1.3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Anima îşi plăteşte singură chiria turcului, cel puţin până la vară

Cum adăpostul construit de nemţi, la intrarea în Câmpulung, n-a fost gata până la sfârşitul anului 2016, Primăria nu mai suportă chiria pentru cel din Grui  

Unul dintre eşecurile anului 2016 îl constituie neîndeplinirea angajamentului asumat de „Anima”, de a finaliza, împreună cu partenerele din Germania, adăpostul din partea sudică a municipiului, care se ridică pe un teren de 1,5 hectare, pus la dispoziţia fundaţiilor, cu titlu gratuit, de către municipalitatea câmpulungeană. În schimb, iubitoarelor de animale comunitare nu le-au lipsit pretenţiile pe parcursul anului pe care ne pregătim să-l încheiem, în condiţiile în care investiţia este nepermis de întârziată. Încurajate de toleranţa infinită a administraţiei publice locale, care şi-a îndeplinit partea sa de obligaţii, adică crearea infrastructurii necesare funcţionării amenajării – drum, reţea de apă, sistem de canalizare şi iluminat – protectoarele maidanezilor au cerut pământul pentru următoarea jumătate de veac. Aspiraţiile de viitori proprietari asupra terenului municipiului vor fi satisfăcute de aleşi pe jumătate, după ce construcţia cea nouă, cu rol de găzduire a patrupedelor urbane, va fi inaugurată. Adică, în următorii maximum 25 de ani, după cum a anunţat primarul Liviu Ţâroiu, nimeni nu se poate atinge de terenul predat în vederea construirii refugiului pentru câinii fără stăpân. Cu condiţia, fireşte, ca facilitatea respectivă să fie în funcţiune şi peste un sfert de veac. Adică lumea să continue să abandoneze animale şi după 2040. Adăpostul, care ar fi trebuit să fie gata în urmă cu un an, conform declaraţiilor fanteziste servite la începutul lui 2015, nu este realizat nici la sfârşit de 2016, fapt care pune într-o lumină negativă conducerea Primăriei şi Consiliul Local, nicidecum „Anima” şi asociatele lor germane. Încălcarea pentru a doua oară a termenului limită a forţat autorităţile locale să prelungească din nou contractul de asociere având ca obiect  adăpostul din Grui. 

Până la sfârşitul anului, adăpostul din Grui trebuia să fie închis, iar câinimea, transferată la intrarea în Câmpulung   

„Din cauza timpului nefavorabil din această primăvară, cu foarte multe ploi, posibilitatea de a lucra mai puternic a fost redusă. Adăpostul este în prezent la nivel de împrejmuire. În această lună (n.r. august 2016), cred că va fi gata. Am purtat discuţii cu cei de la „Anima” şi nemţii care susţin „Anima” în România să forţeze un pic, prin proiecte, prin lucrări şi prin finanţări, în aşa fel încât, anul acesta, să termine. Nu mai poate continua în acest fel.”, făcea pe autoritarul Liviu Ţâroiu, la jumătatea acestui an, când aleşii au fost nevoiţi să aprobe prelungirea contractului de utilizare a adăpostului din Grui, până la sfârşitul anului 2016. De bine ce le-a impresionat pe iubitoarele de animale, la sfârşitul lui decembrie, dată până la care adăpostul din Grui ar fi trebuit închis, iar activitatea transferată la intrarea în Câmpulung, pe izlazul situat pe drumul spre Godeni, s-a aprobat fix acelaşi lucru ca la finele lui iulie: încă şase luni de şedere pe terenul turcului, căruia Primăria îi plăteşte chirie, în ciuda restanţelor de peste 3 miliarde de lei vechi pe care acesta le are la bugetul local. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local aferente lunii decembrie, ultima întrunire a legiuitorilor locali din 2016, a fost inclusă cererea directorului ADP, Liviu Popescu, susţinut de viceprimarul Mărgărin Blidaru, de aprobare a prelungirii asocierii până la 30 iunie 2017. Cum „Anima” şi fundaţia din Germania, care plăteşte construcţia de la intrarea în Câmpulung, dinspre Curtea de Argeş, sunt responsabile de stagnarea lucrărilor, plata chiriei pentru proprietatea turcului ocupată de maidanezi revine asociaţiei de protecţia animalelor din municipiu. Pe 31 decembrie 2016, precizează raportul viceprimarului şi al şefului ADP, aprobat de primarul Liviu Ţâroiu, expiră asocierea municipiului Câmpulung, prin Serviciul Public de Administrarea Domeniului Public şi Privat, cu Asociaţia „Anima”, în chestiunea gestionării câinilor fără stăpân. Neputând să rupă colaborarea taman în mijlocul derulării lucrărilor la noua amenajare amplasată în partea de Sud-Vest a izlazului din punctul “Valea Unchiaşului”, mersul înainte cu adăpostul din Grui, a cărui funcţionare contravine legii, este singura soluţie. 

De ce nu s-a tăiat panglica în decembrie 2016? Din lipsa banilor, fireşte, lucru despre care Liviu Ţâroiu a vorbit încă din primăvara anului 2015, când nemţoaicele au venit la tratative cu aleşii, pentru a pune în practică proiectul noului adăpost, pentru care primiseră terenul de când primar era Călin Andrei. În martie 2015, pricopsit cu atribuţiile de primar, vicele Ţâroiu declara, într-o conferinţă de presă, că investiţia ar fi plasată în jurul valorii a 400.000 de euro, din care dezvoltatoarele n-ar avea decât un sfert. Însă diferenţa, au asigurat tinerele, urma să fie asigurată, din donaţii şi sponsorizări, pe măsură ce avansa construcţia. Uite că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târgul câmpulungean, unde constructorul îţi munceşte dacă îl plăteşti.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!