Sâmbătă seara, pe 17 decembrie, Constantin Stroe, cel care s-a confundat pe tot parcursul vieţii cu destinele unuia dintre automobilele româneşti, a murit pe patul Spitalului „Bagdasar Arseni”, din Bucureşti. Pe 28 noiembrie, în timp ce se afla în Capitală, la o sărbătoare în familie, fostul director general al Dacia Automobile SA, Constantin Stroe, în vârstă de 74 de ani, a suferit un atac cerebral şi, deşi a fost operat, nu şi-a mai revenit.
Trupul neînsufleţit al celui care a fost, timp de 12 ani, directorul general al Automobile Dacia a fost depus la Biserica „Sfânta Vineri” din Piteşti, iar înmormântarea va avea loc astăzi, la Cimitirul „Sfântul Gheorghe”.
Constantin Stroe s-a născut pe 24 martie 1942, în localitatea Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa. După ce a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, în 1967, s-a angajat ca inginer la Uzina Mecanică Teleajăn. Un an mai târziu, se alătura proaspăt înfiinţatei Întreprinderi de Autoturisme Piteşti, unde a avut o evoluţie profesională impresionantă, fiind, pe rând, inginer, şef secţie şi inginer şef de fabrică. În 1982, a fost numit director tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Piteşti, iar, în 1989, a preluat responsabilităţile de director al Întreprinderii de Autoturisme Timişoara. După Revoluţia din decembrie 1989, vreme de 12 ani, mai exact din februarie 1990, până în septembrie 2002, a condus destinele mărcii argeşene din poziţia de director general al Automobile Dacia. În paralel, a reprezentat industria românească de profil, ca preşedinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA) şi membru în Comitetul Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Constantin Stroe a fost vicepreşedinte al Consiliilor de Administraţie Automobile Dacia şi Renault Technologie Roumanie. Are un doctorat în Ştiinţe Tehnice, domeniul Inginerie Industrială, la Universitatea Politehnica Bucureşti. A făcut parte din catedra Universităţii din Piteşti, în calitate de conferenţiar doctor inginer. În anii 2000 şi 2010, a fost decorat de către statul român cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, iar, în 2004, a fost decorat de către statul francez cu distincţia „Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare”. Întreaga activitate i-a fost recunoscută la nivel naţional prin numeroase premii: Managerul Anului, Excelenţă în Afaceri, acordate de Academia Română, precum şi de publicaţii financiare sau de management.