11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Prefectul, fostul viceprimar şi PNL Argeş, împotriva validării lui Hristu Dică

Joia trecută, contestatarii validării lui Cristian Hristu Dică în funcţia de primar au ripostat la Tribunalul Argeş faţă de hotărârea Judecătoriei Câmpulung, care l-a recunoscut pe câştigătorul alegerilor de la Vlădeşti. Spre deosebire de majoritatea omologilor validaţi de instanţă, pe bandă, cererea lui Hristu mai să se poticnească în intervenţia rivalilor de la PNL. Cel mai probabil, filiala judeţeană a partidului şi Leonard Şerban, fostul viceprimar, alungat din funcţie şi din PSD, au intenţionat să folosească, în susţinerea demersului lor, interdicţia impusă de Agenţia Naţională de Integritate, care nu-i mai permitea edilului, găsit în conflict de interese, să candideze timp de trei ani de la încetarea mandatului. 

Şi prefectul atacă validarea

La fel ca toţi primarii nerăbdători să preia funcţia, Hristu Dică a cerut magistraţilor câmpulungeni, pe 9 octombrie, validarea sa ca primar. În acţiune au cerut să intervină contracandidatul Leonard Şerban şi PNL Argeş, însă, pe 13 octombrie, când instanţa a recunoscut alegerea PSD-istului la conducerea localităţii, solicitările au fost respinse. Aşadar, marţea trecută, PSD-istul Cristian Hristu Dică a obţinut confirmarea celui de-al treilea mandat, câştigat prin votul din 27 septembrie. Primarul a încercat să scoată cheltuieli de judecată de la intervenienţi, însă judecătorul i-a respins pretenţia. Încheierea Judecătoriei din 13 octombrie a fost comunicată prefectului, care s-a alăturat perdanţilor din prima acţiune. 

Aşadar, litigiul declanşat de validarea lui Hristu Dică în funcţia de primar al Vlădeştiului continuă. În acţiunea de la Tribunalul Argeş, înregistrată pe 16 octombrie, lui Leonard Şerban şi Partidului Naţional Liberal – Filiala Argeş li s-a alăturat, în postura de „cap de afiş” al cauzei, Instituţia Prefectului Argeş. 

Soţii Şerban, hărţuiţi şi după alegeri, deşi Hristu Dică era câştigător 

Despre răzbunare post-alegeri vorbeşte, la fel ca liberalii de la Stoeneşti, şi fostul viceprimar de la Vlădeşti. Leonard Şerban şi soţia sa, Diana Silvia, povestesc public că tertipurile adversarilor politici i-au avut ca ţinte nu numai pe ei, ci şi oameni simpli, care nu l-au mai agreat pe actualul şef al Executivului. Fostul vice cu atribuţii de primar, dat afară din PSD şi de la conducerea comunei de un complot orchestrat de Hristu Dică, a fost nevoit să se orienteze politic către altă formaţiune care avea nevoie de un candidat cunoscut. L-a acceptat PNL, care a scos un scor decent cu Şerban în rolul de aspirant la Primărie. Acesta mărturisea public că „la o diferenţă de 150 de voturi în spatele unui primar în funcţie, ajutat de un grup de interese”, nu se consideră înfrânt. „A fost o experienţă din care am învăţat că cinstea şi omenia sunt mai presus de interesele materiale. (…) Am luptat corect, fără intimidări, şantaj emoţional şi alte metode.”, precizează liberalul, care sfătuieşte lumea să-i sesizeze orice problemă sau abuz.

Soţia lui Şerban confirmă că lupta politică a fost atât de aprigă, încât simpatizanţii primarului reales nu s-au dat înapoi de la comportamente josnice. Chiar şi după  alegeri, susţinătorii lui Hristu Dică i-au hărţuit pe soţii Şerban, probabil, pentru simplul fapt că fostul vice a îndrăznit să-şi contracandideze superiorul. „Până acum 5-10 minute – postarea fiind făcută pe 28 septembrie, înaintea orei cinci a dimineţii – s-au strigat la poarta noastră cuvinte pe care nu le pot scrie aici, vecinii pot confirma! Eu consider că aşa ceva nu se face şi, nicidecum, la această oră, ţinând cont că noi avem părinţii în vârstă şi s-au speriat.”, a scris Diana Silvia Şerban.  

 

O octogenară, victima răzbunării politice

Între cei persecutaţi după vot, Leonard Şerban nominalizează o octogenară amendată de Primărie. „Am fost solicitat să o ajut pe doamna Manole Elena, în vârstă de 83 de ani, care era foarte speriată că primarul i-a trimis amendă. Nici nu s-a validat mandatul (n.r. întâmplarea datând din 30 septembrie, la trei zile după vot), iar domnul Dică a trecut la RĂZBUNARE POLITICĂ. Este inadmisibil să te răzbuni pe o bătrână de 83 de ani şi nepoata ei, încercată de greutăţile vieţii. În urma discuţiilor cu părţile implicate se constată că primarul şi aparatul lui de specialitate nu au nicio atribuţie, fiind proprietate privată, un drum de acces comun. În loc să medieze acest conflict şi să convingă pe cei implicaţi că este necesar să aibă o bună relaţie de vecinătate, primarul ştie doar se răzbune pe cetăţeni şi să-i învrăjbească. Vă asigur că eu şi familia mea suntem bine, nu am fost luat de ambulanţă, așa cum a minţit în spaţiul public grupul de interese din jurul primarului.”, a anunţat Leonard Şerban. 

Relaţia lui Hristu Dică cu fostul coleg de partid s-a deteriorat în timpul celor 16 luni din mandatul 2016-2020, în care primarul a avut suspendate atribuţiile. La o jumătate de an distanţă de momentul revenirii în funcţie, în iunie 2019, Cristian Hristu Dică a scăpat de viceprimarul Leonard Şerban, trecut prin a doua încercare de demitere, de data aceasta reuşită. Deşi, la acel moment, edilul a invocat necesitatea de a economisi banul public, nemaiplătind indemnizaţie unui alt viceprimar, în decembrie 2019, a fost ales, la iniţiativa sa, în funcţia eliberată, Emil Buşescu, finul lui Hristu Dică. Şerban a încercat, fără succes, să-şi caute dreptatea pe calea instanţei, care n-a mai tulburat apele în anul alegerilor locale, cu un verdict menit să-l repună în funcţie. Magda BĂNCESCU

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!