0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

An cu schimbări din plin. Exceptând schimbarea în bine a Câmpulungului

2016, încă un an „mort”, din punct de vedere investiţional, pentru Câmpulung, având ca scuză, odată prăbuşit pretextul ultimului deceniu, „Kretzulescu”, tertipurile cu accente mârlăneşti folosite de ahtiaţii după putere de la PSD şi PNL. Dar, aflându-ne în anul maimuţei de foc, după zodiacul prietenilor chinezi, amatori de ARO în trecut, pe când pretenţiile nu le erau atât de înalte, am avut şi noi parte de ceata de maimuţoi înfocaţi, care au jucat tontoroiul pe dezvoltarea Câmpulungului, cu şanse să purceadă în 2016, odată scăpat de umbrele trecutului „galben”. Şanse năruite de comicăriile de politicieni locali, care, cu ochii cât sarmaua rotofeie după funcţii, au sacrificat timp preţios. Cică, în 2017, dă trezirea cocoşul (tot de foc), dar rămâne de văzut câţi vor sări în picioare la ţignalul fierbinte al zburătoarei şi câţi se vor răsuci în plapumă, cu conştiinţa afundată în pernă, indiferenţi la apelul mobilizator. Va fi anul celor serioşi, loiali, care muncesc din greu, cel mai probabil, la privat, pentru care „prestează” conştiincios cocoşul neaoş, după maimuţa protectoare a sectorului public, aducătoare de respiro bugetarilor cu şefii în campanie electorală.

Cu toată sărăcia de iniţiative menite să opintească „bolovanul” Câmpulung din genunea deznădejdii, am avut, în 2016, o bogăţie de schimbări la conducerea instituţiilor publice, percepute mai mult sau mai puţin de omul de rând. Dar ele s-au produs, într-un număr care face din anul pe care tocmai îl încheiem unul fără egal din acest punct de vedere. Cea mai importantă schimbare, realizată prin voinţa câmpulungenilor, s-a produs la nivelul administraţiei publice locale. Avem o administraţie nouă, chiar dacă piesele „vintage” n-au putut fi înlocuite în totalitate, din cauza lipsei oamenilor dornici să lucreze pentru comunitate. PSD-ul a livrat, graţie lotului trimis la conducere de electoratul croit să nu vadă altceva în afară de roşu înaintea ochilor, cei mai mulţi stagiari, printre care s-au strecurat exemplare de colecţie, pe care partidul nu se îndură să le pensioneze. Cum este Gheorghe Sârbu, care, după şase luni de la instalarea noului Legislativ, i-a suflat funcţia de decan de vârstă lui Constantin Staicu, având avantajul a opt ani în faţa fostului director al Sportivului. Staicu, 68 de ani, Sârbu, 76 de ani. Chiar cu acest record nedorit pentru PSD, şapte aleşi ai social-democraţilor, din totalul de zece, sunt la prima experienţă în Consiliul Local. Cu unul de la PNL şi unul de la PAM (nu-l punem la socoteală şi pe Cicu, de la ALDE, care a mai jurat o dată pentru binele Câmpulungului, dar de la PNL), avem 12 novici între cei 19 legiuitori, care nu ne-au folosit la nimic bun în trecut, cu toate cele trei-patru mandate în care au mâncat degeaba o pâine plătită de comunitate. Aşa că măcar să fie alţii, dacă nu se poate mai buni. 

Noutate şi la vârful administraţiei. Primar PSD-ist, care, după roaba de studii pregătite în cea de-a doua jumătate ratată a lui 2016, vrea să ne facă să credem că vrea să facă treabă. Şi cu banii altora, nu numai cu cei ai Câmpulungului. Are pe agendă trei străzi pe care va introduce canalizarea cu fonduri de la Guvern. După modelul lui Călin Andrei, care a reabilitat „Dinicu Golescu”, liceul la care a învăţat, cu finanţare UE, şi Liviu Ţâroiu are în plan o investiţie asemănătoare pentru şcoala lui, Sportivul. Nu mai puţin de 100 de miliarde are în plan să atragă din aceeaşi sursă, Ministerul Dezvoltării, care dă cui cere. Iar Ţâroiu a cerut şi vrea să ceară şi pentru Piaţa Mare, ca să facă altceva cu cele 60 de miliarde, pentru obţinerea cărora Vlădescu a venit cu căciula întinsă la Primărie. De aia n-a cutezat primarul să dea în judecată fostul partener de contract, pentru suma imputată ca urmare a eşecului „Kretzulescu”, cum i-au cerut liberalii. Ştia că are nevoie de finanţări pentru proiecte aşteptate de câmpulungeni, nu nebunii soldate cu prejudicii de infarct. Iar dacă ministerul ne înapoiază ce ne-a luat în 2016, adică 81,6 miliarde, să zicem „bogdaproste” că n-am ieşit în pierdere. 

Aşadar, Consiliu nou în proporţie de două treimi, primar nou, iar lista continuă cu alte instituţii bugetare. Şefia Pompierilor şi cea a Jandarmilor au fost preluate de doi căpitani tineri: Tănase şi Trandafir, ambii George şi de aceeaşi vârstă, 34 de ani. Au urcat în poziţiile de răspundere ca urmare a promovării superiorilor, maiorul Cristian Bărbulescu, în conducerea ISU Argeş, iar locotenent-colonelul Viorel Duculescu, în cea a Grupării Mobile Braşov. Avem şefi noi şi la Armată: locotenenţi-coloneii Ionuţ Ilinca, la Vânătorii de Munte, şi Ovidiu Nicolae Stănescu, la CBRN, ambii de aceeaşi vârstă, 41 de ani, promovaţi ca urmare a pensionării coloneilor Mihai Căpraru şi Ilie Bălan. 

Şi Poliţia Locală are un lider oficial din această vară, pe fostul jurist al Consiliului Local, Dragoş Nicolae. Iar Poliţia Câmpulung s-a înnoit cu un adjunct, Marius George Şendroiu, de 37 de ani, care, în ultima vreme, reprezintă instituţia singur la evenimentele publice. În 2017, sunt şanse ca însuşi comandantul să se schimbe, pe fondul accederii comisarului şef Gheorghe Ciolan în conducerea IPJ Argeş. 

Adăugăm acestor instituţii pe cele mai importante, ca autoritate şi responsabilitate: Judecătoria şi Parchetul, unde conduc femeile. La Parchet, prerogativele de prim-procuror sunt exercitate, până la concurs, de Diana Bănăţeanu, după pensionarea lui Dragoş Hristache, în timp ce managementul Judecătoriei va fi asigurat, începând cu 2017, de Alina Austrianu. Cu toţii, oameni tineri, exceptându-l pe bunicul Ţâroiu, care, însă, mare pişicher, adoptă mai mereu o abordare ştrengărească în situaţii stânjenitoare. Să nu uităm şcolile, unde directorii au fost puşi să dea concurs, în urma căruia s-a depistat o cauză amară pentru nivelul execrabil de pregătire a copiilor noştri. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!