20 C
Campulung Muscel
18/07/2024

Eric Sandu, cea mai tânără „Speranţă Argeşeană”

Festivalul Concurs de Muzică Uşoară şi Muzică Cultă „Speranţe Argeşene”, organizat de Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, a ajuns la a IX-a ediţie. Evenimentul s-a derulat în trei etape, din 3 octombrie şi până pe 19 noiembrie 2016, pe localitate, pe zonă şi judeţeană. Ultima, cea judeţeană, a fost pe 18 noiembrie, pentru canto muzică uşoară, iar sâmbătă, 19 noiembrie, pentru secţiunea instrumente, audiţiile având loc în sala „Vasile Veselovski” a Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti.

Concursul a fost pentru două categorii de şcolari, clasele I-IV şi V-VIII, la care au participat zeci de elevi ai Şcolii de Muzică Câmpulung şi Liceului „Dinu Lipatti” Piteşti, de la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Piteşti, Palatul Copiilor Piteşti, Casa Sindicatelor Piteşti, Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” Câmpulung. Deşi au fost foarte emoţionaţi, copiii au reuşit să-şi stăpânească temerile, astfel încât juriul a fost convins, câmpulungenii întorcându-se acasă cu numeroase premii. Publicul a fost unul consistent, pe măsura evenimentului, aşa încât a “plouat” cu aplauze şi felicitări. Cei mai talentaţi au primit diplome şi premii în bani.  

La secţiunea instrumente, pian, cel care a impresionat juriul, dar şi publicul a fost câmpulungeanul Florin Eric Sandu. În vârstă de doar şapte ani, a surclasat restul concurenţilor la categoria celor din clasele I-IV, drept pentru care a fost invitat să cânte şi în recital. Este elev în clasa întâi a Şcolii Gimnaziale „Oprea Iorgulescu” şi în primul an de studiu la Şcoala de Muzică, la clasa profesorului Ştefan Hârlea.

De la Şcoala de Muzică Câmpulung, la secţiunea instrumente, au mai fost premiaţi:

-Andrei Alexandru Ion, pian, clasa a VI-a: premiul I, îndrumat de profesoara Crina Păun;

-Teodora Maria Bănică, pian, clasa a III-a: premiul II, îndrumată de profesoara Ruxandra Ionescu;

-Teodora Maria Damian, pian, clasa a III-a: premiul III, profesor îndrumător Ecaterina Ţutea Niţescu.

La secţiunea canto muzică uşoară, Andra Oproiu şi Ştefan Badea, de la Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” Câmpulung, au fost premiaţii ediţiei, ocupând locul I, alături de alţi trei elevi din Piteşti.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!