Trei petenţi au primit, în chirie sau gratuit, teren din domeniul public al Câmpulungului. Celor „mărunţi” li se percep bani, celor puternici, nu, sub pretextul unei legi care îi dă dreptul furnizorului de curent electric să se servească gratis din pământul localităţilor pe ale căror teritorii întreprind lucrări. Două doamne, deţinătoarea unui cabinet de consultanţă şi patroana unui salon de cosmetică, sunt beneficiarele unor închirieri directe de parcele, pe care vor crea accesul către balcoanele de la parterul blocurilor în care funcţionează. Este vorba despre suprafeţe mici, de 7 şi 3 metri pătraţi, pentru care vor achita chirie la Primărie. În schimb, CEZ a cerut şi a primit 255 de metri pătraţi, fără să plătească un leu, pentru modernizarea unui transformator, din cauza căruia, în prezent, câmpulungenii care stau în zona „Carol I”, până sus, în apropiere de Măţău, suferă din pricina căderilor dese ale curentului electric. A existat, la un moment dat, tentaţia de a cere bani companiei de energie electrică, dar, într-un final, aleşii s-au răzgândit, pe motiv că lucrarea se face pentru binele cetăţenilor.
=În primul caz, aleşii au fost de acord cu închirierea directă a unei suprafeţe de 7 metri pătraţi, situată în strada General Poşoiu, nr.4, blocul 3, scara A, parter, în favoarea Laurenţiei Georgeta Avram şi a lui Gheorghe Avram. Cei doi au nevoie de acest teren pentru a-şi crea aleea de acces din exterior în Cabinetul de Consultanţă, care urmează a fi amenajat. Solicitarea celor doi chiriaşi ai domeniului public a primit avizul Comisiei de Urbanism compusă din viceprimarul Mărgărin Blidaru, Manuel Zenovie, Nicolae Dumitrescu, Cornel Băjan şi Lucian Ionescu. Ultimii doi au avut următoarea observaţie: ca intrarea în cabinet să se facă din lateral, pe trotuarul de gardă al blocului, ca să nu fie afectat spaţiul verde, şi să existe acordul locatarilor. De altfel, după cum a explicat Laurenţia Avram, prezentă la şedinţa din 28 decembrie 2016, acordul vecinilor nu a fost obţinut decât pentru acest acces lateral, lumea nefiind de acord ca beneficiarii serviciilor de consultanţă să folosească scara blocului. Astfel i-a răspuns şi nedumeririi consilierului PSD Constantin Ivan, care a repetat o întrebare ridicată şi cu altă ocazie: de ce, la asemenea cabinete, nu se foloseşte accesul normal. Asta ca să nu se mai facă nicio intervenţie în arhitectura imobilului ori a zonei înconjurătoare. „Sunt „n” exemple în localităţile din ţară, ca să nu vorbesc din afară. Întotdeauna „mutilăm”, facem abstracţie de faptul că n-avem un arhitect în Primărie sau un compartiment care să-şi asume aceste schimbări. Nu fac referire la activităţile care impun un acces separat, dar aceste servicii se încadrează într-o activitate normală.”, a precizat alesul.
Laurenţia Avram, decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii „Spiru Haret”, i-a informat pe aleşii solicitaţi să-i aprobe închirierea, că are avizul tuturor vecinilor, cu condiţia să nu intre pe scara blocului. „Pentru că dânşii vor fi deranjaţi. Eu am acolo un cabinet de consiliere, sunt cadru didactic la Universitatea „Spiru Haret”. Intrând pe scara blocului, nu aduc decât dezavantaje. Dânşii mi-au cerut şi mi-au dat avizul. Asta a fost condiţia. Nu modific nimic. Balconul a fost făcut cu avizul dumneavoastră acum câţiva ani. Nu are importanţă pe unde se face accesul, important este să ajung pe balcon.”, au fost explicaţiile oferite în plen de beneficiara închirierii.
=A doua situaţie de închiriere a domeniului public, aprobată la sfârşitul anului trecut, a privit un teren de 3,1 metri pătraţi, situat în strada Emilian Paveliu, nr.5, bloc 4, scara A, parter. Suprafaţa cu pricina a fost solicitată de Diana Maria Lungu, pentru a-şi realiza aleea de acces din exterior în Cabinetul de Cosmetică ce urmează a fi amenajat. Şi de data aceasta, cei doi aleşi, membri ai Comisiei de Urbanism a Consiliului Local, au făcut menţiunea intrării prin lateral, unde se producea modificarea în gardul viu, cu acceptul vecinilor. În ambele cazuri, închirierea a fost aprobată pentru o perioadă de cinci ani.
=A treia cerere inclusă pe ordinea de zi a şedinţei din luna decembrie aparţine companiei CEZ Distribuţie SA, prin SC EnergoBit Control Systems SRL, prestator de servicii în domeniul distribuţiei energiei electrice. Solicitarea a fost depusă la Primăria Câmpulung pe 14 noiembrie 2016, în temeiul Legii nr.123/2012, Legea Energiei Electrice, pentru a proceda la modernizarea PTCZ 20/0,4 Kv. – „Dinicu Golescu”. În acest scop, a solicitat şi i s-a eliberat, pe 12 octombrie 2016, un certificat de urbanism pentru întreprinderea lucrării constând în: înlocuirea stâlpului de beton LEA 20 Kv; montare PTAB (post transformare în anvelopă betonată) „Dinicu Golescu” pe domeniul public; montare LES 20Kv (linie electrică subterană); L= 290 m; montare grup de măsură şi distribuţie pe domeniul public. Montarea cablului proiectat se va face pe domeniul public, pe „rezerva drumului”, respectând distanţele prevăzute de normative.”, se precizează în raportul întocmit de inginerul Constantin Vâlsănescu, de la Compartimentul Urbanism. Pentru executarea lucrării descrise, CEZ Distribuţie SA a solicitat Consiliului Local să-i transmită cu titlu gratuit o suprafaţă de 255 de metri pătraţi, situată în străzile Petre Ţuţea şi General Teodorescu.