11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Atelierul electro-mecanic de la Colegiul Tehnic, dotat la standarde europene

Compania Holcim, de-a lungul anilor, s-a evidenţiat prin participarea la multe proiecte şi sponsorizări în municipiul nostru. Recent, a sponsorizat Spitalul Municipal Câmpulung cu aparatură performantă pentru sălile de operaţie a Secţiilor de Chirurgie şi Obstetrică-Ginecologie. Acum a venit rândul Colegiului Tehnic, unde a dotat un atelier electro-mecanic la standarde europene, de el beneficiind toţi elevii care au avut ca opţiuni aceste ramuri de meserii. Compania Holcim se ocupă şi de practica acestor elevi în fabrică, dar vin şi la şcoală, din partea fabricii, diverşi specialişti, pentru îndrumarea cursanţilor, iar, la final, cei mai buni vor avea ocazia să lucreze în fabrică, dar şi ceilalţi sârguincioşi vor avea recomandări pentru firmele din domeniu, Setro Metal Group şi Sercop ADN.

Sunt destui tineri care termină facultăţi şi devin şomeri cu diplomă, de aceea vechea zicală: „meseria este brăţară de aur” se aplică tot mai mult, societatea având nevoie de mulţi specialişti pe diverse meserii, care, nu în cele din urmă, sunt şi bine plătite, mulţi putând profesa şi în afara graniţelor, românii fiind cunoscuţi acolo ca „buni meseriaşi”.

Discursul de început a fost ţinut de directorul Colegiului Tehnic, Adriana Nedelcu: „Din august 2015 avem un parteneriat cu firma Holcim. Am finalizat, anul trecut, terenul de sport, o investiţie în valoare de 18.000 de euro, teren de care se bucură toţi elevii Colegiului. Cei din clasa a XII-a fac practică la Holcim, aceştia beneficiind şi de transport, masă şi echipament, iar la finalul practicii primesc câte un premiu, în funcţie de evaluarea şi calificativul obţinut. Colegiul Tehnic, împreună cu Holcim, sprijină toţi elevii din zonă, nu numai pe cei din Câmpulung, sprijină abilităţile de dezvoltare ale fiecăruia spre competenţa profesională spre care are înclinaţie. Colegiul formează meseriaşi bine pregătiţi, există ateliere de sudură, de mecanică, de tâmplărie, de freze şi strunguri, de electronică, bucătari-ospătari, şcoală de şoferi. Pentru un învăţământ de calitate, resursele umane se realizează prin profesori, maiştri bine pregătiţi, elevii care ne-au ales în opţiunile lor pentru o calificare şi părinţii acestora care-i sprijină. Resursele materiale, mai greu de realizat în liceele tehnice, există o bază materială care nu prea mai este de actualitate, nu mai corespunde cu cerinţele de azi. Holcim a reuşit să doteze acest atelier cu tehnică şi tehnologie nouă, venind în sprijinul tinerilor pentru a deveni viitori meseriaşi calificaţi. Colegiul Tehnic va continua să implementeze diferite proiecte, să îmbunătăţească calitatea învăţământului profesional şi tehnic prin stagii de practică, dotarea atelierelor, formarea noastră ca dascăli.”

În final, Cornel Banu, reprezentantul firmei Holcim, a spus câte ceva despre istoricul fabricii de ciment, de când s-a înfiinţat din 1969 şi când s-a fabricat primul sac de ciment, în 1971, aducând istoria fabricii până în timpurile de azi.

În prezent, în fabrica Holcim lucrează în jur de 200 de oameni, dar sunt şi mulţi alţii care lucrează în firme satelit care au legătură cu Holcimul. Sunt şi specialişti de la Holcim Câmpulung care lucrează în afara graniţelor, în Germania, în Franţa, oameni care şi-au demonstrat competenţele profesionale. Sperăm ca mulţi tineri serioşi să aleagă aceste meserii, societatea este în plină dezvoltare şi este nevoie de forţă de muncă specializată!

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!