25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Primăria a angajat un consultant ca să ştie preţul de la care să înceapă licitaţia pentru concesionarea Pieţei Vişoi

De ani buni, de când fostul partener al Primăriei, Naomi Vidal 2000, a intrat în colaps financiar, fosta Piaţă Vişoi nu aduce niciun ban la bugetul local. Firma, care a fost patronată de Manuel Nae, a avut un contract de concesiune pentru Piaţa Agroalimentară, încheiat pe 1 februarie 2006. În august 2011, a intrat în procedura generală a insolvenţei. Contractul a fost reziliat de Primăria Câmpulung abia după ce societatea care ocupa spaţiul nu şi-a mai achitat ratele la redevenţă timp de şase luni, formalităţile de evacuare din Piaţa Vişoi fiind mai complicate, pentru că firma era în insolvenţă, ca mai apoi să intre în faliment. Primăria a încercat în mai multe rânduri să elibereze spaţiul, dar, de fiecare dată, Manuel Nae găsea câte o portiţă să-l păcălească pe fostul primar Călin Andrei şi pe juriştii Primăriei. După 10 luni de strădanii, în care Manuel Nae a primit nenumărate notificări din partea Primăriei, şi tentative de evacuare cu executorul judecătoresc, Poliţia şi Jandarmii au reuşit să elibereze locaţia, la sfârşitul lunii iulie 2013. Se spera atunci că spaţiul va fi concesionat altei firme sau persoane, dar nu s-a întâmplat nici până azi, cu toate că au fost numeroase cereri din partea patronilor din Câmpulung sau din alte localităţi, care voiau să dezvolte o afacere acolo. Anul trecut, chiar s-a gândit de către administraţie ca locaţia să fie administrată de societatea Consiliului Local, Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, dar directorul Ionel Vlădescu nu a fost de acord să se ocupe de imobil. 

Pentru a se stabili o eventuală recompartimentare, punerea în ordine a utilităţilor şi, în final, un nivel minim al redevenţei de la care să pornească concesionarea imobilului, Primăria a scos la licitaţie serviciul consultanţă în vederea evaluării. 

Achiziţia este descrisă ca: „Servicii de consultanţă în domeniul evaluării a imobilului Piaţa Vişoi, teren şi construcţii, situat în strada I.C. Brătianu, nr. 93A, Câmpulung, în suprafaţă de 2.634 metri pătraţi. Imobilul are numărul cadastral 3429, este înscris în cartea funciară 83411 UAT Câmpulung. Obiectul contractului de servicii îl reprezintă stabilirea nivelului minim de redevenţă, de la care se va porni licitaţia, pentru concesionarea acestui imobil. Imobilul nu este monument istoric, anul construirii aproximativ este 1980; are un singur corp, parter şi etaj; destinaţia a fost de piaţă agroalimentară; în prezent, spaţiul este gol.”

Contra sumei de 2.900 lei (fără TVA), firma bucureşteană Appraisals & Consulting Division SRL a primit contractul luni, 17 octombrie, urmând să comunice suma minimă de la care se va porni licitaţia pentru concesionarea fostei Pieţe Vişoi. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!