Suplimentarea veniturilor Primăriei cu 1.242.030 lei a impus rectificarea bugetului local, prin vot al aleşilor, pentru a putea fi consumaţi de către instituţie. Miercuri, 14 decembrie 2016, într-o mare taină, Liviu Ţâroiu a convocat Consiliul Local la o şedinţă de îndată, fără presă, ca să nu-i fie tulburate intenţiile mărinimoase de a folosi o parte din bani pentru nişte ajutoare, care, acordate după alegeri, nu mai pot fi interpretate ca mită electorală, ci ca recunoştinţă electorală. Iată ce bani s-au primit şi ce destinaţie li s-a alocat de către subalternii primarului, cu încuviinţarea Consiliului Local. Mai spunem doar că referatul Direcţiei Economice şi Fiscale poartă data de 13 decembrie, aşadar, se ştia cel puţin cu o zi înainte că va fi întrunire în regim de urgenţă a consilierilor municipali, dar, dat fiind punctul „fierbinte”, pomenile pentru votanţii cu nădragii sparţi în dos, s-a preferat desfăşurarea dezbaterilor în regim ultrasecret.
11,7 miliarde alocate prin Finanţele Publice
Trei adrese ale Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, din 29 noiembrie, 6 decembrie şi 7 decembrie 2016, au adus veşti bune la Primăria Câmpulung. Veşti de vreo 11,7 miliarde de lei vechi, pe care beneficiara le-a şi repartizat. Adică le-a oprit, în bună parte, pentru propriile nevoi, din care s-a îndurat să rupă 180 de milioane de lei vechi, pentru a-şi face o pomană de sărbători cu nevoiaşii Câmpulungului. Finanţele au comunicat Primăriei aprobarea influenţelor în trimestrul IV al anului 2016:
=Sume din cota de 18,5% din impozitul pe venit, pentru echilibrarea bugetelor locale: 600.000 lei (503.000 lei + 97.000 lei);
=Sume defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale: 576.000 lei (554.000 lei + 22.000 lei);
Suma totală de 1.176.000 lei a fost împărţită astfel:
=1.158.000 lei – Autorităţi publice şi acţiuni externe (bunuri şi servicii);
=18.000 lei – Asigurări şi Asistenţă Socială (ajutoare sociale), pentru acordarea tichetelor sociale persoanelor defavorizate.
720 de milioane alocate de la Consiliul Judeţean
Bani au venit, pe final de an, şi de la Consiliul Judeţean, care a repartizat, în trimestrul IV, 72.000 de lei reprezentând „sume primite de la bugetul judeţului pentru plata drepturilor de care beneficiază copiii cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în învăţământul de masă”. 28.100 lei din această sumă au fost repartizaţi la partea de cheltuieli din capitolul Învăţământ – ajutoare sociale în numerar, pentru unităţile de învăţământ finanţate din bugetul local, iar diferenţa de 43.900 lei, pentru învăţământul particular sau confesional acreditat, sub formă de transferuri din bugetul local.
Rectificare pe plus la Căminul “Sfânta Marina”, rectificare pe minus la Spitalul TBC
Cu aceeaşi ocazie, s-a produs o rectificare a bugetului instituţiilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii, cu influenţe pe secţiunea de funcţionare. O dată, ca urmare a unei adrese din 9 decembrie 2016, Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfânta Marina” a solicitat majorarea bugetului cu 25.000 lei, la venituri din contribuţia copiilor la serviciile de cămin şi masă, respectiv la cheltuieli aferente „bunurilor şi serviciilor” în Învăţământ. A doua oară, ca urmare a unei adrese din 13 decembrie 2016 a Spitalului de Pneumoftiziologie Câmpulung, prin care a solicitat micşorarea bugetului cu suma de 57.000 lei, ca urmare a diminuării veniturilor din contractele încheiate cu Casa de Asigurări Sociale de Sănătate. “E.M.”