pentru câmpulungeni. 

Pe terenul aparţinând domeniului public sunt permise doar activităţile de agrement, nu şi cele generatoare de noxe şi zgomot. Restaurantul „Ciobănaşu” ocupă o suprafaţă de 2.465 metri pătraţi, în timp ce parcul care îl înconjoară măsoară 44.823 metri pătraţi. În total, 47.288 metri pătraţi.       

Toţi membrii Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, Mărgărin Blidaru, Manuel Zenovie, Nicolae Dumitrescu, Cornel Băjan şi Lucian Ionescu, au semnat materialul fără obiecţii. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!