6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

Câmpulung, groapa de gunoi a României

Agenţii economici, rugaţi să contribuie la ştergerea renumelui care afectează şansele de dezvoltare a zonei prin turism 

Demersurile Asociaţiei “Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” de ştergere a proastei reputaţii dobândite de Câmpulung, de “groapă de gunoi a României”, au continuat pe final de an, cu al doilea apel lansat majorităţii firmelor din Câmpulung şi zonă, de sprijinire a achiziţionării staţiei de măsurare a calităţii aerului, direcţionând 20% din impozitul pe profit către A.S.C.M. Printre societăţile contactate se află Landmark, And Secom Intexim, Ardaco Tehnic Metal, Automotive Complete Systems, Clubul Sănătăţii, Calorex International Trade, Condor Giro Trans, Cornea Industrial Construct, Dolimar Trio Soy, Dr. Oetker Ro, Electromec SA, Elmion, Euro Consult Project, Expresiv Promet, FFT Production Systems, Fulgerul, Gravolab CNC, Inter Express, Kokett, Latin Pack & Pices, Lavmi-Perla, Marcom Master Auto, Nobel Automotive Romania, Nordex Food Ro, Prodvar Mateiaş, Project Matriţe, Radox, Rom Forestinvest, Sercop ADN, SIM Estate Invest, Taissis. Cei mai mulţi n-au răspuns apelului, fie din cauză că n-au avut profit, fie că au alte priorităţi sau, pur şi simplu, nu-i interesează cauza pentru susţinerea căreia au fost solicitaţi.  

Domnule manager,

 

Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” vi se adresează respectuos cu rugămintea de a o sprijini cu o sponsorizare, pentru ACHIZIŢIA STAŢIEI DE MĂSURARE A CALITĂŢII AERULUI, A UNUI ANALIZATOR DE PULBERI ŞI A ECHIPAMENTULUI DE INFORMARE PUBLICĂ (ECRAN LED) ŞI A ACCESORIILOR PENTRU ACESTEA (cost total achiziţie aproximativ 105.000 euro). 

 

Ne adresăm dumneavoastră cu această rugăminte de implicare într-un demers social pornind de la considerentul că o companie puternică, aşa cum este firma dumneavoastră, cu un management redutabil, se ghidează după mentalitatea modernă, constructivă şi firească într-o societate civilizată, de a oferi ceva la schimb comunităţii în mijlocul căreia s-a realizat. Mai mult decât atât, o condiţie obligatorie de îndeplinit de către o firmă cu notorietate, indiferent de rezultatele financiare, este să ajute comunitatea mai mult decât o face în calitate de angajator, responsabil de asigurarea mijloacelor de existenţă pentru personalul angajat şi familiile acestora. 

 

Probabil că sunteţi la curent cu intenţia intens promovată a Asociaţiei „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, de a achiziţiona cea mai performantă aparatură de măsurare a nivelului de poluare din localitatea căreia deschiderea unui depozit de deşeuri periculoase pe fosta platformă ARO, incendiat în circumstanţe deloc întâmplătoare, i-a adus nefasta reputaţie de „groapă de gunoi a României”. Reputaţie care blochează orice inţiativă, publică ori privată, de dezvoltare a municipiului, economică, turistică s.a.m.d. Incidentul de mediu, pe durata căruia au fost degajate în atmosferă substanţe extrem de nocive pentru sănătatea noastră, are efecte şi în prezent. Reziduurile au corodat recipientele în care sunt depozitate – plus că acoperişul halei este sever deteriorat şi plouă prin el – şi se scurg în pământ, cu riscul de a altera pânza freatică. 

Aşadar, avem depozitate pe teritoriul municipiului deşeuri dintre cele mai periculoase şi se ard deşeuri, inclusiv din această categorie, în vecinătatea localităţii. Însă nu numai aceste activităţi sunt vizate prin demersul achiziţionării staţiei de măsurare a calităţii aerului, ci, în general, o responsabilitate şi mai ridicată a agenţilor economici faţă de mediu, precum şi recâştigarea “cărţii de vizită” a Câmpulungului de altădată: un aer curat şi sănătos.          

Poate există tentaţia de a minimaliza acest efort al Asociaţiei noastre, considerând că nu reprezintă o prioritate pentru Câmpulung, în acest moment. Dar nu se poate să vă lase indiferenţi vestea unei boli grave sau, mai grav, a morţii cuiva cunoscut. Şi parcă prea multă lume tânără sfârşeşte din pricina unei maladii care nu alege. Iar noi asta ne dorim să ştim: că nu suntem otrăviţi prin activităţi, cum este şi arderea deşeurilor, pe care alţii le-au respins, dislocate în zone cu o populaţie prea săracă pentru a riposta şi pentru a se lăsa preocupată de efectele sale asupra sănătăţii, care nu ucid dintr-odată, ci în timp. Din acest motiv, populaţia câmpulungeană, indiferent de pregătire şi statut social, ar trebui să fie prima care să-şi dorească existenţa în localitate a cât mai multor asemenea staţii funcţionale în permanenţă, căci, dacă n-avem sănătate, n-avem nimic.   

 

Sponsorizarea solicitată de Asociaţia noastră, realizată printr-o procedură lipsită de costuri, constă în redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit al companiei de la stat către Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul”, până la data de 31 decembrie 2016, în baza unui contract de sponsorizare, pe care îl alăturăm acestei adrese. 

Rămâne la aprecierea dumneavoastră cuantumul sumei cu care doriţi să sprijiniţi A.S.C.M. Suma oferită cu titlu de sponsorizare se poate reporta şi deduce în următorii 5 ani consecutivi. 

 

Cu convingerea că vă veţi apleca asupra solicitării Asociaţiei cu seriozitatea pe care aţi dovedit-o în construirea afacerii de succes pe care o manageriaţi,

Vă mulţumim pentru deschidere şi implicare!

Cu stimă, Consiliul Director

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!