20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Emanuel Soare este din nou prefect

„Încurcate sunt căile Domnului”, dar mai încâlcite şi totuşi atât de evidente sunt sforile care se trag pe scena politică! La începutul lunii august, Emanuel Soare a renunţat la funcţia de prefect al judeţului Argeş, ţintind şefia Consiliului Judeţean Argeş în lupta electorală care a urmat. Din nefericire pentru el şi PNL, a trebuit să se mulţumească cu locul doi, fiind depăşit la diferenţă mare de scor de candidatul PSD, Ion Mânzână. Guvernul liberal condus de Ludovic Orban a avut grijă de el şi a decis, în şedinţa din prima zi de octombrie, ca Emanuel Soare să revină în scaunul de prefect. Hotărârea de Guvern care a parafat această mutare vizează şi alte două numiri de noi prefecţi, în judeţele Mehedinţi şi Bistriţa-Năsăud, unde liberalii au pierdut lupta cu PSD.    

„Nu-mi las locuri călduţe ca să am unde să mă întorc. Am terminat cu Prefectura!”, declara Emanuel Soare în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc, pe 14 august 2020, la sediul organizaţiei PNL Argeş. Posibilitatea unui eşec în lupta pentru Consiliul Judeţean Argeş i-a determinat pe liderii liberali să nu numească un alt prefect în locul lui Emanuel Soare, preferând să-i încredinţeze atribuţiile acestuia musceleanului Corneliu Cîrstea, care a fost numit subprefect, prin aceeaşi hotărâre de Guvern din 7 august, în locul lui Adrian Bughiu. Preşedintele PNL Argeş declara la vremea respectivă că partidul a luat un răgaz pentru a identifica cea mai bună soluţie şi pentru a veni cu o propunere de prefect cel puţin la fel de bun cum s-a dovedit a fi Emanuel Soare. Iată că nu s-a găsit altă soluţie (probabil nici nu s-a dorit aşa ceva, cărţile fiind deja făcute) şi fostul prefect a fost reînscăunat de Guvernul Orban, până la noi ordine, pentru că nici această decizie nu a fost bătută în cuie, existând zvonuri că Emanuel Soare vizează, cu şanse mari, un loc în Parlamentul României, urmând să candideze pe un loc eligibil. În şedinţa din 1 octombrie, Executivul a mai decis numirea de noi prefecţi în alte două judeţe din ţară în care PNL a pierdut lupta cu PSD. Astfel, Cristinel Pavel a fost numit prefect al judeţului Mehedinţi, înlocuind-o în funcţie pe Doina Dobre, care a fost desemnată subprefect, iar Nechita Stelian Dolha a fost uns prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud. A.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!