6.9 C
Campulung Muscel
01/12/2023

O femeie din Godeni, bătută şi ameninţată de fiul bolnav psihic

Durere sfâşietoare pentru o femeie de 67 de ani, din comuna Godeni! Ameninţată cu moartea şi bătută sistematic chiar de propriul fiu, cunoscut cu probleme psihice, bătrâna îl vrea cât mai departe de ea pe cel căruia i-a dat viaţă şi a cerut ajutorul oamenilor legii. A mai făcut-o şi în urmă cu 6 ani, însă, după doi ani de internare într-un spital de psihiatrie, bărbatul s-a întors acasă şi a continuat să-şi agreseze mama.

Femeia vrea din nou să fie internat băiatul ei

Maria Grancea a lucrat din greu la mina de cărbune din localitate pentru a-şi creşte cei doi copii, o fată şi un băiat, iar acum, în loc să-şi trăiască liniştită bătrâneţea, a ajuns să fie terorizată de fiul ei, cu care locuieşte într-un bloc sărăcăcios din Godeni. Bărbatul, pe lângă faptul că este bolnav psihic, le are şi cu băutura, care-i dă o stare de irascibilitate şi-l împinge la violenţă. De cele mai multe ori, i-a căzut victimă chiar mama sa, în urmă cu câteva zile, femeia fiind la un pas de a fi căsăpită cu o sapă. „Am doi copii, o fată şi un băiat. Băiatul, Gabriel Grancea, stă cu mine la bloc, la Godeni. De ani buni, mă bate, mă ameninţă. Este fiul meu, dar nu mai pot să stau cu el. Bea foarte mult şi este foarte rău, face scandal… Mi-a distrus camera, mi-a aruncat un radio într-o fântână din centrul satului, iar, acum vreo câteva zile, m-a ameninţat şi a vrut să mă omoare cu sapa.”, ne-a declarat cu lacrimi în ochi femeia. La începutul anului 2010, Maria Grancea s-a adresat pentru prima dată oamenilor legii, depunând o plângere penală împotriva fiului ei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Pe 11 martie 2010, instanţa a decis ca Gabriel Grancea să fie internat într-o unitate medicală de specialitate, până la însănătoşire. Astfel, bărbatul ajunge la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Jebel, din judeţul Timiş, de unde iese doi ani mai târziu. Se întoarce acasă şi continuă să-şi terorizeze mama. „În 2010, cu ajutorul unui om bun, am reuşit să iau o hotărâre de la judecător ca să fie internat într-un spital. Dar de acolo l-a scos cineva după doi ani. Cei de acolo spun că eu, care nu am plecat niciodată până acolo.”, a mai adăugat femeia. Maria Grancea s-a adresat acum din nou Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în speranţa că fiul ei va fi reinternat într-un spital de psihiatrie, iar ea îşi va găsi pacea sufletească de care are atâta nevoie. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!