10.7 C
Campulung Muscel
27/05/2024

Cât de gros vă e “şoriciul”?!

Nici în parcările mari ale supermarketurilor, şoferii nu au loc să-şi expună maşinile decât pe două spaţii

După ce, în repetate rânduri, am surprins în traficul infernal din Câmpulung diferite ipostaze ale şoferilor şi modul în care respectă legislaţia rutieră, se pare că muscelenii noştri au început să simtă pe cont propriu indisciplina celorlalţi participanţi la trafic, fapt pentru care au început marea urmărire a „infractorilor” din circulaţie.
    Doar în momentul în care ai carnetul de şofer luat, îţi poţi da seama cât de greu îţi e într-un oraş atât de mic precum Câmpulungul să poţi să te agăţi de un locuşor în care îţi staţionezi autovehiculul, printre alte mii de maşini prezente pe străzile din municipiu.
    Mai ceva ca în capitală, se înmulţesc pe zi ce trece cei admişi la examenul auto şi bolizii cumpăraţi după ce se văd cu permisul în mână.
    Este de la sine înţeles că nimeni nu e de vină pentru incapacitatea de a oferi la cererea de ofertă parcări pentru toţi şoferii din municipiu, însă am avut speranţa ca măcar în marile parcări amenajate din supermarketuri să nu ne mai întâlnim cu o asemenea situaţie.
    După sintagma “parchezi ca un bou, având alăturată o poză a unui „paparazzi”, care a surprins un autovehicul parcat la Lidl între două locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, după numărul maşinii, cunoscut în Muscel proprietarul ca o persoană care nu suferă de o infirmitate, a dat curs unui flux de comentarii şi poze surprinse tot la acest supermarket, pe o reţea de socializare.
    Cea mai spectaculoasă surprindere, după părerea noastră, a fost a unei maşini a şcolii de şoferi, exact în aceeaşi ipostază, parcată tot pe un loc destinat oamenilor cu handicap. Probabil, de aici se înţelege de unde se învaţă anapoda în Câmpulung cum trebuie să se facă o oprire, staţionare şi parcare neregulamentară.
    Învăţăceii, de frica instructorilor care şi-au pierdut răbdarea după atâţia ani în care le-a fost pusă la încercare şi nu mai predau bine, nu fac rabat de la regula impusă de profesori şi tocmai după cum primesc instrucţiunile, se conformează, de ajung ca de la anormalitatea învăţată la orele de curs, exemplul expus la parcarea de la Lidl să devină normalitate. Şi peste câteva luni, după obţinerea permisului, când se vor întâlni pe drum cu agentul de poliţie, dau din coate şi îşi vor explica fapta pe baza celor învăţate la şcoala de şoferi, de ce se comportă de-a-ndoaselea pe şosea.
    Circul a continuat şi în afara spaţiului destinat parcărilor, chiar dacă celelalte locuri nu erau ocupate. Sedentarismul, probabil, a fost cel care a influenţat alţi şoferi mai dichisiţi, vicleni, şireţi, şmecheri şi şucari să îşi lase autovehiculul cât mai aproape de uşa de intrare din supermarket, pe sensul de mers, fără să se mai respecte vreo lege sau conduită. Nici măcar nu le-a trecut prin cap că vor încurca circulaţia, ghidaţi de lene şi satisfacerea  poftelor gurmande, prea hipnotizaţi de rafturile îmbelşugate.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!